Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valaki tud nekem gyorsan...

Valaki tud nekem gyorsan segíteni? Nagyon félek, elrontottam, nagyon gyerek vagyok még, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Szögezzük le, hogy 13 éves vagyok. Vázlatolom a helyzetet, mert nincs kedvem regényt írni, márpedig ennek a sztorinak az eleje 2000-be nyúlik, és koránt sincs vége.

- elkezdtem vágni az ereimet, hülyeség volt, egyszeri alkalom, és gyerekes voltam. Barátnőm persze, akkora egy ...balfék hogy ő is, "mert én is". És persze az anyja az enyémnek állt, hogy az én hibám. Kösz, hogy megmagyarázhattam, és közbe szólhattam. (-.-) Ugyanis ezt csak így maguk között megbeszélték.

- azóta..: nem lehetnének barátaim, haza kell jönnöm tanítás után egyből (mert kb félórát suli után mindig beszélgettünk a törzshelyünkön /ping-pong asztal/)

- nyáron se mehetek sehova

- és legújabb fejlemények, hogy én lopok.. A TESTVÉREMTŐL. Versenyem volt, és nem akartam a tornazsákomba vinni a tesi cuccom (atlétika verseny), ezért elvettem a tesóm fekete kis oldaltáskáját. Ez mind szép és jó, de nem tudom miért, hazudtam, hogy nincs nálam. Pedig a suliba van a szekrényembe, és pénteken anyám befog menni és az egész szekrényemet kirámolja, mert azt hiszi a tesóm összes eltűnt cucca a szekrényembe van. (Csak amúgy a táska.)

- hogy ezért miért félek? Mert egyrészt: pénteken pszichiátriára akar bezáratni az ANYÁM, és ez sem lenne tuti +pont, hogy hazudok.

Nem akarom, hogy begyógyszerezzenek és lekötözzenek. Valaki segítsen, mit csináljak? Nagyon jól esne, ha most nem jönnének olyan válaszok, hogy pancser vagyok és megérdemlem. MERT EZT AZ ÉRZÉST, MÉG AZ ELLENSÉGEMNEK SEM KÍVÁNNÁM, AMIT MOST ÉRZEK ÉS AMI MOST VELEM VAN.

2014. ápr. 16. 13:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
AZ első mondatodnál elvesztettem a fonalat, 13 éves vagy, és a történet 2000-ben kezdődött. De akkor még nem is éltél????
2014. ápr. 16. 13:42
 2/20 A kérdező kommentje:
2000-be szulettem, ne idegesits mar te is
2014. ápr. 16. 13:46
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj le , nem gyógyszereznek be senkit csak úgy és lekötözni sem fognak ( túl sok tv-t nézel). de egy kérdés, ha 13 éves vagy és 2000 ben történt ez akkor még magzat korodban vagdostad magad? gondolom 2010-re gondolsz. Ám természetes hogy félsz mivel érzed hogy ANYÁD nem bízik benned. Valahogy szerezd vissza. Menj el nyugodtan arra a cuccra attól ember még nem halt meg sőt igazából az segít csak itt magyarországon aki oda megy azt le hülyézik / betegezik(sajnos). Próbálj meg mostantól nyitottabban élni , hogy lássák nincs mit rejtened, és "normális" vagy.
2014. ápr. 16. 13:46
 4/20 anonim ***** válasza:
95%
"2000-be szulettem, ne idegesits mar te is" ne legyél tahó édesfiam. TE nem fogalmaztál rendesen.
2014. ápr. 16. 13:47
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem fognak lekötözni a pszichiátrián, nyugi. Az ottani orvosok nem az anyád parancsszavára működnek ám. Értelmes emberekkel fogsz ott beszélgetni, és nyugodtan elmondhatod ezt a történetet így ebben a formában. Nem biztos, hogy te jössz ki rosszul az egészből.

A másik meg az, hogy a tornazsákos dolgot én a helyedben a tesómmal beszélném meg. Bevallanám neki, hogy én vittem el és ezért és ezért. Utána esetleg anyukádnak is.

