Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért, , gonoszak" a szüleim...

Miért, , gonoszak" a szüleim velem?

Figyelt kérdés

Igazából a szüleimmel nem beszélgetek. Valahogy most sikerült belekeverednem egy továbbtanulási témába kb. 5 percre vele, de sikerült mélyen megbántania ismét. Egy ideig az volt az álmom, hogy egyetemre menjek szegedre, ezt ő ellenezte, mert ugyan ilyen szak van itt helyileg is. Azért szeretném szegedet, mert tetszik a város, az iskola, minden, és nekem az egy élmény lenne azt hiszem. Ő csak a papírt nézi, és azt mondta nem fogja tudni fizetni. Mikor azt hozom fel neki, hogy előtte elmegyek pár évet dolgozni, akkor azt mondja, hogy utána pedig nem leszek képes tanulni.

De a lényeg, hogy minden gondolatomat hülyeségnek tartja, néha magával ellentétbe beszél össze-vissza. Édesapámtól már hallottam konkrétan, hogy lenézi amit tanultam, ami nagyon fájt nekem. Tanultam, mert már nem érdekel a téma, elvették tőle a kedvem.

És nem csak a tanulásról van szó, minden ami iránt egy pici lelkesedésem is volt, kiölték belőlem. Elég rossz velük a kapcsolatom, nem beszélgetek velük. Édesapámmal van, hogy napokig, vagy akár pár hétig egy szót sem váltok. Nem érdeklem őket. Barátaim, barátnőm sem volt soha, és azt gondolnám hogy lelkileg a családhoz bármikor fordulhatok, kapnék támogatást, de sosem kaptam, és még a számukra is közömbös vagyok.

Velem van a baj és csak egy szokásos hisztis fiatal vagyok, vagy jogos amire vágyom? Lehet tenni valamit? Én nagyon vágyom a szeretetükre, de nem tudom, hogyan érhetném el, hogy foglalkozzanak velem?

17/f

2014. márc. 17. 15:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én soha nem vártam el tőlük, hogy fizessék ki az egyetemet. Abba pedig nem szeretnék beletörődni, hogy nincs családi, baráti és semmi normális emberi kapcsolatom.
2014. márc. 17. 16:35
 12/17 anonim ***** válasza:
Kerdezo probald megerteni hiaba akarsz menni ha nincs ra penz. Ha annyira ott szeretnel elni jard ki otthon azt a szakot munkat meg keress Szegeden.
2014. márc. 17. 16:38
 13/17 anonim ***** válasza:
Azért ha nincsen semmilyen normális emberi kapcsolatod, akkor valószínűleg valamit nem csinálsz annyira jól. Beszélgess többet a családoddal, legyél kedves, segítőkész, figyelmes, hallgasd meg a másik felet, éreztesd vele, hogy odafigyeltél arra, amit mondott, ezek mind nagyon szoktak tetszeni az embereknek. Keress barátokat, az is nagyon fontos dolog.
2014. márc. 17. 16:40
 14/17 A kérdező kommentje:
Kedves vagyok mindenkivel, szívesen segítek, ha tudok. Ezért is közösítettek ki egyrészt, mert én nem vagyok az a csapongó, minden hülyeségben benne lévő fiú. Nehéz barátkozni, mivel nincsenek emberek, akik mellett újabbakat ismerhetnék meg a körükből. Nehezen vagyok emberek közt, szorongok és ez még nehezebbé teszi az ismerkedést. De amikor néha beszédbe keveredek valami úton valakivel, mindig nyitott vagyok.
2014. márc. 17. 16:43
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha az iskolából nem nagyon tudsz barátokat szerezni, akkor próbálkozz máshol, sportolj, vagy valami hobbi, egyesület, ahol tudsz ismerkedni, szórakozóhely, stb. és nemsokára az egyetemről is fogsz barátokat szerezni, ott könnyű ismerkedni.
2014. márc. 17. 16:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Áttudom érezni, ezeket a sorokat, amiket leírtál. Az én anyám egy hihetetlenül arrogáns, és lekezelő nő. Sokáig akrobatikáztam, egyszer nem hallottam, hogy 'Ügyes voltál'. Aztán mondtam, középiskolában, hogy a Jogi egyetemre szeretnék menni, anyám első mondata ez volt: Úgy sem fog sikerülni 9.-ben emiatt majdnem megbuktam, és lás csodát, ma már egyetemre járok, igaz nem a jogra (meggondoltam magam), de nem adtam fel. Csak a saját célod legyen a szemed előtt! Nem csak a tanulás, de az élet más területein, ne lobozza ez le kedved. És ha ilyesmit mondanak kérdezd meg csak bátran: Honnan tudod, bele látsz a jövőbe? Ne add fel, fiatal vagy, lassan felnőtt, muszáj kialakítani a jövőbeli életed, ami sajnos egyetem nélkül a mi generációnknak elég nehéz. Sok sikert, és ne add fel!:) 19/L
2014. márc. 17. 17:00
 17/17 anonim ***** válasza:

Egyetem előtt nekem sem volt túl jó kapcsolatom a szüleimmel. Most 200km-re lakok tőlük, és igen, megváltozott a kapcsolatunk. De csak amíg itt vagyok. Ha hazamegyek, ugyanolyan szarul érzem magam, és a gondjaim is ugyanazok mindenhol, mert azokat nem lehet csak úgy otthagyni.

Bár én azért jöttem ilyen messzire, mert csak itt volt ilyen szak, de nagyon jót tett a környezetváltozás, mindent újrakezdhettem, nagyon jó volt.

Ha valamit szeretsz tanulni, hát tanuld azt, a te életed, te fogsz ezzel foglalkozni a jövőben. Ha ez az álmod, csináld.

A pénzügyeket előtte azért gondold át, mert nem jó egyetemi évek alatt nyomorogni, meg annyit dolgozni hogy tanulni sincs időd.

2014. márc. 18. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!