Ti hagynátok ezt? Örülnétek, vagy inkább "eltartott" érzésetek lenne?
sajnálom, hogy "zárás után" jelentkezem:)
de, mindenképpen el akarom mondani, hogy a problémát ott látom, amit a Kérdező le is írt: "Úgyhogy igen, ingyen csinálom, mert valakinek csinálnia kell és én vagyok egyedül az, aki itthon van és nem dolgozik."
A szemlélet, amit belénk vertek még az átkosban és azóta sem tudott megváltozni. Miszerint csak az dolgozik, aki minden reggel elindul otthonról a munkába, és este hazaér a munkából. Ez ebből a mondatból nagyon élesen kiderül: ..."aki itthon van, és nem dolgozik"
ezért érzed úgy, hogy amit Te végzel, az nem munka, mert hiszen otthon vagy és nem dolgozol....
Szabadulj meg ettől mihamarabb, és vedd tudomásul, hogy egy webshopot üzemeltetni igen is munka, akkor is, ha a napod nagy részét "csak" a számítógép előtt ülsz, és alkalmanként kocsikázol egy kicsit ide-oda.
Én is megéltem az induló cég esetét, és olyan nincs, hogy nincs bér, főleg akkor, ha a rokonaid máshol is termelnek és abból keletkezik a megélhetésükre való, te meg dolgozol és semmit sem kapsz.
Ha nem veszed ki, mert éppen nem futja, akkor is el kell számolni, hogyha eljön az ideje és már lesz miből, akkor ki lehessen venni.
A kocsiból meg ne csinálj problémát, meglehet, hogy nem is a neveden lesz, csak használod, akkor pedig még izgulhatsz is, hogy össze ne törd a "közösét"
10-es: :D
11-es: köszönöm! Nem, én most nem úgy veszem, hogy nincs munkám. Úgy írtam, hogy azért vállaltam ennek a cégnek az ügyvitelét, mert akkor nem volt munkám. Szóval én is úgy gondolom, hogy én dolgozom, mégha keresetem az nincs is. Egy családi vállalkozásban én továbbra sem látom helyénvalónak a fizetést úgy, hogy még nem termel annyi profitot a cég. Nyilván, ha nem a szüleimmel élnék, hanem saját lakásom lenne és el kellene tartanom magamat, akkor ez így nem működhetne. De most még belefér szerintem.
belefér, belefér, de vigyázz! nagyon hamar benneragadhaszt ebbe a szerepbe. Értelek, kezdő vállalkozás, és bocs, de a fizetés nem a profitból kel kivenni.
A termeléshez szükséges minden költséget (bérleti díj, szemétszállítás, informatikus, számítógépek, internet, áram, toll, papír, ceruza, parkolási díj...stb) és bért, bérköltséget, és egyéb adókat kifizeti az ember, és ha marad, na az a profit:)
Az autót miért nem a cég nevére veszitek, cégautóként?
Egy rahedli költséget le lehetne írni.
Várj, egy dolgot azért tisztázzunk. Mit mondott a könyvelő, mi nem éri meg? Az, hogy munkabért vegyél ki a vállalkozásból (ezt mondjuk megértem, mert még nincs miből), vagy az, hogy bejelentett munkavállalóként ott dolgozz úgy, hogy nem kapsz egy fillért se, de a havi több tízezres járulékot azért befizetik utánad?
Ha az utóbbi eset áll fenn, akkor azért gondolkodj el, mennyire jó neked, hogy 24 évesen még egy nap biztosítási időd sincs. Oké, lehet, hogy bejön a vállalkozás, de lehet, hogy nem. Lehet, hogy közben párt találsz, és olyan 26-27 évesen már babáznál. Szerinted mi alapján kapsz gyedet.stb. Ha úgy van, ahogy gondolom, akkor az autó a legkisebb probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!