Anyám állandóan cseszeget amiért szerinte emo vagyok. Mit tudnék tenni?
Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet,hogy 14 éves vagyok és elég rég óta olyan zenéket hallgatok,amelyek rajtam kívül senkinek nem jönnek be a családból. Ez teljesen rendben van szóval ha vkinek más az ízlése az nem baj... Viszont nyáron megkaptam az első MUSE pólómat és azóta állandóan ilyen pólókat akarok venni,eddig összesen 3 van (SWS,PTV,MUSE) és szeretnék többet. Eezen kívül van egy csomó együtteses karkötőm meg nyakláncom és ezeket hordom mindig. A kapcsoaltom anyával eleve sem volt túl jó,de mostanában még jobban megromlott. Állandóan azzal piszkál,hogy miért hordok ennyi feketét és,hogy miért vagyok EMO. Na most. Nem vagyok emo. Nem festem magam (de tervezem :DD) ,nincs színes hajam,semmi különös igazából,kivéve ugye a ruhákat,meg a hajam ilyen scene feeeling-ben van levágva,de semmi extrém. Anya utálja a zenéimet és azt hiszi,hogy azért vagyok ilyen,mert " a depresszióról ordibálnak" az énekesek (ezt mondta). Szerinte depressziós vagyok és folyton azt hajtogatja,hogy legyek normális,szedjem össze magam stb. Egyszer leültünk beszélni és elmondtam neki,hogy piszkálnak a suliban meg minden és erre ahelyett,hogy támogatott volna,azt mondta,hogy megérdemlem és ne csodálkozzak,mert úgy nézek ki mint egy varjú. Azóta nem igazán beszélek neki semmiről,főleg nem ezekről, és számon kér,hogy miért nem beszélek hozzá többet. Minden nap ordítozik velem,annak ellenére,hogy jó tanuló vagyok (4-5) és nem vagyok kifejezetten rossz gyerek,de akárhányszor vitatkozunk,felhozza azt,hogy "és akkor még én panaszkodok,hogy piszkálnak mikor emo depressziós hülyegyerek vagyok". Nem vagyok depressziós,és szerintem neki inkább az kéne,hogy fontos legyen,hogy jól érezzem magam a bőrömben,nem az,hogy őt ne bámulják meg. mert azt is mondta,hogy utál az utcán végigmenni velem,mert úgy nézek ki mint egy hóhér,varjú,emo,depressziós,stb... Régebben nem voltam ilyen,nyilván 12 évesen nem hordtam pierce the veil pólót,de ilyen vagyok és úgy érzem,hogy képtelen elfogadni,hogy soha nem leszek normális. Igazából nagyon szeretném,ha normális kapcsoaltom lenne vele és nem kéne könyörögnöm,ha venni szeretnék valamit (a saját pénzemből!) és nem kéne engedélyt kérnem mindenért,hogy elkerüljem azt,hogy belekössön a dolgaimba. Vannak barátaim,de nekik is iylen stílusuk van és anya őket is leszólja állandóan,mert idősebbek nálam (15 és 16) és szerinte ez nagyon nem jó,hogy "emo tinédzserekkel lógok állandóan". Szeretnek és én is szeretem őket,abszolút nincs probléma ezzel és nem depressziós,befordult egyik sem,ahogyan én sem,bár ezt anya nem tudja felfogni. Szóval az a lényeg,hogy anya képtelen elfogadni ,hogy olyan vagyok amilyen és nem tudom mit csináljak,mert én tényleg szeretnék javítani a kapcsoaltunkon,de a stílusomat és a barátaimat (!!) nem fogom elhagyni azért,hogy az a normális cicababa legyek,akit ő szeretne. Akinek hasonló története van kérem segítsen,mert én már nem tudok mit tenni.2014. márc. 14. 15:55
31/37 anonim válasza:
Én nagyjából 10 évesen kezdtem el a rockzenét intenzívebben hallgatni,én is fekete nadrág,bandás póló,minden volt :D Ki is néztek emiatt,anyámék is mondták,hogy majd kinövöm.20 éves leszek idén,de a mai napig nem nőttem ki ezekből,ugyanolyan rajongással hallgatom a zenéket,mint,amikor ismerkedtem a stílussal.Aki kinövi,az nem is volt igazán az,ami.Én is szívesen felhúzom az Ossian pólóm,az acélbetkós bakancsom,mert én ez vagyok és ha azt érzed,akkor ne hagyj fel vele.Ja,és lány vagyok :D Lehet lepontozni..:3
32/37 anonim válasza:
A 12. válaszod nagyon felhúzott.
Ha így állsz másokhoz, ne csodálkozz ha nem kedvelnek.
