Anyukám kölcsönkért tőlem 45 000ft-ot, amit 2 évig gyűjtttem és megígérte, hogy visszaadja, de 3 hónap múlva sem adta vissza arra hivatkozva, hogy ezt meg azt vett, ami az én érdekem is. Mit csináljak?
Szerintem egyet tehetsz: Mutasd meg ezt a kerdest, es a valaszokat az anyukadnak.
En innen azt uzenem neki, hogy komolyan szegyelje magat, hogy meglopta a sajat gyereket. Azt hiszem, ha a gyerekevel ezt teszi, barki massal is megtenne.
(Es nem, ha azt mondana, hogy most nem tudja visszaadni, mert anyagilag gondban van, az oke. De az nem, hogy "visszaadom, aztan mar nem, mert neked is jo volt". Ez lopas, becsapas. Fuggetlenul attol, hogy a kerdezo csak egy gyerek. Sot, szerintem ez sulyosbito tenyezo.
A penzt rejtsd el legkozelebb.
Es ha nem adja vissza, vedd vissza. Bennem nem okozna nagy moralis kerdest.
Kerdezo, hol laksz?
Csak laptop johetne szamitasba?
Csak mert van egy "folosleges" core2duo(2gb ram) gepem.
(Es hatha van mas kerdezoenek folosleges monitora)
Írd fel tanulópénznek, mert vissza nem látod azt soha, az biztos. És tanuld meg egy életre: kölcsönt ne adj és ne végy - soha, sehol, senkitől. Ha mégis, akkor mindig legyen róla írásos papír, mert az bizonyíték és ezzel lehet perelni.
18 éves korodig nem sokra mégy a különpénzzel, főleg, ha a szülőd adta, de utána más a tészta, mert felnőtt leszel.
Hát sokat nem tehetsz sajnos. Lehet, hogy tényleg rossz anyagi helyzetben vagytok, nem hiszem, hogy hobbiból vette el a pénzed, és csak poénból nem adja vissza. Gondolom neki is kellemetlen a helyzet.
Nem szép dolog, de nem mindenki él idilli körülmények között. Persze tudom, ez most nem vigasztal téged. (velem is eljátszották ezt rendszeresen, tudom, hogy rosszul esik).
És anyukád tudta, hogy mire gyűjtesz és miért? Elmondhatnád neki, hogy ez neked fontos. Persze ha tényleg rossz helyzetben vagytok, mert fizetni kell a hitelt, meg kajára is alig jut, meg a rezsire, akkor inkább csak nyelj egy nagyot, mert akkor biztos nem esne jól anyukádnak se, hogy visszaköveteled, és úgy azért már kicsit önzőség lenne részedről is, mert hiába lenne laptopod, ha lekapcsolják az áramot, vagy már konnektorod sincs, ahova bedugd.
Egyéb esetben próbáld megbeszélni vele, hogy hogy tudná visszaadni. És legközelebb inkább tagadd le, hogy van pénzed vagy nem tudom. De a követelőzést és a hisztit nem javaslom, mert mégis csak a szüleid tartanak el még jó pár évig, és addig bizony ők dirigálnak, gondolom nem hiányzik a feszült légkör.:/ Kitartást és fel a fejjel, idővel remélem megoldódik. :)
Utolsó: ha valaki kölcsönt kér mástól, akkor azt vissza kell adni. Ez a "szabály". Ha nem kölcsönbe kell, akkor meg úgy kell kérni, úgy tisztességes. Tudod, sok emberben megvan még az a morális tartás, hogy ha pénzre van szükséges akkor nem úgy jár el, hogy kölcsön címszóval kicsalja a másikból a pénzt, aztán a fejéhez vágja, hogy rá is költötte a pénzt, nem adja vissza. Ez nemcsak tisztességtelen, hanem irtó nagy szemétség is. Főleg egy szülőtől. Azt hiszem, itt meg is alapozta a bizalmat és a gyerekével való kapcsolatot.
Kérdező: legközelebb ne tudjon arról, hogy van pénzed. Ha szülinapi ajándékként kapod és tudnak róla, mondd azt, hogy elköltötted a moziban, strandon stb. Ha ilyen anyád van, nem bízhatsz abban, hogy nem csinálja meg veled ugyanezt még egyszer. Laptopra meg biztos nem azért gyűjtöttél, mert egyébként is vettek volna neked egyet, gondolom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!