Ausztráliában született gyerekek, Turistavízummal tartózkodó szülők?
Férjemmel és gyermekemmel kaphatok letelepedési engedélyt Ausztráliában, vagy haza kell mindenképp jönnöm MO-ra?
- Milyen nemzetiségű lesz akkor a kicsi?
Keress egy ügynökséget, akik képben vannak, én az Aussieschool-lal dolgoztam még 3-4 éve. De annyira változékonyak a szabályok, hogy ha nincsen benne napi szinten az ember, pl. éppen nem intézett az utóbbi félévben vízumot egy ügynökség, akkor lövésük sincs. Bécsben van a magyar nagykövetségi vízumügyintéző, Fa László, őt is kérdezheted telefonon, gondolom, ismeritek már, ha vízummal mentetek ki. Vagy ügynökséggel mentetek?
Egyébként a letelepedésnek nagyon szigorú szabályai voltak már 4 éve is, és egyre szigorodnak, és csak vízumra tippelnék, hogy azáltal tartózkodási engedélyt kaptok még.
De be is írtam Google-be a születéssel kapcsolatos állampolgárságszerzést, és csupa releváns link jött fel, Te nem találtál?....
Magyar lesz a gyerek állampolgársága természetesen.
Különben mindenki ezt csinálná. Kimenne szülni, utána meg felvenné az állampolgárságot családegyesítés címén.
Sok országban kettős állampolgár lesz a gyerek, pl USA, Ausztráliát nem tudom konkrétan, de ez maximum a gyereknek jó, nem az egész családnak. Nálunk ismerős családban mind a három gyerek kettős állampolgár, az USA-ban születtek, apuka anyukát 6-7 hó között felrakta a repülőre visszafele meg már nem engedték, mert 8 hónapos terhesek nem repülhetnek, így szülésig maradnia "kellett" szegénynek. Most a 3ból 2 kint él, egyikük dolgozik, másik éppen egyetemre jár ösztöndíjjal. A harmadik is épp gondolkozik a kiköltözésen és mivel kettős állampolgár még engedélyt se kell intéznie vagy hasonló csak simán fogja magát és kiköltözik.
Tehát ha gyerekednek szeretnél jót "megéri" kint szülni ha megteheted. De ennyi alapján nem valószínű, hogy letelepedési engedélyt kapsz. Ha úgy mész ki, hogy kint dolgozol munkavállalási engedéllyel és közben teherbe esel és ott születik a kicsi, akkor már "jobban" maradhatsz, főleg ha a férjed is kint dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!