Mit csináljak ha zavar párom gyermekének a "bújása"?
Én, ha a helyedben lennék, őszintén elmondanám a kisfiúnak, hogy mi a helyzet, persze a maga szintjén.
Például így: "Nagyon szeretlek téged, ugye tudod? De olyan nagyfiú vagy már, hogy alig bírlak el, meg kicsit szorosan ölelsz és ez nekem fáj. Gyere, megfogom a kezedet, és olvasok egy mesét/megnézünk egy rajzfilmet, stb. Mit szólnál, ha legközelebb bújás helyett inkább megsimogatnád az arcomat vagy megszorítanád a kezemet? A nagyfiúk mind így csinálják."
Persze mindezt kedvesen, szeretettel. A gyerekek mindent megértenek és elfogadnak, ha érzik, hogy igazi szeretet áll mögötte. Nem hülyék, csak még kicsik, szerintem bármit meg lehet velük beszélni. :)
Előző vagyok, köszi a lepontozást.
Jobb lett volna, ha azt írom, hogy viselje el, bírja ki, mert a gyerek nemsokára kinövi a bújós időszakot?
Szerintetek a gyerek nem érzi meg, hogy a kérdezőnek ez a bújás kellemetlen, hogy feszült lesz tőle és hogy nem esik jól neki? Szerintem azzal, ha összeszorított fogakkal "átvészeli", amíg a gyerek kinövi, azzal többet árt, mint ha őszintén, de kedvesen elmondja neki, hogy mi a helyzet.
Persze mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de eléggé ledöbbentem, hogy mindenki ennyire másképp látja, mint én.
Utolsó, hagyjuk már a gyerekpszichológust! Esküszöm, mindenért pszichológushoz akarjátok küldeni a gyereket, és csodálkoztok, ha pár éve múlva be fog golyózni.
Kérdezőnek:
Teljesen normális, mivel a legtöbb gyereknek 5-6 éves korában pár hónapra szokott előjönni ez a nagy bújás. Pár hónap múlva elmúlik, addig is próbáld elviselni, és élvezd a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!