Mégis mit csináljak? Én ezt nem bírom már tovább.
Tehát, hogy anyudnak kellene menni dolgozni akkor van munka, ha neked akkor nincs. :-D Talán ha rendesen tanulnál nem küldene dolgozni.
2014. márc. 12. 20:00
2/10 A kérdező kommentje:
Persze, persze. Főleg mikor egy rohadt újságosztogatáshoz is 18 éveseket keresnek? Tanuljak rendesen? Próbálok, de hajnalban kelek, órákat utazok be. Plussz vannak más családi gondok is. Mikor suliban is azon kattogok vajon ma megint lesz veszekedés otthon? Kértem hagyj menjek koliba, hogy ne kelljen ennyit buszozni. Nem engedte...
3/10 A kérdező kommentje:
Másrészt mikor jól tanultam akkor is ugyan ezt csinálta.
4/10 anonim válasza:
1: A tanulást a családi kapcsolatok is sokban befolyásolják. Szóval egy ilyen helyzetben nehéz a tanulás. Természetesen ez attól is függ, hogy valaki fiú vagy lány. Aztán persze ha valaki nem azér tanul rosszul, mert lusta, hanem lehet, hogy nem tud tanulni (mint a lánytesóm). Hiába tanulok, egyszerűen mindíg 3 meg 3 meg 3.
Kérdező: ez ellen nem tudsz tenni szerintem semmit. Valakin úgyis ki fogja tölteni ezt a depressziós állapotot. Ha nem apudon, akkor rajtad, vagya testvéreiden. Rosszabb esetben ehhez az állapothoz tartozik az alkohol is. Na az meg tényleg egy érdekes embert csinál ,még abból is, aki nincs ilyen állapotban. Esetleg próbálj meg beszélni vele nyugodtan, hogy keressen munkát. az nem jó, ha sokszor mondod neki, mert vissza fog vágni. Remélem sikerrel jársz!!!
2014. márc. 12. 20:13
Anyukád zsarnoki módon viselkedik veled.Valószinüleg azért mert nem teljesited a követelményét,nem vagy példás tanuló,és igy neki nem fog a vágya teljesülni.Nagyon káros amikor a szülők a szülői szeretetet feltételhez kötik,a te estedben az iskolai előmeneteledhez.Sajnos az ilyen személyek nincsennek is tudatában,hogy mit művelnek a környezetükkel.Mivel nem vagy még nagykorú fordulj a szociális gyermek védelmi központhoz.Ki fogják tudni eszközölni jogi úton,hogy bennlakhassál a kollégiumban.
2014. márc. 12. 20:22
meki? az biztos hogy borsodban is van, oda felvesznek mar 16 eves kortol is.
2014. márc. 12. 20:43
Na nehogy már a kérdezőt küldjük dolgozni, amikor 17 éves és lehetőleg iskolában a helye. Az ANYJÁNAK kell dolgozni, az az ő dolga, a gyereké meg a tanulás. Nyári szünetben lehet (sőt, kell is) menni dolgozni, de iskolaidőben tanuljon inkább.
2014. márc. 12. 20:46
Ha iskolában vagy napközben, hogy látod, hogy anyukád mennyit tesz a munkahely kereséséért? Én is látom, hogy édesapám folyamatosan küldi önéletrajzát, keresi a lehetőségeket. Tanult, tapasztalt ember, 33 évig dolgozott a kereskedelemben, a legalsó foktól az igazgatói szintig. És ilyenkor is visszadobják az önéletrajzát, mert látják, hogy 55 éves. Ettől valamiért megrémülnek a munkaadók, és inkább választanak egy pályakezdő, a szakmához egyáltalán nem értő 20 évest, mert az fiatal...
-.-
2014. márc. 12. 21:12
Csak megjegyzésképp: nem veszik fel a pályakezdőt sem... Én az vagyok, ráadásul a fővárosban keresek munkát, mindenhonnan úgy küldenek el hogy ha nincs szakmai tapasztalatom akkor ne is jöjjek. És ez megy két éve :( Így örökké pályakezdő maradok.
2014. márc. 13. 07:30
szerintem a gyámhivatalhoz kellene fordulni és kérni hogy segítsenek kollégiumba jutnod, és akkor nyugdtabb lesz az életed. Talán tudnak anyáddal beszélni, mond el hogy sokat utazol és tarthatatlan a helyzet otthon.keress magadnak nyári munkát esetleg, és akkor sem leszel otthon. Ha kereskedelmi iskolába jársz, üzletbe szívesen látnak diákokat.
2014. jún. 3. 07:41
Kapcsolódó kérdések: