Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy a férjem egy...

Normális, hogy a férjem egy napot nem bir ki az anyja nélkül?

Figyelt kérdés
34 éves,épp gyermeket várunk veszélyeztetett terhes vagyok, de neki így is mindig akad valami ami miatt az anyhához elkell menjen. Minden nap telefonon beszélnek többször is. Nekem túlzásnak tűnik, hogy egy 34 éves ferfi ne birjon ki egy napot se az anyja nélkül. Barátaival ugye szinte ugyan ez a helyzet...

2014. márc. 27. 17:18
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
75%

Nem, nem marad mind gyerek. Többet ismerek, akik képesek felnőttként funkcionálni.

A férjednél egyértelműen az anyja gátolta a felnőtté válást mentálisan - erre ahogy látom, te is ráteszel egy lapáttal, mert pozitív megerősítést kap a gyerekes viselkedésére ("de aranyos").

Nem igazán lesz segítséged, inkább féltékeny lesz a gyerekre, aztán a sírás, teendők elől egyre inkább el fog menekülni. Kevesebbet fogod látni, mint most.

2014. márc. 27. 18:52
 22/35 A kérdező kommentje:
Féltékeny a gyerekre? Ő máris szereti és törődik vele. Én meg a saját apámban is látom gyereket sőt minden férfiban,attól még tud felelősen viselkedni. Csupán arra az egy dologra voltam kíváncsi, hogy egészséges -e vagy én reagalom túl! Az már, hogy mit gondoltok a házasságomról arra nem voltam kíváncsi, mert ha itt bármelyikőtök tökéletes házasságban él hát gratulálok, de igazából nem hiszem, hogy ilyen létezik. Ahogy tökéletes ember se tehát nem értem, hogy minek irjátok,hogy minek mentem hozzá. Mert ha vissza mennénk az időbe megint hozzá mennék és nem a baba miatt. Az gondolom a család igazan akkor lesz család ha már gyerek is van. Mi szeretjük egymást mégis vannak problémáink kövezzetek meg ha nektek egy sincs. A kérdésre kellett volna válaszolni nem pedig okoskodni. Ha meg valakinek hibája van igen is változhat, mi mindketten jó iranyba rengeteget valtoztunk amióta összeházasodtunk és igen is változhat ha meg lesz a baba. Ha valaki félreértett sajnálom életem szerelméhez mentem hozzá aki néha úgy érzem mást előbbre helyez nálam talán én túlzok talán nem. Az értelmes válaszokat azért köszönöm.
2014. márc. 27. 20:31
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem te tulzod el... nem normalis ha mindennap meglatogatja az anyukajat,persze lehet vele mindennap beszelni telefonon de nem muszaj mindennap atmenni. Termeszetes h rosszul ha te egesz nap otthon kell hogy fekudj terhesen. Egy terhes novel rengeteget kell torodni gondolom unatkozol is. Probalj meg vele beszelni hogy ha megoldhato akkor most egy picit kevesebbet jarjon at az anyukajahoz mert neked nagyon szukseged van ra. Ha anyossal nem rossz a viszony esetleg o is atmehetne hozzatok neha...
2014. márc. 27. 21:48
 24/35 anonim ***** válasza:
57%

Többen is megfogalmazták, amit én sem értek: ha már alapból ilyen volt a férjed, minek mentél hozzá és minek szülsz neki gyereket?

Ez nem olyan probléma, mint mondjuk, hogy nem csavarja vissza a fogkrém kupakját, hogy azt mondhasd, hogy jó, majd hátha leszokik róla, ha meg nem, hát az sem tragédia.

Az ilyesmi komoly dolog, ami rányomhatja a bélyegét a házasságodra egy életen át.

Miben reménykedtél?

Egy 34 éves ember ha nem változott meg eddig, még a te hatásodra sem, akkor mit vársz?

Nyugtass meg, hogy nem vagy olyan butuska, hogy arra vársz, hogy majd a ha jön a baba minden jobb lesz?

