Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha ilyenek lennének a szüleid,...

Ha ilyenek lennének a szüleid, te elmondanád nekik a terveidet, vagy csak utólag szólnál?

Figyelt kérdés

A szüleim,főleg az anyám szereti mindig mindenbe belütni az orrát,és mindig "jótanácsokkal" lát el,akkor is ha nem kérem,akkor is ha inkább káros a jótanács. És a jótanácsai általában károsak,önbizalomrombolóak.

Sok év és egy barátnő kellett,hogy erre rájöjjek.

Mióta ennek tudatában vagyok,azóta nem mondom el a terveimet,így villámcsapásként érte,hogy elköltöztem tőlük,majd az is,hogy munkahelyet váltottam,majd elég messzire költöztünk.

Azóta haragszik,hogy sosem mondom el a terveinket.

De ha elmondanám,akkor megpróbálna lebeszélni,akár lelki zsarolással is.

Éeletem első 35 évében mindent tudott rólam,nem kis befolyással volt rám,velük éltem és egy közeli rossz munkahelyre jártam dolgozni,barátok száma nulla.

Elköltöztem,imádnivaló barátnőm (lassan feleség) van,vannak barátaink,szeretem a munkahelyem,csodálatos környéken élünk.

Viszont anyám haragszik.

Te hogy élnél a helyemben?

35/F

2014. máj. 13. 14:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Megnyugodtam, hogy nem csak az én anyám ilyen. :)

Még vannak alkalmak, amikor remegek az idegességtől, de az esetek többségében már nem érdekel. El kell fogadni, hogy ők ilyenek, jó szándékból, de mindent elcsesznek. Én elmondom neki, hogy hogyan döntöttem. Már feleslegesen mondja, mert eldöntöttem, csak tájékoztatásul mondom, mert már döntöttem. Már nincs választásom, mert eldőlt a kérdés. Én ilyeneket mondok neki. A véleményét meghallgatom, részben igazat adok neki, csak hogy jól érezze magát.

2014. máj. 13. 14:51
 12/14 A kérdező kommentje:

Hivogatna állandóan,ha hagynám.

Volt vonalas telefonunk egy darabig,de miután képes volt naponta hatszor is hivni azon,az ingyen volt.

Aztán miután egyszer úgy felhúzott telefonon,hogy a barátnőmmel is összevesztünk, a barátnőm darabokra törte,visszamondtuk a szolgáltatást.

Onnantól nyugalom van ilyen téren,mobilon hetente felhivom,egyébként lenémitva van a mobilom,már megtanultam,hogy ha fontos,akkor sms-t is ír,hogy miért keresett.

A barátnőm mobilszámát nem is tudja,mert őt is hivogatta.

Költözni szerencsére nem akar.Bár nyugdíj előtt van 2 évvel,reméljük utána se akar.

2014. máj. 13. 15:17
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon jól élsz így. A terveiteket vagy döntéseiteket elmondhatod előre, de tedd egyértelművé, hogy ezek kész tények és nem vagy hajlandó vita tárgyaként kezelni. Vagy ha nagyon akadékoskodik anyukád továbbra is, akkor következetesen mindent csak utólag mondj el.

A lelki zsarolásnak, mártírkodásnak pedig soha ne engedj, ne menj bele a játszmázásba! Faarccal, teljes nyugalommal fogadd az effajta kijelentéseket. Ha látja rajtad, hogy semmit nem ér el ezzel, akkor előbb-utóbb csak abbahagyja.

2014. máj. 13. 15:27
 14/14 anonim ***** válasza:
Akkor nagyon jól csinálod,így tovább:)
2014. máj. 13. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!