A szüleim nem értékelnek, a tudásomat, semmit, mit csináljak velük vagy hagyjam rá, eléggé bánt a dolog?
hát ne haragudj, de amíg nem láttam meg a korodat azt hittem egy 14-15 éves lány írta...
viszont ha tényleg 20 éves vagy, akkor közöld velük, hogy mész egyetemre, jelentkezz és kész... ha tényleg jó tanuló voltál eddig is, akkor ingyen lesz a képzés.
A szülőket alapvető dolog, tisztelni, DE! Vannak bizonyos esetek, mikor ki kell állni saját magunkért, még ha balhé is lesz belőle. Nagyon sok szülő van, akinek a gyereke hiába, hogy már rég felnőtt csak azért is irányítani akarja az életét.
Itt vagyok példának én, a mi helyzetünk nagyon hasonló.
A szüleim velem is elhitették, hogy nem kell nekem az egyetem, oda úgyis csak az elit gyerekei meg a szétfüvezett agyúak járnak. Én velem is elvégeztettek egy OKJ-s képzést...azt hiszed találtam vele állást? Azt hiszed mentem vele bármire is? 18 évesen sajna én még nagyon naív voltam elhittem, hogy nekik van igazuk, bár éreztem, hogy nem lesz ennek jó vége. És tessék...elvégeztem 2 év alatt egy hülye szakot, amit ők szinte istenítettek, de nem kapok munkát vele sehol, több helyre adtam be az önéletrajzot, nagyon sok helyről még csak visszajelzést sem kaptam. Ennyit erről az álom szakmáról, az egyetemista barátaim meg mind szép jövő elé néznek és meg van a lehetőségük arra, hogy tanuljanak, szakosodjanak, mesterképzést végezzenek, én meg a süllyesztőbe kerültem.
Én azt mondom állj ki magadért, nehogy úgy járj mint én. Ha balhé lesz belőle, hát legyen balhé, ne hagyd, hogy ők irányítsanak, mert ha úgy éled az életedet, ahogy ők akarják, akkor sosem leszel boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!