Öröklés, kitagadás. Hagyjam a fenébe?
Anyukám elvesztettem, majd utána közölte a vér szerinti tesóm és apám, hogy nekem semmilyen örökség nem jár, mivel már nem lakok otthon. (????). A régi családi ház zárát lecserélték, én már be sem mehetek, pedig anyukám személyes dolgai közül pár dolgot szeretnék megkapni. Ti mit tennétek? Megkérdeztem egy ügyvédet, és azt mondta, hogy az engem megillető örökrész (ingatlan fele anyukámé volt, annak felét kapnám én) az 25% lenne, viszont apám megváltaná az özvegyi jogát, így csak 16%-ot kapnék. A házat elég alacsony áron is becsülnék fel most. Tehát egy 20M-ós házból kapnék 3.2M-ót, ezt most kp-ben ki is tudnák nekem fizetni, aztán fel is út,le is út. Ez a dolog anyagi oldala. Mit tennétek helyemben? És az érzelmi oldalával? Most született első gyerekünk. Mit mesélnétek majd neki a remek nagyapjáról és a nagybátyjáról?
Bármilyen abszurdan hangzik, ez nem kitalált történet, nem vagyunk kisebbségiek sem, se nem szegények, se nem vétettem semmit. Csak gondolom nem lakok már otthon, saját családom van, nincs én nekem szükségem semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!