Ti mennyi házimunkát csinálnátok meg otthon ilyen helyzetben?
Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok, most fogok érettségizni. Még két húgom van, 14 és 7 évesek. A nagymamám házában élünk. Anya már kb 8 éve nem dolgozik, előtte is csak pár éves kihagyásokkal dolgozott. Most közmunkázik. Ez annyiból áll, hogy a szomszédban heti 2x kitakarít egy 20 m^2-es orvosi rendelőt+várót(ez is csak felsöprés-felmosás), meg heti egyszer (ebben nem vagyok biztos) egy 50 m^2-t. Szóval napi max 1-2 óra munkáról van szó. De ő mégis elvárná, hogy az idősebb húgom meg én csináljuk meg a házimunkát. Ráadásul a mamám is itthon van végig (ő már nyugdíjas). Ti engednétek neki? Vagy nekem/nekünk van igazunk, hogy ha már büdös neki a munka, akkor legalább a házimunkát csinálja meg?2014. ápr. 18. 00:31
11/13 anonim válasza:
Még te panaszkodsz? Apukám egyetemre, nem gimibe járt, amikor mi kisebbek voltunk, hajnal háromig tanult, reggel kilenckor ment dolgozni, így diplomázott le, és anyu is hajnalban dolgozott, nekünk az öcsémmel mégis a mai napig is csak annyit kell csinálni, hogy mosogatunk, szemétkihordás van, meg egy kis porolgatás. És akkor a szülő mit szóljon? Mert amíg kicsi voltál biztos megcsinálta helyetted, és előtted is. Ne azzal foglalkozz, hogy mit, hol, mennyit dolgozik, nem rád tartozik. Inkább légy megértő és segíts neki. Biztos eleget takarította a mocskos pelenkáitokat, az 3x2 évnyi fostakarítás. Plusz etetett, életet adott, meg is tartotta neked, és jó indok ez arra, hogy ne akarjon többé házimunkát végezni. Így, ha segítesz neki neked is könnyebb lesz, ha egyszer elköltözöl onnan. Hidd el, nincs messze...
12/13 anonim válasza:
Annyi házimunkát végezz és olyat, amilyenre NEKED igényed van. Ha szereted, hogy be van ágyazva, ágyazz be. Ha szereted, hogy van rendszeresen főtt kaja, főzz. 18 évesen már ne mástól várdd, hogy megcsinálja azt, ami NEKED fontos. Viszont ami neked ne fontos, azt ne csináld meg más helyett. Így a takarítás nem külső kényszer lesz, hanem NEKDED lesz örömöd az eredményében.
(De amúgy ha nem zavar a kosz vagy rendetlenség, akkor ne csinálj semmit, ha neked az megfelel, úgy is lehet élni)
13/13 anonim válasza:
magad után csinálj rendet, és a tesóidat vond be , ők is segíthetnek valamit, például elpakolni maguk után. apukád hogy segít? a szülői példa a legjobb. nagyit ne piszkáld, ő már dolgozott eleget. anyád pedig ne tv-t nézzen, lehet együtt is takaritani, főzni stb. ha nem jó anya akkor mond meg neki hogy mi nem tetszik, és lehet hogy változtat rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!