És ezt tapasztalatból írom. Egy ideig ok nélkül piszkáltak és én is elkezdtem ok nélkül lekezelően bánni másokkal. Innentől pedig egy körkörös folyamattá vált.
Amióta változtattam ezen a hozzáállásomon sokkal jobban érzem magam, sokkal több emberrel kijövök és a kisebb dolgaimmal sem csak egy két emberhez tudok fordulni.
33/37 anonim válasza:
14 vagyok:
nem ismerem a szövegeket,lebeszélni se akarlak semmiröl,anyukád valoban lehetne nyitottabb feléd,és nem csak azt kéne meghallgatnia ezekröl a dolgokrol amit az ismerősöktöl hall.
Szülőként én nem tiltanám ennyire az tuti....
De azért igaza van az egyik válaszolonak,hogy pár év mulva lehet hogy mosolyogni fogsz magadon....
34/37 anonim válasza:
Azt gondolom, h anyukàdat a külsőségek aggasztjàk elsősorban. Azon könnyen lehet segíteni. Ha zenekaros pólót veszel, igyekezz női fazont ketesni belőle. Azokat farmerszoknyàval is bàtran hordhatod. Màris kevésbé van "varjú" hatása. A fekete szerelést fel lehet dobni egy színes harisnyával. Pl. Egy fekete- piros csíkos harisnya, térdig érő dzoknya, és egy női zenekaros pòlò ideàlis lehet suliba. Ha a nadràgot jobban szereted, akkor fölsőből érdemes színeset vàlasztani. Mondjuk egy bordò, lila, zöld vagy kék spagettipàntos top ( suliba boleròvsl) csinos, kényelmes, nem "varjús" de nem is "cicababás". Ékszerek: érdemes néhàny ezüstszínű bizsut beszerezni, nagyon szépen kiegészítik a sötét ruhàkat. És csökkentik a "varjù" hatást. Érdemes egy nagyon szolid nappali sminket készíteni. Egy kevés alapozó, púder, pirosító, szempillaspirál és szájfény bőven elég 14 éve-hasrn. Ahogy telnek az évek, ùgy erősíthedet a sminket szemhéjpúderrel és szemceruzával. Ha esetleg kedvet kapnàl az elegànsabb stílushoz, hosszù szoknyàt érdemes topokkal kombinàlni. A lényeg, h a hétköznapokban vagy az alsò vagy a felső rész vilàgosabb legyen. Pl. Fekete hosszú szoknya és vilàgoslila top. Anyagokat tekintve én nagyon szeretem a plüsst, a szatént, a csipkét. Később megpróbálkozhatsz a fűzőviseléssel. Èrdemes merevítő nélküli, míderekkel kezdeni. Elegànsak, kényelmesek, szexisek, nem "varjúsak" de nem is cicababásak. A nagy kérdés: hol lehet ezeket beszetezni? Szoknyàkat, topokat angol hasznàltruha üzletekben. Színes harisnyàk ügyében a Calzedoniàra esküszöm. Nem olcsòak, de tartósak. Sminktermékek: drogéria. Dm, rossmann, müller. Remélem tudtam segíteni. Ne feledd, ha azt szeretnéd, hogy édesanyàd megértőbv legyen, neked is meg kell értened, hogy aggòdik érted. Valòszínűleg nem ismeri ezt a stílust, fél tőle. Mutasd meg neki a fekete végtelen àrnyalatàt! Ha nem hallgat meg, pròbàld meg újra és újra. De te is hallgasd meg az ő aggàlyait. Hàtha valamiben igaza van, esetleg tanàcsol olyat, amit érdemes megfogadni. Addig is, a rock l. egyen veled
35/37 A kérdező kommentje:
#30/34: Nagyon köszönöm a választ,segítettél és ezzel legalább néhány embernek itt is segítettél felfogni,hogy nem rossz,múló,sátánista hóbort ez >.< Igen,én is Muse dalszövegen gondolkodtam,az lesz szerintem. Köszönöm még egyszer és remélem a pároddal boldog leszel és metálon nevelitek a gyerekeket :DD
2014. márc. 16. 08:53
36/37 anonim válasza:
29-es vagyok: én nem mondom, hogy ez rossz dolog. Van egyéniséged stb, meg felőlem olyan zenéken szocializálodól amin akarsz. Csak létszi ne azt vond le, hogy más emberek szerint ez egy rossz, gonosz dolog.
37/37 anonim válasza:
Én még így 20 éves fejjel is megveszek a Pierce the Veil-ért. Nálam is 14 éves korom körül kezdődött a "rockerkedés", de mostanra már öltözködésileg csak néhány darab van meg, amúgy nőiesen öltözöm, általában meglepetést okoz az embereknek, mikor meghallják a zenéim...ezt nem igen lehet kinőni, életérzés és nagyon jó, pozitív. Legalábbis számomra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!