Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el nekik, hogy...

Hogy mondjam el nekik, hogy komolyan gondolom?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy híres szeretnék lenni egy bandával, már megvannak a tagok (kivéve a dobost) megvan minden ahhoz hogy elkezdjük, már csak arra várunk hogy mindenki elvégezze a sulit, és felköltözzünk Budapestre, de nem tudom hogyan mondhatnám el a szüleimnek. Attól félek hogy kinevetnének, mert úgy tudják idegenvezető szeretnék lenni...

2014. márc. 12. 17:14
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

A 6-osnak mondtam, hogy honnan jött ide az, hogy képezzük magunkat? Én suli mellett minden nap 3-4 órát gyakorolok, hétvégén van, hogy 8 órát is, és úgy tudom a többiekkel is ez van. Ha "tehetségesek" nem is lennénk (ezt pedig senki nem mondta) amennyit gyakorolunk, nem hiszem hogy az lenne a legnagyobb baj, hogy nem tudunk játszani.

Amúgy nem álom, hanem cél.

2014. márc. 12. 17:50
 12/22 anonim ***** válasza:
75%
Kinevetnek,kinevetnek:) Mutasd meg nekik, bizonyítsd be nekik, hogy komolyan érdekel, azt' go!!:):):)
2014. márc. 12. 17:51
 13/22 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy gyerekkorom óta sokat adok a véleményükre, így mindenképpen szükségesnek érzem a támogatásukat, ha a legminimálisabb mértékben, akkor is.
2014. márc. 12. 17:52
 14/22 anonim ***** válasza:
93%
Nem rosszindulatból írom amit írok,de sajnos átéltem. Ez jól hangzik, meg csábító, hogy főállású zenész leszek, híresek leszünk,van ránk kereslet stb. DE. Ez Magyarországon és külföldön sem működik már úgy mit régen. Zenélésből nem lehet megélni. Ez hobbi szinten, havi 1-2 koncerttel, kisebb klubbos bulikkal, összeszokott közönséggel működik, mint szórakozás. Általában már azárt is a zenekar fizet,hogy egyáltalán játszhassanak valahol. A bevétel, ami igen csekély, elmegy az utazásra,a felszerelésre, fejenként elosztva szinte semmi sem marad. Kell egy szakma, munkahely és ha emellett még marad energia akkor lehet zenélni.
2014. márc. 12. 18:41
 15/22 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom, hogy képzeled el a dolgot, de nem úgy megy, hogy felmetnek Pestre, lesz egy koncertetek és pikk-pakk világhírüek lesztek. Ha komolyan godnoljátok, már rég el kellett volna kezdeni rendesen zenélni, koncertezni. Rengeteg ismerősöm van akinek bandája van, sokan már országszinten ismertek. De nekik sem csak úgy jött a siker. Pl az egyik zenekar, gimi óta létezik, de csak 6 év masszív zenélés után lettek híresek egyáltalán a városban ahol élünk. Sok szervezést igényel ám ez, először játszható, minőségi zenét kell összedobnotok, hozzá saját hangszerek, erősítő miegymás. Ha minőségi zenét akartok, akkro demókészítés, amihez ugye stúdióbérlés miegymás kell, az se olcsó. A rádiónál kell nyalnotok, hogy játszák a zenéteket, különben a kutya sem fog ismerni titeket. Önálló koncertetek az elején úgysem lesz, vmi kis zenekar előzenekara lesztek jó darabig. Ha utána megszeretnek benneteket, ESETLEG lehet önálló előadásotok is. Ez mind-mind pénz, évek, és sok-sok emberrel kell közben jópofiznod, nyalnod, tolnod magadról midennütt a marketingrizsát. És ekkor még csak itthon van ismertségetek. Ami nem jelenti azt, hogy népszerűek is vagytok. A külföldi szereplés már nagyon nagy falat. Előbb itthon kell sikeresek lennetek.

Nézd pl a The moog zenekart. Ők is előbb itthon lettek híresek, utána kezdtek külföldi hírnévszerzésbe. Most már jónéhány éve kint vannak, nem megy nekik rosszul, de közel sem világhírűek.