2014. márc. 27. 22:09
 25/35 anonim ***** válasza:
A 7 es vagyok.valaki lepontozott..pedig nem irtam semmi rosszat.a remeny Hal meg utoljara.Kedves Kerdezo sok sikert neked !!!
2014. márc. 27. 22:22
 26/35 anonim ***** válasza:
Igazából nincs a reménnyel semmi baj, csak azért egy családot arra alapozni, hogy majd hátha megváltozik a férfi, ha lesz baba, olyan, mintha lefoglalnánk egy házat pénz nélkül, hogy hátha nyerünk a lottón. Szóval van egy minimális esélye, de szó szerint minimális.
2014. márc. 27. 23:30
 27/35 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem normális. Valóban senki sem tökéletes (ahogy írtad is), de szerintem ha ez így marad, előbb-utóbb meg fog romlani a kapcsolatotok. Az én férjem is imádja az anyukáját, de mindketten intelligensen kezelik ezt le. Ha kell menni segíteni, akkor megy (én sem tartom vissza), de anyósom is tudja kezelni, mert nem hívogatja mindenért, csak amit nem tud ő megcsinálni egyedül. Egyszer beszélnek egy nap telefonon, átbeszélik a napjukat, ez kell is nekik, nekem semmi bajom ezzel. De aki minden nap többször beszél az anyjával, mindenért ugráltatja a mama, az szerintem nem normális dolog.

Egy kérdésem van (bár lehet, hogy írtad), a férjed mindig ilyen volt? Eddig ez nem volt probléma?

2014. márc. 28. 09:47
 28/35 anonim ***** válasza:

"Féltékeny a gyerekre? Ő máris szereti és törődik vele. Én meg a saját apámban is látom gyereket sőt minden férfiban,attól még tud felelősen viselkedni."

Egyrészt egy hassal azért nem nehéz törődni. Nem sír, ott lehet hagyni, nem készíti ki az ember idegrendszerét (8. hónapban vagyok, érintett). Nekem is megsimogatja a férjem este, viszont ez önmagában nem jelent semmit. Ehhez nem kell erőfeszítést tenni.

Kialvatlanul gyereket csitítani, játszani vele, pelenkát cserélni, stb - ehhez kell kitartás és tényleges elkötelezettség. Ez pedig élesben fog kiderülni.

Az, hogy apukád is ilyen, nem meglepő, általában az apai minta befolyásolja a párválasztást. Ha lányt vártok, elég jó eséllyel ő is "cuki, hogy gyerekes" típusú férfit fog majd választani.

Egyet gondolj végig: ha már nem szavak szintjén, hanem tevőlegesen, energiát áldozva rá kellene segítenie, részt vennie a családi életben - meg fogja tenni? Akkor is, amikor te már magadon kívül vagy a fáradságtól? Rá lehet majd bízni a babát akár egy délutánra? Képes/hajlandó lesz teljes mértékben felvállalni a gondozását a te jelenléted nélkül? Vagy viszi majd az anyjához?

Ha most is kevés időt tölt veled, miből gondolod, hogy egy üvöltő baba mellé jobban fog vágyni és több időt tölt majd otthon? A pelenka büdös, a gyerek emberi fül számára szinte felfoghatatlanul magas frekvencián sír - ezek otthon fogják tartani szerinted?

2014. márc. 28. 10:27
 29/35 A kérdező kommentje:
Mi mikor összeházasodtunk akkor költöztünk össze előtte az anyjánál lakott,szóval normális is volt,hogy hazamegy. Sokszor akkor megy mikor dolgozom ez megint nem zavar nem is érdekel, de most ágyban vagyok egész nap és mivel érzékenyebb vagyok mint egyébként ( filmeken sírok soha nem volt ilyen) így az is mélyen érint, hogy megy mikor nem is fontos. Gondolom azok akik azt kérdezik minek mentem hozzá, meg minek szülök neki gyereket se férjük se gyerekük. Attól, hogy Ő imádja az anyját még lehet nagyon jó ember,az is! Tervezett baba így határtalanúl boldogok vagyunk. Az, hogy Ő napi szinten megy az anyjához nem jó ezért szeretném megoldani. Egyáltalán nem az a tipus vagyok aki ha akad valami probléma amivel szembe kell nézni akkor elfut előle, hanem az aki szembe néz vele. Nem pattogok,csak mégis ha a többség azt mondja, hogy ez teljesen normális akkor magamban keresem a hibát, így viszont beszélek vele ha kell újra és újra mert én igenis hiszek a változásban.
2014. márc. 28. 10:33
 30/35 A kérdező kommentje:
Az apám és a férjem két teljesen különböző ember ha tudni akarod. Nem nem könnyű terhesen se ha mindent neki kell csinálni. Talán probléma mentes a terhességed ezért nem érted. Azért egy férfinak nem könnyű minden házimunkát elvegezni. Mert nekem nem enged semmit. Ezt már nem értem teszi mert ha nem segít attól én még élni fogok,ezt mind a babáért teszi. De egyáltalán nem értem mit kattogtok ezen?! A kérdésre alig volt aki válaszolt. Azt meg már írtam,hogy hidegen hagy mit gondoltok a házasságomról!!!!!!
2014. márc. 28. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!