SZÜLŐK! 17 évesen miert nem engeditek a gyereknek hogy azt csinaljon amit akar kulturalt korok kozott? SRÁCOK! Ti hogy mondtátok meg 17 évesen hogy mostmár elég a parancsolgatásból?
17 vok és még mindig anyámék dirigálnak pl.:koncert másnap 3 ig tartana és azt akarjak hogy a 21:00 ás busszal menjek mert a város olyankor televan alkoholistakkal meg ilyenek
magyarul sehova nem mehetek anelkul hogy ne hivogassanak hogy ne kérdeznék meg hogy pialtam e
mit csinaljak? ti hany évesen ultetek le megbeszélni? ha megteszem mivel érveljek mit mondjak?
Szerencsés helyzetben vagyok, mert engem anyum mindenhova elengedett. Hogy ezt minek köszönhetem?
1) Megmondtam, hogy hova megyek, és kikkel
2) Este/éjszaka küldtem neki SMS-t, hogy minden oké
3) Megmondtam, hogy kb. mikor jövök (amikor fiatalabb voltam, akkor megbeszéltük, hogy pl. max. éjfélkor elindulok onnan, ahol éppen vagyok)
4) Ha azt mondta, hogy 2-re itthon vagy, akkor 2:00-kor ajtón belül voltam
5) Ha valami miatt késtem, akkor értesítettem őt
6) Minden alkalommal becsületesen bevallottam, hogy mennyit ittam
És láss csodát, mivel soha nem mentem haza matt részegen, és soha nem hazudtam neki, ezért ebből soha nem volt problémánk.
Tényleg jó megoldás elmenni úgy, hogy nem engedtek el. Igen, ez most cinikus volt. Jó, hogy mindjárt azt nem mondod, hogy ugorjon ki az ablakon!
Ha nem engedték el, akkor nem engedték el. Büszke lehetsz magadra, hogy te ezt fiatalabb létedre is megtetted.
sajnos vannak ilyen maradi felfogású szülök:( Mi a fenének kell a "gyereket" túlfélteni? Ezt sosem fogom megérteni. Én már 13 évesen mehettem nyugodtan éjszakába, hogy tanuljak meg magamra vigyázni. És mégis itt vagyok, nem eröszakolt meg senki, nem rabolt ki senki stb. Viszont úgy ismerem Budapestet mint a tenyeremet, bárki kidobna egy repülögépböl, bárhonnan hazatalálnék, több féle útvonalon is. Mellette meg annyi koncerten voltam, hogy más egész életében fele ennyin sem, így elég hamar kiéltem, kiszórakoztam magam, így idöben letudtam azt a korszakot, nincs hiányérzetem. És a gyermekemet is pontosan ugyanígy nevelem.
Szerintem beszéld meg a szüleiddel, hogy nem vagy már kisgyerek, a nagykorúságot is mindjárt átléped, nehogymár ne engedjenek el. Az nem jó, ha csak úgy elmész, mert lehet rosszabb lenne. De igenis harcold ki az igazad, és ne hagyd magad befolyásolni! Amúgy azt se értem mi a rossz abban, hogy részeg vagy? Másnapra úgyis kimegy a hatása. Persze akkor már baj, ha mindennap az vagy, de egyszer-egyszer belefér. A lényeg, hogy harcold ki, sok sikert kívánok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!