Szép terv, de ne 2 évet számolj arra, hogy viszitek valamire. Ha csak most kezditek, rengeteg meló és év lesz.

Azért legyen a tarsolyotokba egy B terv is, minden értelmes zenész tanul/tanult is mellette normál szakmát.

2014. márc. 12. 18:43
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elsőre és már most elkezdhetitek, gyakoroljatok sokat, próbáljatok kisebb fellépéseket szervezni, akár búcsuban vagy akármi, ami szokott lenni. Nem kell addig várni, mig kijárjátok a sulit. Aztán, ha az is megvan, akkor lehet tehetségkutatóra jelentkezni, hogy legalább megízleljétek az igazi fílingjét. Lehet valaki közben jön rá, hogy nem is tetszik neki ez és akkor csak rápazaroltátok az időt.
2014. márc. 12. 19:02
 17/22 A kérdező kommentje:
Voltak már kisebb koncertjeink 20-50 fős közönséggel ilyen "zárt" bulikban, akkor mindenki élvezte, mondjuk biztos nem ugyanolyan mint egy tehetségkutató :)
2014. márc. 12. 19:07
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
szia én énekelek egy bandában már 4 éve... 4 év alatt most kezdünk ott lenni, hogy kezd a saját városunk megismerni minket, akik ismerik a helyi zenekarokat, azt mondják benne vagyunk városilag a 3 legjobban... (megyei jogú városról van szó) hetente próbálunk, koncertek előtt heti kétszer is.. otthon mindenki napi szinten gyakorol, nem vagyunk már fiatalok, nem is akarunk még országos hírnevet sem magunknak... munka mellett hobbiként csináljuk, lehet ha 20 évvel ezelőtt találkozunk máshogy alakul, de nem bánom hogy nem ebből élek... imádom a munkámat is amiből biztos megélhetésem van, mellette hobbiból meg zenélünk... megélni belőle??? háááátttt ahogy már előttem leírták eddig tényleg az volt szinte hogy fizessünk mi ha játszani akarunk :D az hogy több mint 1,5 millában van már a zenekar cucca arról ne is beszéljünk... most jutottunk el oda, hogy 4!! év kemény munka árán, hogy csinálunk valami jogi formát a dolognak, hogy számlaképesek legyünk, mert már több helyre hívnak minket és kérhessünk normális pénzt, mert ideje lenne azért ha a befektetéseink még ha nem is teljesen de egy része végre megtérülne :) nem tudom mióta zenéltek, hány éve vagytok együtt, milyen fajta zenét játszotok... őszintén azt kívánom hogy teljesüljön, de tényleg nem megy olyan könnyen mint ahogy ti azt elképzelitek... legyen szakma a kezetekben és rendes munkátok.. mellette lehet csinálni, max ha befuttok, akkor kiléptek :) youtube-on nincs fent véletlenül videótok? tényleg érdekelne... priviben is átküldheted ha itt nem szeretnéd :)
2014. márc. 12. 20:28
 19/22 anonim ***** válasza:

Hát ezen én is jót röhögtem, szüleid is biztos jót fognak.

Nagyon látszik, hogy se élettapasztalatod, se zenei tapasztalatod nincs egyáltalán.

Ami persze nem baj, mindenki úgy cseszi el az életét ahogy akarja.

2014. márc. 13. 08:23
 20/22 A kérdező kommentje:
Utolsó: Bocs, a szüleim nem olyan taplók és bunkók mint te. Egyébként elmondtam nekik. Azt mondták, hisznek bennem, de csak akkor mehetek Budapestre, ha közben egyfolytában tanulok (egyetem) és dolgozok. Semmi kifogásuk ellene, azt mondták támogatnak. Emellett azt mondták,támogatni fognak, és ha segítségre van szükségem azonnal szóljak. Erről ennyit, köszönöm mindenkinek aki normális választ tudott írni :) a többinek kevésbé...
2014. márc. 13. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!