Szerintetek ok nélkül húzom fel magam azon, hogy anya kb csak azért unszol a továbbtanulásra, hogy kapja utánam az árvaságit?
Nézd! Anyud nem tesz neked rosszat. Egyrészt, mert tanulásra ösztönöz, másrészt mert nem mondja meg neked, hogy márpedig édes fiam ez és ez leszel, ha akarod ha nem.
Ez nem azt jelenti, hogy nem érdekli a jövőd, hanem azt, hogy megadja a lehetőséget arra, hogy azzal foglalkozz ami érdekel. Ezt ő helyetted nem tudja eldönteni.
Szóval a kiakadásodat kis túlzásnak érzem. Az árvasági meg azért valljuk be jól jön a továbbtanuláshoz. Kár lenne elesni tőle. Bár ha a kiesett pénzt te munkával hazaadod, gondolom az is jó megoldás lenne, bár munka mellett tanulni sokkal nehezebb.
Te se vagy komplett, ha azt hiszed, csak az árvasági miatt unszol!
Gondolkodj már! Ha annyira csak a pénz érdekelné, jobban járna, ha kirakna az utcára!
Tényleg azt hiszed, hogy megéri téged eltartani havi ~24 ezer forintért?
Szerintem nincs igazad. Nem csak a saját érdekét nézi, mert nem csak az ő érdeke, hogy a gyerek tanuljon. Azt is mondhatná, hogy menjél fiam dolgozni, aztán adj a fizetésedből x összeget rezsi meg kajaköltség címén. Szerintem majdnem ugyanott lenne.
Anyukáméknak nem volt lehetősége tanulni, és abszolút nem voltak képben az egész továbbtanulásos dologgal. Csak annyit mondtak mindig, hogy tanuljak. Hogy hol, mit, miért, azt nem. Szóval túl sok segítséget én sem kaptam, de az viszont nagy segítség, hogy nem dolgozni küldtek.
Becsüld ezt meg, és örülj a lehetőségnek.
"OKJ-ra alapból elakartam/elakarok menni, mert az 2 év - nem érdekli hol és mit, de tanuljak tovább"
Hol itt az ellentmondás?
Azért azt számolja át anyud, hogy a továbbtanulás esetleg bőven többet visz egy hónapban, mint amennyi az árvasági.
Akkor is, ha viszonylag közel van, nem kell koleszba menned, elvégre a bérlet sem olcsó.
Kellenek tankönyvek, jegyzetek, ilyen-olyan plusz kiadások is mindig jönnek.
Tanácsom:
Keress fel a egy pályaválasztási tanácsadót, mindenhol van, és ingyen igénybe vehető. Az se rossz, ha pl. beszélsz az osztályfőnökkel, vagy egy tanárral, akiben jobban megbízol. Ismernek annyira, hogy tudjanak ajánlani valamilyen irányvonalat.
Ha előbb OKJ-s képzésre akarsz menni, akkor menj olyanra, amit plusz pontként beszámítanak, tehát ha mégis továbbtanulsz, akkor profitálhatsz belőle, ha meg nem, akkor van egy szakmád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!