Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engem miért nem "kényeztetnek...

Engem miért nem "kényeztetnek el"?

Figyelt kérdés

Elég tág a baráti köröm, sok tipikus pcsa lányt is ismerek. Az ő szüleik sokkal rosszabbul keresnek, mint az enyémek, ők mégis kapnak heti min 10.000 ft-ot bulizásra (!!).

Szeretnék idén kimenni a Szigetre, de egyből kiröhögtek és leoltottak, hogy hogy mertem, hogy képzeltem.. Még 5000 ft-ért is könyörögnöm kell, pedig ritkán kérek pénzt, kb 3 havonta...

Nem hiszem el, hogy havi 700.000 ft TISZTA HASZON mellett könyörögnöm kell, míg másoknak a heti zsebpénzbe több annál, amennyit én fél évre kapok..

(Igen, nyárimunka, stb, de most nem ez érdekel. És nem, nem vagyok pcsa sem, ha kapnék hetente zsebpénzt, azt sem bulizásra költeném)

2014. márc. 30. 16:54
 1/10 A kérdező kommentje:

Olyan jó lenne egyszer nem turiban vásárolni (nem a használt ruhával van bajom, hanem hogy órákba telik találni pár cuccot), hanem bemenni egy üzletbe és úgy megvenni egy felsőt..

De nem lehet, mert 2500 t is sok egy felsőért.. Tegnap kaptam 3000 t-ot, hogy vegyek belőle magamnak felsőket tavaszra. És le lettem bszva, hogy miért csak 3-at sikerült vennem belőle...

2014. márc. 30. 16:56
 2/10 anonim ***** válasza:
62%
Kérdezd meg a szüleidet, miért teszik ezt veled? Nagyszüleidtől sem szoktál kapni? És mit kapsz szülinapra, ünnepekre? Mi olyan alkalmakra szoktunk ruhát venni a gyerekeknek, pl. most a lányom fürdőruhát kap szülinapjára majd.
2014. márc. 30. 17:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Ha év közben pl elromlik a gépem, akkor "karácsonyra kaptad a javítást" (akkor is, ha csak 2000 ft volt a javítása). De most szülinapomra kaptam 5000 ft-ot, félretettem.
2014. márc. 30. 17:09
 4/10 anonim ***** válasza:
És magukra költenek a szüleid? A lakásotokra? Nyaralásra? hobbira? Mert azt mondanám, az a bajuk, ami sok embert elér, amikor van mit a tejbe aprítania. zsugoriak, fogukhoz verik a garast. ha magukra költenek, csak rád nem, nem lehet, hogy nem érdemled meg?
2014. márc. 30. 17:14
 5/10 anonim ***** válasza:
49%
Talán a szüleid olyan helyről jöttek, ahol keményen meg kellett dolgozni a pénzért és ezért a pénzzel kapcsolatban más az értékrendjük. Talán azt is tudják, hogy egy gyerek számára nem akkor adják a jó példát, ha pénzzel váltják meg a gyerekkel való foglalkozást és nem akkor tesznek jót a gyerekükkel, ha minden teljesítmény hiányában is pénzzel tömik. Inkább szállj kicsit magadba, mert egy kívülálló számára úgy tűnik, hogy téged a szüleid megpróbálnak "normálisan" nevelni, te meg túlságosan felszínes ismerőseidhez akarsz hasonlítani (ami persze részben érthető az életkorod hozzávetőleges ismeretében), de még nem nőttél fel igazán értelmileg sem.
2014. márc. 30. 17:16
 6/10 anonim ***** válasza:
97%
Az előttem szólónak részben igaza van. De ez a mérték már nem lehet nevelési célzatú. Ez már a szánalmas kategória. Szerintem egyszerűen smucigok.
2014. márc. 30. 17:21
 7/10 A kérdező kommentje:

Kb 3 éve lett teljesen felújítva a lakás, most nem kell rá költeni. Nincs hobbijuk, nem járunk nyaralni sem. Még Balatonra sem.

Így sem törődnek velem, nem foglalkoznak velem amúgy.

2014. márc. 30. 18:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Es nem neked gyujtenek oktatasra meg lakasra?
2014. márc. 31. 11:29
 9/10 kovpet ***** válasza:
Valami nem kerek. Ebben a 700 ezerben mennyire vagy biztos? :)
2014. márc. 31. 14:39
 10/10 GazdagZoli12576 válasza:
Azert az eleg erdekes,hogy a szüleid 700 ezret keresnek de nem költenek semmire :))
2014. ápr. 16. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!