Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak a szüleimmel?...

Mit csináljak a szüleimmel? (részben meleg téma)

Figyelt kérdés
22 éves meleg srác vagyok. A szüleim egyre többször hozzák fel, hogy örülnének egy unokának. Én mindig elmondom nekik, hogy én nem szeretnék gyereket (amúgy tényleg nem szeretem a gyerekeket). Ma is sikerült összevesznünk, hogy arra neveltek, hogy családom legyen és hogy minél hamarabb vállaljak gyereket mert az az élet értelme. Ezek után azt már meg sem merem említeni, hogy meleg vagyok és 2 hónapja van egy komoly kapcsolatom. Hogyan állíthatnám le őket?

2014. febr. 20. 23:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nincs mese,el kell mondanod nekik az igazat.

Az is igaz,utána az lesz a baj,hogy meleg vagy.....

Mindig van kifogás miért nem vagy jó.

Egy a lényeg-ez a te életed nem az övék.

Ha nem tetszik nekik,nyugodtan közöld velük,hogy téged nem érdekel a véleményük.

2014. febr. 21. 17:53
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

22 éves vagy. El tudod dönteni, hogy nőhöz vagy férfihez vagy mindkettőhöz vonzódsz.

Előbb már írták, hogy illő lenne tudatni velük, mi a helyzet, és ezt elsősorban magad miatt kellene megtenni! Ne őrlődj ezen. Nyilvánvaló, amikor az embernek témától függetlenül titkolnia kell valamit, az megbélyegzi a mindennapjait, szorongani kezd, ideges lesz. Lehet, hogy abból még nagyobb vita lesz, és nem fogják elfogadni-(ami egy baromság, mert a szülő úgy szereti és fogadja el a gyermekét, amilyen)-de most itt TE számítasz és nem anyuci apuci lelkivilága.... igencsak önzők, hogy olyan dolgot akarnak bevasalni rajtad, amit nem szeretnél.

Főleg, hogy ők úgy tudják, hogy nincsen senki az életedben, de már a gyerekkel rombolnak Téged.

2014. febr. 21. 18:05
 13/19 anonim válasza:
100%

"Ma is sikerült összevesznünk, hogy arra neveltek, hogy családom legyen és hogy minél hamarabb vállaljak gyereket mert az az élet értelme."

Szerintem itt nem az a lényeg, hogy meleg vagy-e vagy sem. Hanem az, hogy neked mi az élet értelme. Ha nem egy gyerek, hanem pl. az tenne boldoggá, hogy bejárd a világot, akkor azt valósítsd meg. Nem hallottam olyanról, aki levelet küldött volna a szüleinek, hogy meg akar születni. Ennél fogva, meg az én szempontomból a lényeg, hogy boldog legyél, ne pedig azt csináld, amit rád erőszakolnak.

Ilyenkor fel kéne tenni a kérdést nekik, hogy mi a lényeg? Azt csináld, amit szeretnél még, ha ebben nem is szerepel gyerek, vagy csinálj egyet és egész életedben gyűlöld azért, mert nem akartad, hanem muszáj volt.

2014. febr. 22. 01:53
 14/19 r-chee96 válasza:
mond nekik, hogy semmi közük hozzá, te döntésed!
2014. febr. 22. 20:02
 15/19 anonim ***** válasza:

Jesszus, hát ha anyumék ilyennel állnának elém, én kinevetném, de nagyon :D

Szüleimmel elég szabad szájúak vagyunk, szóval valami olyasmit mondanék neki, hogy mégis kit érdekel, hogy ő unokát szeretne?! :D Traktálja öcsémet ezzel, vagy csináljon még egy gyereket, aztán őneki mondja! Én megértem, hogy ő ezt vagy azt szeretne, de hát az élet nem kívánságműsor! Vagy ha nagyon szeretné csinálok én neki unokát, aztán lepasszolom neki, szarakodjon vele ő :D

Aztán meg mondanám neki, hogy ÉN... MINT SZÜLŐ?! Ezt nem gondolhatja komolyan :D

2014. febr. 23. 20:47
 16/19 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak.Valószínűleg nagyon egyszerű,földhözragadt emberek lehetnek a szüleid.Nem ebben a világban él az,aki a 22 éves gyerekének gyereket kíván.

Szerintem ők a saját korosztályukhoz képest is elmaradottak.

Majd ha elköltözöl és nem tartod velük a kapcsolatot rájönnek,hogy te egy önálló emberi lény vagy,és vannak feltételei már annak is,hogy tartani fogod-e velük a kapcsolatot.

Sajnos vannak olyan buta emberek,akik képtelenek megérteni,akármit mondasz nekik.Ilyenkor csak azt lehet tenni,hogy kivonod az életedből őket.

Unokájuk nem lesz,de gyerekük sem,ha így folytatják.Majd ha megkérdezi tőlük vki,hogy mi van a gyerekével jó,ha a nevedre emlékszenek majd.

2014. febr. 27. 07:02
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem lehet , hogy sejtik a dolgot, de a direkt rákérdezést nem vállalják?
2014. márc. 19. 17:22
 18/19 anonim ***** válasza:

"Nem lehet , hogy sejtik a dolgot, de a direkt rákérdezést nem vállalják?"

szerintem is valami ilyesmi lesz itt, de ez nem változtat a dolgon, hogy a szüleid primitívek :D

2014. márc. 19. 23:23
 19/19 anonim ***** válasza:

Tényleg lehet, hogy provokálnak. Egyébként érthető, hogy ha unokát szeretnének, akkor azt emlegetik. És nem értik, hogy mi ez a nagy ellenállàs részedről.

Ha elmondod nekik, lehet, a melegséget meg kell emészteniük, de tiszta lesz a helyzet.

Én évekig kerültem az apámat, mert kellemetlenek volt a barátnős kérdezősködése. Amióta tisztázták vele, javult a helyzet.

2014. márc. 20. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!