Normális dolog, hogy a párom a fizetését a gyerekeire költi miközben én nem vehetek semmit sem?
Páromnak három lánya van. 13, 18 és 22 évesek, a két nagynak már gyereke is van.
Párom szórja a pénzt rájuk, de én a fizumat nem költhetem el. Albérletben lakunk, azt mondja inkább azt fizessük. Szerintem igazságtalan velem. Mit mondjak neki?
24/L és 41/F
Abban az esetben, ha mindent te állsz, ő meg a fizetését elszórja a gyerekeire, azt kell mondjam kihasznál téged (lényegében belőled éltek).
Álljatok át külön kasszára.
Fizesse az albérlet felét, a rezsi és a kaja felét, a többivel azt csinál amit akar, illetve te is.
Nálatok szerintem ez lenne a megoldás.
Ha jól értem, nem az a baj, hogy költ a gyerekeire, hanem hogy minden pénze elmegy rájuk, és a háztartás költségei rád maradnak.
Legyetek külön kasszán. Ritkán javaslom, de nálatok biztos jobb megoldás lenne, mint a jelenlegi.
Számold ki, mennyi a fix kiadás egy hónapban, azaz a bérleti díj, rezsi. Legyen, ez mondjuk együtt 100 ezer forint, egy átlagos méretű lakásra vetítve, meg kerek számmal egyszerűbb is a feladat. :) Ez alapján fizessetek ebbe fejenként havi 50-50 ezer forintot, ez a része letudva. A bevásárlásokat, amiket kettőtök fogyasztására intéztek, szintén felezzétek: ételek, tisztítószerek stb. Aki bevásárol aznap, hozza a blokkot, a másik kifizeti még ott helyben a felét, szintén tiszta ügy.
A fennmaradt pénz legyen mindenki személyes költőpénze. Ha ezt egyből egybe a gyerekeire költi, innentől magánügye, és te is azt csinálsz a te részeddel, amit akarsz. Elköltheted, félreteheted, ahogy jólesik. Mivel nem vagytok házasok, ez szakítás esetén is különvagyonod lesz, tehát bátran takarékoskodhatsz is akár a jövődre.
Biztos, hogy Ő az igazi 3 gyerekkel? Ezen elgondolkodnék. Te még fiatal vagy, semmit nem vesztesz ha a sarkadra állsz. Azért elég durva ez a korkülönbség, hogy a nagylányával szinte egyidős vagy. Szerinted az ő fejébe ez hogy fogalmazódik meg?
Gondolom úgy néz rád a szexen kívül mintha a gyereke lennél, és úgy is irányít. Ha nem állsz a sarkadra sanyarú sorsod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!