A fiam apja vissza akar jönni hozzám. A gyereknek jó lesz így?
Volt párom nagyon sokat ivott ezért szakítottam vele. Akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok, mikor megtudtam úgy döntöttem, hogy nem vetetem el. Több mint egy éve vagyunk külön az apjával, a kicsi lassan öt hónapos lesz. A volt párom úgy döntött, hogy vissza akar minket kapni és lemond az italról, ma eljött, hogy elmondja.
Szerintetek mit tegyek? Mi a gyerek érdeke?
A gyereknek nyilván az a jó, ha apai és anyai mintát is lát.
Mindenképp elismerésre méltó, hogy a párod letette az italt, és vissza szeretne kapni.
Te mit érzel? Adnál neki egy esélyt?
Szerintem csak akkor van értelme, ha te is akarod és a férfit is látod a volt párodban, nemcsak az apát.
Te ismered, gondolom van elképzelésed, mennyire gobdolja komolyan, én ezt is számításba venném.
Csak azért, hogy a gyerekem mellett legyen egy apa, én nem fogadnám vissza.
Először bizonyítsa, hogy tényleg nem iszik.
Ha pedig még szereted és bizonyított, akkor szerintem fogadd vissza.
A fiával foglalkozott az elmúlt hónapokban?
Mióta nem iszik? Korábban volt, hogy időszakosan letette, aztán mégis visszaesett? Hány éves? Mennyire bírod egyedül?
Ha ezeket végiggondolod, Te is tudni fogod a választ.
Nagyom drukkolok, hogy minden a legjobban alakuljon!
1. Most abbahagyta az ivást, vagy CSAK TERVEZI?
2. Ha tényleg nem iszik, akor mennyi ideje alkoholmentes?
3. Te még szereted öt?
4. A gyereknek az nem jó, ha az apja alkohlista, ha az anyja nem szereti az apját, csak azért van vele, mert közös a gyerek.
A helyedben AKKOR fogadnám vissza, ha
1. Legalább fél éve nem iszik - és hozzátéve, hogy az elsö alkalommal, amikor alkoholt fogyaszt, végeztetek örökre
2. Te még férfiként is szereted.
Semmi képen se fogad vissza, azóta is nyilván ugyanúgy iszik, csak vissza akarja magát könyörögni.
A semmilyen apa jobb, mint az alkoholista apa.
Tipikus szöveg, hogy a gyerek miatt megváltozom. De mindig kamu.
Különben is, találhatsz olyat aki még nem hagyott el soha és nem is alkoholista.
Csak, hogy tudd: az alkoholisták 10%-a tud leszokni, a heroinisták 30%-a.
"A volt párom úgy döntött, hogy vissza akar minket kapni és lemond az italról, ma eljött, hogy elmondja. "
Ezt ha jól értem, egyelöre csak tervben van a leszokás!!!
Addig semmiképpen ne kezdj vele újra, amíg nem bizonyított, hogy hosszabb ideig - 6-8 hónap legalább - semmi alkoholt nem iszik.
A gyereknek NEM az az érdeke, hogy KÉT szülövel éljen közös háztartásban, hanem az, hogy NYUGODT körülmények közt nöjön fel. Ez egy alkoholista apával semmiképpen sem lehetsége.
Ezenkivül ha te CSAK azért élnél együtt a gyerek apjával, hogy "családban" nöjön fel, akkor gondold át, hogy a gyereknek egy látszatkapcsolat sokkal rosszabb, mint egy egyedül nevelö anya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!