Hogyan vegyem rá anyát az iskolaváltásra? Egy lelkileg kikészült lány
NEM hiszti és minden igaz belőle.
13 éves lány vagyok. Februárba új suliba kerültem. Azt mondták nagyon jó iskola. 4.nap már sírva mentem iskolába. Az osztálytársaim kiközösítenek, nem tudom miért. Szinte minden nap 7-re megyek a 0.órák miatt, és fél 3 után jövök mindig haza. 4-kor elkezdek tanulni. 6-ig csinálom az írásbelit. 6-tól fél 10-ig a szóbelit tanulom. Mégis csak a 2-es van meg. A tanárok veszekednek velünk. "Válság van nincs munka"-ezért vették fel a tanárokat. Azt mondják nagy semmik vagyunk, a híd alatt fogunk lakni stb. Ami engem meglepet nincs osztályterem (általános iskola), a folyóson tízóraizunk, mert zárva a terem.
Az előző sulit szerettem, ott is csak 1 barátnőm volt, de a többiek nem piszkáltak. A tanárok kedvesek voltak. Egy nap max. 3 órát tanultam. 4-es tanuló voltam. Lelkileg kivagyok. Egyik osztálytársamat már fel is pofozták. Anyának ezeket elmondtam, ő azt mondta mindjárt nyári szünet, de még hátra van a 8.osztály. Nem érdekli hogy nincsenek barátaim neki sem voltak. Mit tegyek?
A legjobb barátnőm 200 km-re, nagyszülők 160 km-re, apa nem él velünk.
Köszönöm szépen a vàlaszokat!!
Most ilyen az àtlagom:
Irodalom: 4,75
Nyelvtan: 4,67
Törtènelem: 2
Angol: 2
Matematika: 3,5
Fizika: 1,5
Biológia: 2,5
Kèmia: 4,67
Földrajz: 1,8
Ének: 1
Rajz: 4
Külalak: 5
Fizikàbòl kaptunk szorgalmit, ès ha megcsinálom kapok egy 5-öst. Énekbõl felelünk. Földrajzból dogát ìrunk. Biológiàból dogàt ìrtunk, szerintem meg lesz a 4-es.
Ma eldöntöttem biztosan szeptemberben máshol kezdem a suli. Nem baj ha koràn kelek, buszozok-az elõzõ sulinál is így volt-de jól érzem magam. Eddig mindenhol befogadtak, de itt sajnos nem. Csendes, visszahúzódó vagyok. Lehet az a baj? Ha nem szól hozzám senki minek beszèljek.
1 hónap van a suliból (25-26 nap) . Anyàval mindenkèpp beszèlek.
Énekből bukásra állsz? Éneken mégis mire tudnak egyest adni? o.O
Ilyen helyzetben én is váltanék. Engem is kiközösítettek, pont azért mert csendes voltam. Volt egy barátnőm, vele elvoltunk, de nagyon sok olyan osztálytársam volt, akik az általánosban piszkáltak, aztán még a gimiben is egy osztályba kerültünk. Visszagondolva nagyon jó lett volna másik suliba menni, nagyon jót tett volna, jobb tanuló lettem volna, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb. Megérte volna.
Ne hagyd hogy ezen múljon a jövőd. Lehet hogy furán néz ki, hogy ilyen nagy szavakat használok, hogy "jövő", de szerintem nagyon is múlhat ilyeneket az ember jövője.
Velem is hasonló dolog van..
2013 szeptemberében kezdtem a középiskolát. Engem is a legelejétől kiközösítenek, és nap mint nap olyan alázásokat kell elviselnem, hogy úgy érzem már nem bírom tovább. És itt nem csak az osztálytársaimról beszélek. A tanárokról is. Nekünk is mondanak hasonlókat. Ma mondjuk az történt, hogy kémia órán kihívott a tanár. Nemtudtam és beírta az egyest. Ott elkapott a sírógörcs, de valahogy visszafojtottam, ami nálam nagyon nagy szó, ha sikerül. Mert nagyon érzékeny vagyok, nagyon sokat sírok. Mondhatni, hogy ez már a mindennapjaimmá vált... Félév után beakartam fejezni az egész sulit, annyira elegem lett. És elmenni egy okj tanfojamra. Meg is tettem volna, ha a barátom hosszas beszélgetés után le nem beszélt róla. Úgy gondoltam, hogy kibírom ezt a 4 évet, de ma megint kételkedtem benne. Nekem sincsenek barátnőim. Az osztályból éppenséggel van egy lány, akivel beszélő viszonyban vagyok, de nem igazán mondhatom barátnak. Az osztálykirándulások nagy részén ott sem voltam, mivel én is ugyanúgy érzek, mint te. Nem lenne kivel lógnom. Anyáéknak meg nem hiszem, hogy jó ötlet lenne szólnom, mert nem vagyunk jó viszonyban. Egyedül a barátom az, akit számíthatok bármikor. És még abban is hasonlítunk, hogy szeptemberben másik suliba jártam, csak az túl messze volt és bejárós voltam. És átiratkoztam a jelenlegi sulimba. Ahol év elején voltam, szereztem 4 barátnőt is, és már nagyon nagyon megbántam, hogy eljöttem onnan, viszont vissza nem mehetek. Szóval ez a suli nagyon nem jó, de kibírom. És ilyenkor arra gondolok, hogy majd ha leérettségiztem milyen jó lesz már nekem, és megyek ki a barátommal németországba, és boldogan élünk. Ha erre gondolok, általában szokott segíteni, de nem mindig. Van úgy, hogy teljesen elveszítem a fejem és nem vagyok tisztában a tetteimmel. Csináltam is már egyszer-kétszer hülyeségeket. Párszor már vagdostam is magam, amik persze nagyon szépen azóta is ott vannak a bőrömön. Mindet megbántam, természetesen. De ha elpukkan az agyam, nem tehetek róla. Nem voltam én mindig ilyen. Nemrég váltam ilyenné. Nagyon labilis vagyok. Remélem te nem leszel ilyen. Senkinek sem kívánom ezt az érzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!