2014. ápr. 16. 13:48
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szekrényedben van a táska, miért kell megvárni, hogy anyukád bemenjen és áttúrja. Vidd haza a táskát, és kérj elnézést a tesódtól
2014. ápr. 16. 13:56
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy felnőtt szemével a megoldás:

1. Ma hazaviszed a suliból a tesód táskáját, visszaadod, és megmondod, hogy nagyon sajnálod, hogy elvetted és hazudtál, többet nem lesz ilyen

(Rondább verzió: hazaviszed, visszacsempészed, és azt hazudod, végig ott volt, de ebből nem jössz ki jól.)

Amúgy tényleg loptál és és tényleg hazudtál, nem értem a felháborodásodat.

2. Ha barátokat akarsz és kisebb szigort, be kell bizonyítanod, hogy megbízható vagy. Azért neked kell, mert alapvetően te rontottad el, de nagyon.

Nem gondolom, hogy a barátnőd hülyeségért te vagy a felelős, de azt sem gondolom, hogy meg kellett volna hallgatniuk egy 13 éves hablatyolását egy ilyen komoly ügyben. (Nyilván az idióta barátnőd simán rádkent mindent, hogy mentse a bőrét.)

Bizonyítás:

Kezdheted azzal, hogy bevallod, hogy elvetted a táskát és bocsánatot kérsz.

Ha suttyomban visszarakod, azzal meg nem bizonyítasz semmit, de legalább "megúszod" az ügyet.

És mostantól próbálj nem belekeveredni ilyenekbe.

Tulajdonképpen testvértől "kölcsönvenni" egy táskát nem feltétlenül lopás, de engedély nélkül csúnya dolog. Azáltal lett lopás, hogy letagadtad.

3. A pszichiátriától nem kell félned, mert ennyiért nem fognak bezárni, lekötözni és begyógyszerezni meg főleg nem. Maximum annyit érhet el anyukád, hogy egy orvos megvizsgáljon, és "javasolja", hogy járjál pszichológushoz. Ez egyébként nagyon jót is tenne, mert egészséges ember nem vagdossa magát. Egyszer sem. Ez nem gyerekesség, ez annál súlyosabb probléma, akkor is, ha te ezt 13 évesen nem érzed.

2014. ápr. 16. 13:56
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Először is nyugodj meg !

Nem bánthat senki.Ok nélkül nem kötözhetnek és gyógyszerezhetnek be.

Mi lenne ha beletörődnél ,vagyis úgy tennél .Engednéd ,hogy kirámolja a szekrényed sőt még a szobád is.Talán rájönne ,hohy nem loptál.

De ,ne várd ,hogy bocsánatot kèrjen ,mert lehet ,hogy nem fog !

Mond meg neki ,hogy bármit megteszel,hogy higyjen neked ,de nem kel eröltetni a dolgot .Lehet ,hogy magyobb kárt okoznál!

Sok sikert kívánok !

2014. ápr. 16. 14:02
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

A saját tornazsákod miért nem volt jó? Jó, biztos volt indokod, megértem. De illett volna megkérdezni, vagy kölcsönkérni a tesód táskáját. Jó, lehet erre is volt indok, hogy pont akkor nem volt ott, hogy megkérdezd, mikor kellett, megértem. De akkor miért nem adtad vissza neki, mikor már nem kellett, ahelyett, hogy ott hagyod a suliban? Lehet, hogy volt erre is indokod, nem akarlak gyanusítani semmivel, nem is ismerlek.

De képzeld magad anyukád helyébe, az ő szemszögéből olyat csinálsz, amit nem szabad, és titkolod is előtte. Jót akar neked, hidd el. Legyél vele őszinte, beszéld meg, miért vitted el a táskát, mit miért csináltál. Biztos hogy nem rosszindulatból csinálod a dolgaidat, és ő is meg fogja érteni. Bíznod kell benne, hogy meg tudja érteni.

2014. ápr. 16. 14:03
 10/20 anonim ***** válasza:
56%
Az írásod alapján tényleg nem tűnsz normálisnak...
2014. ápr. 16. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!