Valaki tud nekem gyorsan segíteni? Nagyon félek, elrontottam, nagyon gyerek vagyok még, mit csináljak?
Szögezzük le, hogy 13 éves vagyok. Vázlatolom a helyzetet, mert nincs kedvem regényt írni, márpedig ennek a sztorinak az eleje 2000-be nyúlik, és koránt sincs vége.
- elkezdtem vágni az ereimet, hülyeség volt, egyszeri alkalom, és gyerekes voltam. Barátnőm persze, akkora egy ...balfék hogy ő is, "mert én is". És persze az anyja az enyémnek állt, hogy az én hibám. Kösz, hogy megmagyarázhattam, és közbe szólhattam. (-.-) Ugyanis ezt csak így maguk között megbeszélték.
- azóta..: nem lehetnének barátaim, haza kell jönnöm tanítás után egyből (mert kb félórát suli után mindig beszélgettünk a törzshelyünkön /ping-pong asztal/)
- nyáron se mehetek sehova
- és legújabb fejlemények, hogy én lopok.. A TESTVÉREMTŐL. Versenyem volt, és nem akartam a tornazsákomba vinni a tesi cuccom (atlétika verseny), ezért elvettem a tesóm fekete kis oldaltáskáját. Ez mind szép és jó, de nem tudom miért, hazudtam, hogy nincs nálam. Pedig a suliba van a szekrényembe, és pénteken anyám befog menni és az egész szekrényemet kirámolja, mert azt hiszi a tesóm összes eltűnt cucca a szekrényembe van. (Csak amúgy a táska.)
- hogy ezért miért félek? Mert egyrészt: pénteken pszichiátriára akar bezáratni az ANYÁM, és ez sem lenne tuti +pont, hogy hazudok.
Nem akarom, hogy begyógyszerezzenek és lekötözzenek. Valaki segítsen, mit csináljak? Nagyon jól esne, ha most nem jönnének olyan válaszok, hogy pancser vagyok és megérdemlem. MERT EZT AZ ÉRZÉST, MÉG AZ ELLENSÉGEMNEK SEM KÍVÁNNÁM, AMIT MOST ÉRZEK ÉS AMI MOST VELEM VAN.
Viselkedj józan, komoly, értelmes ember módjára, akkor majd megbíznak benned.Egyenlőre nagyon szétszórtnak látszol.
Mondjuk, anyukádnak is lehetne másabb a hozzáállása.Úgy látom, alapvetően nem bízik meg benned és ez hiba.Nehéz olyan szülővel, aki a gyermeke felé okkal-ok nélkül szkeptikus.Magadért változz meg tehát.
A szüleidnek nagy gondot okoztál és keresik a megoldást a segítséget neked. Ezért kell elmenned a pszichológushoz.
Tudod úgy szokott kezdődni a rossz útra térés,hogy : aki hazudik az csal is, aki csal az lop is, és aki lop az törvénybe ütköző dolgot,cselekedetet tesz. Na innen már sokkal de sokkal nehezebb a bajt helyretenni és nagyon rossz vége is lehet az egész történetnek.
Érted? Érted teszik meg mind azt amit veled tesznek a szüleid.
Tudod hogyan kezdődik a "lejtő" Hazugsággal majd folytatódik, csalással,lopással,stb.
állj meg és kezd el most mindjárt fel vállalni magadat és tetteidet,cselekedeteidet. Kezd azzal,hogy nem hazudsz és a többi már magától mint következmény meg oldódik.
Ne hazudj ! Éld úgy az életedet,hogy ne keljen hazudnod.
1. Miért nem kérted el a testvéredtől az oldaltáskát? Szó nélkül elvetted, és azt hazudtad, hogy nincs nálad. Ezek után én is simán elhinném, hogy lopsz mást is.
2. Nyáron nem mehetsz sehova: így jártál, vannak dolgok a rovásodon. Majd tanulsz, otthon játszol.
3. Mi ez az érvágásosdi? Én 13 évesen élveztem a gyerekkorom, legóztam, kint bicikliztem, mesét néztem! Sem halálvágy nem volt bennem, se semmi idiótaság, ami a mostani tinik között van. Ezért simán jól jön neked a pszichológus!
4. Azért, mert anyukád pszichiátriára akar bezáratni, attól még az orvosok nem fogják megcsinálni, csak ha kimutatható pszichiátriai betegséged van.
A véleményem az, hogy valami nincs rendben nálad, az biztos, egy beszélgetés pszichológussal jól jön. De bezárni nem fognak pénteken sehova.
Jézusom. Ez a táskás dolog is csak egy túlreagált valami. Semmi nem lett volna, ha annyit mondasz, hogy "Kölcsönvettem, x nap múlva visszaadom!"
Holnap hozd haza, add vissza tesódnak és kérj bocsánatot.
Legalább is én ezt tenném, meg a legtöbb ember mert senki nem várná meg amíg az egyik rokona jelenetet rendez...
a pszichiátriával kapcsolatban is elvagy nagyon tévedve, menj el csak előnyödre válik majd
Szomorú, hogy így rettegsz a szüleidtől :( valamit nagyon elrontottak, ha félelemben tartanak :(
Szerintem vidd haza a tesód táskáját és mond, hogy kölcsön kellett venned edzés miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!