Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apum terrorban tart, anyum...

Apum terrorban tart, anyum pedig túl gyenge hogy kiálljon mellettem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

13 éves vagyok, apum velünk lakik, de 3-4 éve alig szólunk egymáshoz. minden kis hülyeségen kiakad, azon is hogy miért 2 centivel arrébb raktam vissza a vitamint amit bevetet velem minden nap (nem betegségből, csak egészségmániás) mondom az ott volt, erre megszólal hogy nem, én meg mondtam hogy de ott volt, és visszaszólt hogy k.ssoljak vagy felrúg. volt hogy nem raktam rendet a szobámba és nem szólt hogy pakoljak össze, hanem szó nélkül bejött, beletépett a hajamba, majd közölte hogy nem mehetek le egy hétig és kiment a szobámból.

évek óta ezt csinálja, beletép a hajamba, ott üt meg ahol ér, volt hogy kisebb koromban meg akart ütni én meg elfutottam előle, és belekapott a hajamba visszahúzott és megpofozott. állandóan p*csának, beképzelt f.*sznak, p*raszt k*csögnek hív (ami vicces mert lány vagyok), volt hogy telefonáltam valakivel ő meg gátlástalanul a háttérbe elkezdte mondogatni mekkora hülye p*csa vagyok hogy ezt meg ezt csinálom. igyekszem a lehető legkevesebbet itthon lenni, abban a kevés időben amit itthon töltök csak bezárkózok a szobámba, magamra húzom a paplant és sírok vagy beszélgetek a barátommal. nyáron is megcsinálja velem, hogy nem enged le mert ő éppen bal lábbal kelt fel, és nem mondhatok ellent, mert amekkora fizikai előnyben van ha háromszor megütne összeesnék. anyum ezeket állandóan végignézi, volt hogy sírt amikor hallotta ezeket, de nem tud beleszólni, mert ha az én oldalamra áll apum vele is elkezdi ezt csinálni. anyumnak állandóan mondom hogy költözzünk külön, de ő minden előzmény nélkül hirtelen meggondolja magát, és leszid hogy apum tök jogosan csinálta ezt meg ezt. anyum nem engedi hogy pszichológushoz járjak csak kibeszélni a gondjaim, mert hogy ez nem vészes és csak bebeszélem magamnak. volt hogy pl apum vágott hajat talált a csapba, és anyumnak elkezdett ordibálni hogy MEGINT belevágtam a hajam a csapba és nem vittem ki, és az én voltam csak nem vallom be. állandóan hallom, ahogy anyumnak szid a másik szobában, próbál rám kenni dolgokat amikről ő is nagyon jól tudja hogy nem én voltam.. tudom ez egyáltalán nem hangzik vészesnek, és valamennyire én is túl spirázom, de tényleg nehéz évek óta úgy élnem, hogy már a suliban is jobban szeretek lenni mint otthon ahol nem csinálhatok semmit sem.. bocsánat hogy ilyen hosszú lett, de előre köszönöm ha valaki vette a fáradtságot és egyáltalán elolvasta:)

2014. máj. 6. 22:08
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
2%
ja azt lefelejtettem hogy anyám is csinálta a dolgati annyira kivolt készülve és valakin lekelett vezetni: ) tehát csak örülj hogy törödnek veled kislányom
2014. máj. 7. 10:05
 12/32 anonim ***** válasza:

Hat igen utolso, neked sokjal sanyarubb sorsod volt! Ez egyertelmu es emiatt a kerdezo egy nyafogo p.csa. sok eszre vall a hozzaallasod.

Szerinted ez normalis es meg kell h koszonje? Erdekes engem nem vertek es terrorizaltak agyba fobe megis ertelmes ember lettem. De te ugy latszik te nem. Ha nalad ez ertelmes es koszonetre melto akkor csak sajnalom elore a gyerekeidet mert gondolom oket is igy fogod nevelni.

2014. máj. 7. 10:52
 13/32 anonim ***** válasza:
0%

Na akkor ez egyik felet hallottuk már!

Hányas tanuló vagy?

2014. máj. 7. 11:16
 14/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem igy fogom nevelni a gyerekeimet, képzeld. szépen meg kell találni az arany középutat az elkényeztetés és az ugynevezett "sanyaruság" között. és igen a kérdező nyafogós, hogy ilyen miatt sirdogál akár lány akár nem, és ha magába néz akkor tudja, és remélem a válaszommal segitettem neki. és én valamennyit igenis köszönhetek, igaz nem volt gyerekkorom, de tudok küzdeni, igy van meg mindenem, mert felkészültem a kemény nagybetüs életre kisebb koromba, és nem kell mást tenni, csak túllendülni rajta.
2014. máj. 7. 12:45
 15/32 anonim ***** válasza:

Ha a bántalmazásodnak nyoma van irány az orvos és vetess látleletet, aztán mehetsz a gyámügyisekhez, hogy apád ver, anyád meg tétlenül végig nézni, mert félti a bőrét. Mellesleg elég szaranya lehet, mert foggal körömmel kéne védenie téged, ha bántanak.

