Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el, hogy terhes...

Hogy mondjam el, hogy terhes vagyok és meg kell tartanom?

Figyelt kérdés

A héten derült ki, hogy 16 hetes terhes vagyok. Január elején volt egy aktus óvszerrel, és ellenőriztem, nem szakadt ki, ezért nem értem.. De nem kattogok rajta, volt uh, ott dobogott a szíve, tehát létezik..

A helyzet az, hogy ugye 16 hetest nem lehet elvetetni, én meg még csak 18 vagyok, most fogok érettségizni.. Nem akarok a szüleim nyakára szülni. Az örökbeadás kizárva, képtelen lennék rá:(

Szóval a kérdés az, hogy hogyan is mondjam el? Arról az alkalmiról sem tudtak, de azt viszont tudják, hogy fogamzásgátlót is használok (különben abban az 1 hónapban kihagytam, vizsgálat miatt - ezért védekeztünk óvszerrel).

2014. ápr. 5. 16:48
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:
Nem. Próbáltam felhívni, de "nem kapcsolható", sms-re nem válaszol, fb-on letiltott...
2014. ápr. 5. 17:42
 22/46 anonim ***** válasza:
92%

Akkor is meg kell tudnia az apának... Emailen is letiltott? Esetleg ha tudsz valamilyen fix programjáról, akkor megvárhatod ott, megkérsz közös ismerőst, hogy mondja el neki, vagy legrosszabb esetben posta. Joga van tudni a gyerektől...

A szüleid pedig: Én biztos, hogy nem egyszerre beszélnék velük. Én sokkal jobban bíznék anyukámban, tehát első körben csak anyukámnak mondanám el, aztán közösen találnánk ki, hogy mi legyen és hogyan adagoljuk be apunak. Nem tudom, hogy ez neked segít-e, te ismered a szüleid, hogy jobb lenne-e így.

2014. ápr. 5. 18:09
 23/46 anonim ***** válasza:
87%
Nem volt fair ahogyan en tettem de telefonon mondtam el.. volt idejuk lehiggadni addigra mire mentunk parommal beszelni a szuleimmel, hogy mi lesz a tovabbiakban.
2014. ápr. 5. 18:15
 24/46 anonim ***** válasza:
91%
A "kedves" válaszoloknak üzenem, hogy húzzanak a p*csába....!!! Hát ez egy nehéz helyzet. :/ Apuka ha nem reagál illetve nem érdekli a dolog, amint megszületik a baba, elindíthatod az apasági pert. Kitartást!
2014. ápr. 5. 18:41
 25/46 anonim ***** válasza:
95%

Először anyukádnak mondd el, hátha van valami megoldási ötlete.

De tudod te, hogy mibe kerül egy gyerek? Hogy semmi ellátást nem fogsz kapni rá a gyesen/csp-n kívül? Tudja, fogja ezt egyáltalán a családod vállalni?

Semmiképp se húzd az időt, mielőbb mondd el. (Számíts rá, hogy azt fogják hinni, hogy te direkt intézted így, hogy már ne lehessen megszakítani a terhességet, és nem mondtad el időben. )

Az apát keresd meg. Erről tudnia kell. Nem mondhatod azt a gyereknek x évesen, hogy apád, hát apád nem is tud rólad...

Ha már így alakult, kezdj felnőni a feladathoz. Egyébként ilyen családi körülmények mellé én elgondolkoznék az örökbe adáson. Mi van, ha kicsit is bántaná apád... :(

2014. ápr. 5. 20:18
 26/46 A kérdező kommentje:
Nem akarok gyereket nevelni...
2014. ápr. 5. 20:33
 27/46 anonim ***** válasza:
92%

Bocs de ne igazán értelek. Leírod többször is, hogy mindenképpen abortuszt akartál csak lecsúsztál róla. Után leírod, hogy nem akarsz gyereket nevelni. Ebben az esetben miért volnál képtelen lemondani róla és örökbe adni? Az abortusz az szerinted mi ha nem lemondás?

Hidd el lesz aki boldogan örökbe fogadja és probléma megoldva.

2014. ápr. 5. 20:38
 28/46 anonim ***** válasza:
90%

Hát ez már késő bánat!Jobban kellett volna figyelni,védekezni,mert ha terhes lettél valamit nem jól csináltatok!!!

Add örökbe a babát,hidd el az lesz a legjobb megoldás.Megérdemli hogy szerető családban nőjjön fel,és mindene meglegyen.Nagyon sokan várnak babára!!

2014. ápr. 5. 22:23
 29/46 anonim ***** válasza:
57%
Abortusz külföldön. Szerintem ez a megoldàs. Hollandiàban pl 22. hétig lehet. De lehet van közelebbi hely is. Beszéld meg a szüleiddel minél előbb.
2014. ápr. 6. 00:46
 30/46 anonim ***** válasza:
94%

Èn is most csak 1 havi szünetet tartottam tabi közben-orvos javaslatàra.

Mond el igy a szüleidnek,ahogy ide kiírtad,egyszer muszàj lesz elmondanod nekik

2014. ápr. 6. 09:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!