Hogy mondjam el nekik, hogy komolyan gondolom?
A 6-osnak mondtam, hogy honnan jött ide az, hogy képezzük magunkat? Én suli mellett minden nap 3-4 órát gyakorolok, hétvégén van, hogy 8 órát is, és úgy tudom a többiekkel is ez van. Ha "tehetségesek" nem is lennénk (ezt pedig senki nem mondta) amennyit gyakorolunk, nem hiszem hogy az lenne a legnagyobb baj, hogy nem tudunk játszani.
Amúgy nem álom, hanem cél.
Nem tudom, hogy képzeled el a dolgot, de nem úgy megy, hogy felmetnek Pestre, lesz egy koncertetek és pikk-pakk világhírüek lesztek. Ha komolyan godnoljátok, már rég el kellett volna kezdeni rendesen zenélni, koncertezni. Rengeteg ismerősöm van akinek bandája van, sokan már országszinten ismertek. De nekik sem csak úgy jött a siker. Pl az egyik zenekar, gimi óta létezik, de csak 6 év masszív zenélés után lettek híresek egyáltalán a városban ahol élünk. Sok szervezést igényel ám ez, először játszható, minőségi zenét kell összedobnotok, hozzá saját hangszerek, erősítő miegymás. Ha minőségi zenét akartok, akkro demókészítés, amihez ugye stúdióbérlés miegymás kell, az se olcsó. A rádiónál kell nyalnotok, hogy játszák a zenéteket, különben a kutya sem fog ismerni titeket. Önálló koncertetek az elején úgysem lesz, vmi kis zenekar előzenekara lesztek jó darabig. Ha utána megszeretnek benneteket, ESETLEG lehet önálló előadásotok is. Ez mind-mind pénz, évek, és sok-sok emberrel kell közben jópofiznod, nyalnod, tolnod magadról midennütt a marketingrizsát. És ekkor még csak itthon van ismertségetek. Ami nem jelenti azt, hogy népszerűek is vagytok. A külföldi szereplés már nagyon nagy falat. Előbb itthon kell sikeresek lennetek.
Nézd pl a The moog zenekart. Ők is előbb itthon lettek híresek, utána kezdtek külföldi hírnévszerzésbe. Most már jónéhány éve kint vannak, nem megy nekik rosszul, de közel sem világhírűek.
Szép terv, de ne 2 évet számolj arra, hogy viszitek valamire. Ha csak most kezditek, rengeteg meló és év lesz.
Azért legyen a tarsolyotokba egy B terv is, minden értelmes zenész tanul/tanult is mellette normál szakmát.
Hát ezen én is jót röhögtem, szüleid is biztos jót fognak.
Nagyon látszik, hogy se élettapasztalatod, se zenei tapasztalatod nincs egyáltalán.
Ami persze nem baj, mindenki úgy cseszi el az életét ahogy akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!