Miért kéne anyámat tisztelnem? 17L
Hát te sem érdemled meg, hogy tiszteljenek.. Tudod, azt még megértem, hogy anyudat nem tiszteled, hisz ahogy írod van rá okod. Bár ennek ellenére mégiscsak az ő házában élsz (nem vagy hajléktalan) az ő kenyerét eszed (nem éhezel) feltételezem, hogy tiszta ruhában jársz suliban, van neted stb.. De azt már végképp nem tudom megérteni, hogy mit ártott neked a tanárok akiknek az a dolguk, hogy tanítsanak, mit ártott neked a doki aki a munkáját végzi, vagy bárki akit nem is ismersz de már utálod őket..
Ezért te sem érdemelsz sem tiszteletet sem szánalmat.
Hát ja, vannak nők, akik hiába szülnek gyereket, nem érdemlik meg az "anya" elnevezést. És frankón tönkreteszik a gyerekeiket lelkileg. Az ilyen tényleg nem érdemel tiszteletet.
Ui.: Nekem sem volt egy mintaanyám, csak nálunk azért nem volt ennyire rossz a helyzet. És mostanában tanulok megbízni az emberekben, a világban. Hát... az az igazság, hogy most nem igazán tudom, mit mondjak, vagy mit tanácsoljak (nem akarok elszúrni semmit) talán azt mondhatnám, hogy ez az önbizalomhiány meg bizalmatlanság egy teljesen normális reakció egy teljesen normálatlan helyzetre.
Egy biztos: ha betöltöd a tizennyolcat, húzz el onnan, amilyen gyorsan csak lehet!
"A tanárokat tekintve pedig azért nem tisztelem őket, mert megpróbálják lenyomni a sok hazug dumát az embert torkán ( lásd pl történelem"
Ugye tudod, hogy te most egy nagy ökörséget mondtál?
Mégis mit tegyen a tanár? Neki azt kell tanítani ami a tankönyvekben is benne van. Ha már a történelemről van szó.
Senki nem tudja mi az igazság a történelem terén, mert az mindig az akkori politikai helyzettől függőt, változott. A tanár csak a munkáját végzi. Azt hiszed 17 évesen te olyan baromi okos vagy, hogy tudod mi az igazság??
Te nem vagy más, csak egy hisztiző, unatkozó kölyök aki nem tud mit kezdeni magával.
Nem kell tisztelned senkit, végül is téged sem fog senki tisztelni..
Értem és átérzem minden mondatodat. Okod van rá, hogy gyűlöld a világot. Anyád beteggé tette a lelkedet, és mindenki asszisztált hozzá.
Nem kell tisztelned senkit, csak mert azt várják el tőled.
A magad ellensége ne legyél. Okos vagy, szorgalmas. Jól tanultál, tedd azt újra. Tanulj és tanulj. Mindent elérsz, amit akarsz.Csak képzeld magad elé: egy fokot lépsz fel a lépcsőn. Még egyet, még egyet. Lenézel, mit látsz? Akik a sárba tapostak, most kicsik. Még lépsz feljebb. Még kisebbek. ...És már nem is látszanak. Ottfelejtetted őket, ahová téged akartak lenyomni.
Csak azt lehet tisztelni, aki tiszteletreméltóan él és viselkedik. Ahogy a szeretetet, úgy a tiszteletet sem lehet kierőszakolni, sem megjátszani.
ha anyád úgy élt, viselkedett, gondolkodott volna, ahogyan egy tiszteletreméltó jó szülő él, akkor tisztelnéd, és fel sem merülne benned az ellenkezője. Ha viszont nem úgy élt, akkor nem te vagy a hibás, hogy nem tudod út tisztelni.
Te nem kérted, hogy megszüljön, ugye? Az ő döntése volt, hogy anyává akar lenni. Ezért semmiféle hálát nem követelhet - hálát éppúgy éreznél, ha szeretett volna, mint tiszteletet. Ha nem érzel, valószínűleg az is az ő hibája.
Rossz szülő volt.
Jó és mi most akkor mit csináljunk?
Könnyesre sírhatom a párnámat miattad? Szabad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!