Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem értem a szüleimet, nem...

Nem értem a szüleimet, nem értem a hozzáállásukat az unokával kapcsolatban. Mivel magyarázzátok az alábbiakat?

Figyelt kérdés

Amikor terhes voltam, anyám azzal riogatott, hogy ha nem választok orvost, akkor meghal a gyermekem a szülőágyon, és el fogok vérezni... Csak néztem rá, és magamban az gondoltam a saját anyámról, "ez egy állat!" Egyébként nem választott orvosnál szültem.

Amikor terhes voltam, kértem a szüleimet az utolsó hetekben, hogy ne hívogassanak 5 percenként, ne látogassanak szó nélkül meg minden hétvégén, vagy naponként, mert szeretnék nyugodtan készülni a szülésre. Természetesen 5 percenként hívogattak, sőt látogattak szinte 2 naponként, és még a vajúdás napján is ott lebzseltek, határozott kérésem ellenére.

Apám a terhesség utolsó heteiben azzal riogatott minden 5 percenkénti hívásnál, hogy mi lesz ha a köldökzsinór a gyerek nyakára fog tekeredni, és hogy miért nem nézik hetenként vagy naponként ultrahangon hogy mi van a gyerekkel, és miért omlok össze eme fenyegetés súlya alatt, miközben Ő nagyon aggódik.

Megszületett a fiam, és akkor jöttek a jó tanácsok, miért szoptatom éjszaka az 1 hetes bébit, miért nem adok 1,5 hetes gyereknek almát, biztos azért vagyok fáradt mert nem pihenek (hú tényleg?) slampos vagyok (3 át nem aludt éjszaka után jó hogy), és egyéb határozottan tökéletes jó tanácsokkal, és komoly kérdésekkel fárasztottak.

Fel vannak háborodva, hogy milyen csúnyán viselkedtem velük terhesség alatt, és gunyorosan odavetik, hogy "bocs hogy aggódtam"

Nem könnyű megbirkózni, a terhességgel, és a gyerekneveléssel, de e mellett a segítőkész, és intellektuális beszólásokkal, és természetesen a h*lye életképtelen 35 éves lányuk ellátása kiváló tanácsokkal aki úgy sem tudja milyen aggódni egy gyerek miatt, bár már 5 hónapja anyuka...

Igazából sosem volt túl jó a viszonyom a szüleimmel, de mindig tisztelettel viseltem, a kisebb nagyobb hülyeségeiket, de a terhességre, és a gyereknevelésre elfogyott a türelmem, és a tolerancia, sőt az empátia.

Gyűlölöm őket!

2014. márc. 7. 15:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
44%
Miért kéne a kérdezőnek a párjáról írnia? Őszintén, ha a kérdezőt zavarja, onnantól tök mindegy, hogy a párját zavarja-e vagy sem.
2014. márc. 7. 17:10
 12/21 anonim ***** válasza:
55%
Hat mar ne haragudj, de ha a paromat ilyen szinten "zaklatnak" a szulei, az igenis zavarna engem.
2014. márc. 7. 17:19
 13/21 anonim ***** válasza:
37%
Angyalom,anyád is meg birkózott a terhességgel,szüléssel meg veled is.és anyád is anya,a te anyád.Azért te jobban neveld meg a gyereked,mert majd az is szül és jó magasról letolja a fejedet.Sőt ne is menj hozzá mert zavarni fogod ahogy anyádék is téged.Derék gyerek vagy
2014. márc. 7. 17:37
 14/21 anonim ***** válasza:
48%
Na azért a Kérdező hozzáállása sem normális. Úgy beszél a szüleiről mint vmi, utolsó senkikről. Jó persze , Ők sem százasok, az is biztos! De , szerintem még mindig jobb, hogy szeretnének érdeklődni, foglalkozni az unokájukkal, mint, ha le se sz*rnák Őt, meg a Kérdezőt sem.
2014. márc. 7. 17:49
 15/21 anonim ***** válasza:
57%

Hát engem meg inkább magasról sz*rjanak le a szüleim, ha amúgy csak feltűnésből, kétszínűségből "segítenének" nekem. Itt senkinek nincs becsülete? Itt mindenki ilyen paraszt, hogy mindent elfogad másoktól (csak hogy meglegyen a látszat, érdek, stb) függetlenül attól, hogyan, miként és kik teszik ezt?

Kérdező, én a helyedben nem engedtem volna be őket egy-egy alkalommal a házba, vagy nem vettem volna fel a telefont.. azért az túlzás, hogy direkt MEGKÉRED őket, és ők NEM TARTJÁK EZT TISZTELETBEN! (persze egyes intelligens válaszoló szerint csak a szülők kérhetnek a "gyerektől" dolgokat..)

2014. márc. 7. 18:05
 16/21 anonim ***** válasza:
29%
Remélem a te gyereked is hasonlóan fog érezni irántad,...
2014. márc. 7. 18:34
 17/21 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem is túlreagálod,vannak olyan kismamák akikre rájuk sem néznek a szülei!
2014. márc. 7. 18:55
 18/21 anonim ***** válasza:
53%
15-ösnek igaza van: itt sokan szerintem maguk is fosnak, hogy majd a saját gyerekeik rájuk sem fog nézni, mert szar emberek, és így próbálják magukat nyugtatni.
2014. márc. 8. 01:02
 19/21 anonim ***** válasza:
Nagyon is megértelek. Igen szülők..szeretnek..de ez már mélységesen kimeríti a szeretet határát. Ez már szinte birtoklás. Még moss vess véget neki, ha kell drasztikusan, mert ha nagyobb lesz a gyerek bele fogsz bolondulna hogy...mért hagyod a homokozóba... jajj koszos lesz a ruhácskája...jajj ne azt add neki hozzátáplálásnak... és a hasonló okosságok. Csak nem mindegy hogy ezeket hogy tálaljuk... tanácsot lehet adni ha kér az ember... és két dolog van...vagy megfogadjuk, vagy nem. A saját döntésért nem okolhatunk senkit. Ne hagyd hogy birtokoljanak...mert innentől kezdve az unokát is ők akarják nevelni. Egy ifjú anyuka már el tudja dönteni, hogy azok közül a dolgok közül amit ő látott a családjában amikor kicsi volt, mi az amit tovább visz az ő gyereknevelésében és mi az amit soha nem vinne magával
2014. márc. 22. 21:29
 20/21 anonim ***** válasza:
anogol billentyuzet,ezert elnezest kerek.En azt nem ertem honnan tudjatok az ilyen jellegu kerdeseknel, hogy milyen lesz a kerdezo gyereke.Ha a szulei irritaloak szamara,igyekszik ugy nevelni az o gyereket,hogy ilyen problema ne forduljon elo.en ezen faradozok evek ota,es ugy tunik sikerult,nem olyanok mint anyamek.
2014. szept. 28. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!