Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hagynátok ezt? Örülnétek,...

Ti hagynátok ezt? Örülnétek, vagy inkább "eltartott" érzésetek lenne?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, a szüleimmel élek még, mivel nincs párkapcsolatom (nincs kivel összeköltöznöm, egyedül meg nem látom értelmét, nomeg nincs is miből). Az egyetemet tavaly nyáron végeztem el. Testvéremék akkor alapítottak egy céget, amit én "viszek" (ők dolgoznak mellette máshol, így adott volt, hogy akkor én fogom ezt csinálni). Ezzel akad tennivaló, nálam van a céges teló, én kezelem az ügyfeleket, intézem a megrendeléseket (webshop vagyunk). Párnaponta autóval is mennem kell ide-oda, árut kivinni, vagy éppen venni, csomagot feladni, stb. Van egy nagy, családi autónk, ami viszont nem éppen praktikus a rövid, városi közlekedésre, ezért most felmerült, hogy veszünk egy kis autót is. Pontosabban a szüleim. Nekem ugyanis nincs keresetem, a cég még nem indult be annyira, hogy a bevételből jusson nekem fizetés is, nomeg nem is várom el, hiszen családi vállalkozásról beszélünk. Így viszont nekem kicsit felemás érzésem van a második autó miatt. Egyrészt nagyon örülök neki, mert tényleg jól jönne ahhoz, amire nekem kell, viszont az ilyet az ember a saját pénzéből szokta megvenni... Nem tudom mit csináljak, elfogadjam-e, vagy beszéljem le róla a szüleimet. Szerintetek nagyon ciki, ha egy 24 éves, felnőtt nőnek a szülei vesznek autót?
2014. márc. 31. 20:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%

Én ebből csak azt nem értem, hogy magyarul te dolgozol egyedül a családi vállalkozásban, de ingyen? Tehát még a haszon sem a tiéd? Mert, ha te nem várod el a fizetést, akkor a testvéredék hogyan várják el tőled az ingyen munkát?

Amúgy meg nem muszáj neked venniük az autót, lehet az ő nevükön is, de te használod, aztán ha elköltözöl vagy már nem te foglalkozol a céggel, odaadják annak, akinek kell családon belül.

2014. márc. 31. 20:54
 2/18 anonim ***** válasza:
92%

Nem neked veszik, a cég haszánra vesznek mégegyet ami praktikusabb és amit te ugyanúgy használsz majd ingyen, mint jelenleg a családi nagyautót.

Ha a tied lesz akkor meg ajándék. Tojd már le hogy más mit gondol, aki rossz szemmel nézi az szenvedjen a lízingjével meg az egójával te meg nevess a képébe.

2014. márc. 31. 20:56
 3/18 anonim ***** válasza:
89%
fura helyzet ez így, hogy dolgozol, de fizetés meg nincs... az autót fogadd el nyugodtan, ha a szüleid megengedhetik maguknak, akkor nincs ezzel gond... látják hogy nem otthon ülsz a fenekeden a sült galambot várva...
2014. márc. 31. 20:56
 4/18 A kérdező kommentje:
Szerintem, aki családi vállalkozásba fog, az tisztában van azzal, hogy az elején (kb 2-3 évig) abból nem lehet kivenni pénzt. Úgyhogy igen, ingyen csinálom, mert valakinek csinálnia kell és én vagyok egyedül az, aki itthon van és nem dolgozik. Én nem a rabszolgamunkát látom ebben, hanem azt, hogy pár év múlva egy jólmenő vállalkozásunk legyen, amiből már jócskán jut mindenkinek a zsebébe pénz. De ehhez az elején áldozatot kell hozni, igen.
2014. márc. 31. 20:57
 5/18 anonim ***** válasza:
91%
Nem ciki, egyrészt mert a közös családi vállalkozáshoz fogod használni, másrészt a szülők mindig örülnek, ha segíthetik a gyereküket bármivel, ha megtehetik.
2014. márc. 31. 21:06
 6/18 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem bolhából csinálsz elefántot. Az autót ne a nevedre írják és akkor nincs semmi probléma a dologgal.
2014. márc. 31. 21:16
 7/18 anonim ***** válasza:
83%

Ennyi idősen családi vállalkozásban kezdtem dolgozni. Első lépésként kaptam egy autót az én nevemre. A létező legkisebb új autó, de imádtam. Legjobb kocsim volt, Fiat Seicento. Én jól jártam, apám szintúgy, mivel mobilis lettem, levettem a nyakáról egy csomó szaladgálós tennivalót, amire semmi ideje nem volt már.

Úgyhogy ne aggódj ezen!

2014. márc. 31. 21:33
 8/18 anonim ***** válasza:
87%
Hát ha rossz vagyok, ha nem, ingyen nem dolgoznék, hés ha most csődbe megy ? Akkor veled mi van? Miért nem keresel rendes munkát és akkor nem lenne ez az érzésed..
2014. márc. 31. 21:40
 9/18 A kérdező kommentje:

Lássuk csak. Ha keresek "rendes" munkát, akkor dolgozhatok másnak nyugdíjazásig. Ha most 1-2-3 évet ingyen dolgozom a családi vállalkozásban, utána esélyes, hogy a saját magam főnöke leszek. Számomra ez az utóbbi opció sokkal csábítóbb. Ha csődbe megy, akkor meg majd keresek "rendes" munkát. De legalább megpróbáltuk.

Köszönöm a válaszokat! (megj.: én mindenkit felfelé pontoztam!)

2014. márc. 31. 21:44
 10/18 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem te csak félsz kilépni a világba és levlni a családról, anyuciékkal lakni, ők vesznek mindent stb. Kényelmes vagy! Nem csodálom, hogy nincsen párod!
2014. márc. 31. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!