Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleimnek igazuk van, hogy...

Szüleimnek igazuk van, hogy pszichológushoz kéne mennem?

Figyelt kérdés

A háttértörténet: tegnap este mondtam itthon, hogy majd holnap (ma) lehet, hogy elmegyek korán reggel sétálni egyet a Tisza partjára, de ma elég későn keltem fel, és már nem is akartam menni, mivel ilyenkor, ilyen jó időben kb. el sem lehet férni a járdán, annyian vannak (babkocsik, kutyasétáltatók, horgászok, stb).

Apám kérdezi, hogy miért nem megyek, én meg azzal válaszolok neki, hogy túl zsúfolt most a part, regetegen vannak kint, és én nem akarom kerülgetni az embereket, és nem akarok olyan "kedves ismerősömmel" sem összefutni, akiket éppen nincs kedvem látni.

Erre azt mondja anyámmal együtt, hogy beteg vagyok és pszichológushoz fognak vinni. Mert egy kora reggeli sétát akartam tenni a friss, hűvös levegőn, egyedül, és nem pedig melegben, tűző napon, cscsemővisítás meg minden egyéb közepette.

De máskor is volt már ilyen. Máskor is említették már, hogy a legjobb lenne a pszichológus a számomra, mert nem szeretem a nagy társaságot, nem igazán szeretek beszélgetni senkivel, nem szeretek elmenni bulizni, és nem vagyok barátkozós fajta, magyarán elég zárkózott vagyok, de nekem így jó és ezt nem tudják megérteni. Világéletemben ki voltam mindenhonnan közösítve, főleg az általános iskolában, semmibe vettek, piszkáltak, csúfoltak... És akkor még mindenki el van képedve, hogy nem szeretek emberek közt lenni. Múltkor is családi botrány lett abból, hogy inkább akartam egyedül lenni, olvasgatni, zenét hallgatni itthon, mintsem elmenni egy szórakozóhelyre bulizni, ahol minden második ember olyan részeg, hogy menni sem tud.

Szerintem rohadtul nem adok okot arra, hogy pszichológushoz kéne mennem.

Bocsi, ha kicsit érthetetlen, de sosem tudtam jól fogalmazni. :(

2014. márc. 30. 14:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

4., 5., 8., 9.: Ti vagytok ezazon személy, mert 79%-osak vagytok, ilyen ritka véletlen nincsen.

És különböző százalékos egy személy hogy lehetne már?:))

2014. márc. 30. 21:39
 12/14 anonim ***** válasza:
Én 4- es vagyok, nem érdekel ki mit mond. A véleményemet tartom. Ja és néhány órával ezelőtt még a 6- os is 79 százalékos vilt, akárcsak én, még meg is mosolyogtam. Ezek szerint ő is egy személy velem te bugyuta?
2014. márc. 30. 22:05
 13/14 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem csak azért, mert valaki introvertált típus, még nem kell pszichológushoz fordulnia.

Ha ez már extrém szinteket ölt (pl. valaki szinte senkihez sem szól, ki sem mozdul a lakásból, nincsenek abszolút tátsas kapcsolatai, teljesen bezárkózik), akkor viszont szakember felkeresése javasolt.

2014. márc. 31. 15:04
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. márc. 31. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!