Vannak családon belüli erőszakkal foglalkozó szervezetek őket is felkeresheted.

2014. máj. 7. 12:54
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
58%-os te valószínűleg agykárosodást szenvedtél. Mert ha nem, akkor egy jellemtelen, szar emberre utal a mondandód.
2014. máj. 7. 13:22
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

16-osnak igaza van. Te nem vagy normalis. Fejbe vaghattak ert nem sok sutni valod van.

Az eszedbe se jutott esetleg h mar ketsegbe esesebe irt ide? Mert nincs kitol tanacsot kerjen? Mert az apja veri az anyja meg tetlenul nezi. Mas meg senkije sincs? Es ahelyett h lelkileg tamogatnad rugsz bele meg egyet! Te nem is vagy e,ber de meg allatnak se neveznelek mert abba tobb joerzes szorult mint beled.

Hanyszor latni olyat h terrorban elt es nem csak rinyalt, vagy halalra verte a sajat apja. Stb

Komolyan nem vagy normalis. Azt hiszed egetrengeto vaalszt irtal neki amitol hopp most neki jo lesz? Inkabb csak szivatod! Bunkoskodsz es semmennyi jo erzes nincs benned. Ki oltek egyszeruen. Sajnalni es zanni tudom az ilyen embereket mint te! Elbujhatnal szegyenedbe!

2014. máj. 7. 14:33
 18/32 anonim ***** válasza:
Mi a törődés abban, hogy ok nélkül rátámad az apja? Ez nem nevelés, ez gyávaság, hogy egy védtelen gyereken tölti ki a rosszkedvét.
2014. máj. 7. 14:48
 19/32 A kérdező kommentje:

nem tudom melyiket ki kérdezte, 3-4-es tanuló vagyok de ezt ő nem tudja mert szarik bele, és csak ha egyest kapok valamiből és esetleg meghallja hogy anyumnak mondom akkor eltilt mindentől, ezen kívül például majdnem négyes lesz a bizim de azt hiszi három dologból állok bukásra és az utóbbi 3 hónapban 5 tantárgyból szereztem jobb jegyet. ezek előtt tényleg nem voltam túl jó tanuló, de ő azt se tudta, csak azt hogy pl tavaly bukásra álltam matekból de végül nem buktam meg, szerintem a tanulásról elég ennyi.

lehet túlreagálom, de azért attól hogy ezt ide kiírom mivel nincs más lehetőségem tanácsszerzésre, szerintem nem leszek nyafogós p*csa. nem azt írtam hogy nekem milyen rossz az életem, hanem leírtam miket csinál, van különbség a kettő között. sajnálom ha valakinek tényleg olyan rossz volt mint amiket a kommentben írt, de elég nehéz elhinnem hogy ha engem ez ennyire megérint akkor másnak rosszabb volt mégsem volt tőle kétségbe esve.

és nyilván ha én nem érezném ezt többnek mint nevelési célú "pofozásnak" akkor nem szánom rá a 10 percet hogy ezt leírjam, nekem sem túl jó érzés erre gondolni nemhogy még kiírni aztán megnézni mindig ha válasz érkezik rá.

a többi embernek aki segítő kommentet írt pedig köszönöm a tanácsokat, sokat segítettetek!

2014. máj. 7. 15:08
 20/32 anonim ***** válasza:
89%

SEMMI, ismétlem, SEMMI nem jogosít fel egy szülőt erre a viselkedésre! Rohadtul lényegtelen, hogy hányas tanuló, hogy hazamegy-e percre pontosan suli után, vagy hogy rendet tart-e a szobájában. Aki így bánik a gyerekével, az egy utolsó mocskos féreg. Aki szerint pedig ez normális, és egy pillanatra is megfordul a fejében hogy a kérdező rászolgált, az tényleg egy jellemtelen szar ember. 10-es, remélem apád egy életre megnyomorított és most buzgón hálálkodsz neki. Komolyan mondom az ilyen hulladék emberek megérdemlik a sorsukat.

Kérdező, te pedig szólj tanárnak, rokonnak, valakinek, mert ez már nagyon régen kimerítette a bántalmazás fogalmát. Egy percig se hidd, hogy nem tudnak segíteni. Anyád miatt nehezebb lesz, mert gondolom esélytelen hogy tanúskodjon apád ellen, de ne add fel, még 5 évet nem bírsz ki ebben a környezetben, ez tuti.

2014. máj. 7. 18:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!