Mit csinálnátok akkor, ha nincs otthon rendes étel, és diák létetekre még pénzetek se lenne elmenni még egy szál répáért sem?
Nekem erről a fogyasztó palacsintás mese jutott eszembe: a kiránylánynak minden palacsintáért fel kellett mászni a fára, újra és újra. Így még a palacsinta sem hizlal.
Tehát a lényeg: sportolni tudsz? Én azt próbálnám meg ilyen esetben, hogy az evést sporthoz kötném. Kiszámolnám, hogy mondjuk 10 perc futással mennyi kalóriát égetek (ehhez vannak a neten mindenféle táblázatok), és minden 10 perc futást "beváltanék" kétszer annyi kajára. Azért kétszer annyira, mert azért a szervezetnek vannak alapfunkciói, azokra is kell jutnia az energiából. Persze ez a kétszeres érték csak hasraütés, az egésznek a lényege az, hogy ne tudj elszállni a kajálással az égig. Ha pár dekát fel is szedsz, abból még nem lesz katasztrófa. Ezt azért találtam így ki, mert azt írtad, hogy a baj az önfegyelmeddel van - szerintem azon ezzel a módszerrel a legegyszerűbb segíteni. Vezesd is egy füzetben, hogy mennyire sikerült a terveket betartani.
A másik, ami segít, hogy mindig először elkészíted a vajaskenyeret, elpakolsz mindent, utána elviszed jó messzire a konyhától és ott eszed meg. Így kisebb az esélye, hogy visszamész. Igyál meg rá egy pohár vizet is, akkor kevésbé lesz kedved újra próbálkozni.
nem csak a paleotól lehet lefogyni. bár ahogy nézem hatásos mert tényleg semmit nem esztek meg :D
én saját példámból tudom hogy napi tejivással meg pufirizsa zabálással is lazán le lehet fogyni és úgy 15 éves korom óta a náthán kívül semmilyen bajom nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!