Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki fizeti a gyerektartást?

Ki fizeti a gyerektartást?

Figyelt kérdés
Apukáról szinte semmit nem tudok.Egy évben 2x látja fiát,3éve nem fizet semmit.Kérésem az lenne ha a bíróság megítéli a gyerektartást ki fogja fizetni azt a bizonyos összeget?Annyit tudok,hogy 6hónapot visszamenőleg kifizetik de utána?Mi kitől fogunk rendszeresen pénzt kapni?...Apuka nem jelentkezik nem tudni hol lakik vagy hol dolgozik. ..augusztus óta nem látta a gyereket

2014. febr. 18. 10:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%

az állambácsi fizeti és majd ő behajtja apukán.

de ha szószerint nem tudni mi van vele érdemes körözést kiadni rá mint eltűnt személy. Unokahugomnál is az volt, hogy az apja már egy ideje nem fizetett, pedig előtte rendszeresen, aztán megtalálták a holttestét...

2014. febr. 18. 10:49
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Gyermektartast hivatalosan csak a jogeros birosagi itelet megszuletese utan kell fizetnie a kulonelo szulonek.

Amennyiben ez megtortenik, 6 honap nem fizetes es minimum egy nemleges foglalasi jegyzek eseten lehet igenyelni allami megelolegezest.

Apat eloszor az utolso ismart allando lakcimen fogjak ertesiteni a targyalasrol. Ha ott nem talalhato, akkor hirdetmenyi ertesites lesz, tehat emiatt nem kell aggodni.

2014. febr. 18. 10:57
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Van már bírósági végzés a gyermektartásdíjról? Ha még nincs ilyen akkor elsőnek is egy pert kell elindítanod gyermekelhelyezés és gyermektartás megállapítása végett. Ilyenkor előadod, hogy nem tudod hol van az apa és a bíróság elrendeli a körözését. Ha már meg van állapítva a gyerektartás, akkor meg végrehajtást kell kérni. Ez is beletelik pár hónapba, de ha a végrehajtó nem találja apukát, akkor ad egy papírt, hogy behajthatatlan a tartozása és akkor mehetsz a gyámügyhöz az állam általi megelőlegezést kérni.
2014. febr. 18. 10:58
 4/15 A kérdező kommentje:
Él,rendszeresen látogatja a közösségi oldalát.Levelet küldtek már neki.Két tárgyalásra nem jött el.A bíró azt mondta hogy legközelebb ítélet születik.Akkor még hónapok kérése mire látok ebből valamit?
2014. febr. 18. 11:04
 5/15 anonim ***** válasza:
31%
Az én anyukámnak anno kiszabott egy összeget amikor gyerek voltam. Apuka fizette is kb.1 évig...:D aztán eltűnt. Néha felbukkant 3-4 évente és adott nekem meg hugimnak 10-15 ezer forintot. Anyukám nem kapott az 'állambácsitól' semmit, azt mondták amíg ki van szabva az összeg apának kellene fizetnie, ha apa füzetésképtelen csinálnak még egy bíróságot, amin apuka kap egy kissebb összegű fizetési lehetőséget, vagy kimondják hogy apa nem tud fizetni, na ekkor már fizet az ' állambácsi'. Ha ez a bíróság nem valósul meg mert apuka sosem jelenik meg és a hivatalos szervek sem tudják bevinni mert bújkáll, akkor ennyi. Áll az ügy és senki nem fizet semmit. Vérszegényen apának gyüllik a gyerektartás hátralék. Nekünk 15 évig gyűlt. Mikor 18 lettem és megtudtam mekkora összegről van szó, amit már nekem kell hajtanom mert magykorú lettem, mindent megmozgattam hogy apumat megkeressem. Meg is lett. Bíróságra is adtam, ahol muszály volt megjelennie. :D de neki is valaki észt adott, mert hirtelen munkanélküli lett, ami nem volt igaz, mert válalkozó volt, csak hirtelen a cég az új asszony nevére szállt, ahogy a ház is és ő úgy tüntette fel magát mint egy munkanélküli csóró. A bíróság részletfizetést adott neki, havi 600 forinttal fizeti vissza azt a nagy összeget amit én sosem fogok látni. ;( a húgom már bele sem kezdett az egész pereskedèsbe. Mert így nincs értelme.:(
2014. febr. 18. 11:10
 6/15 anonim ***** válasza:
77%
Kar, hogy baromságot irtal, utolsó.
2014. febr. 18. 11:28
 7/15 anonim ***** válasza:

# 5/6

Minek kell hülyeségeket kitalálni.

2014. febr. 18. 17:55
 8/15 anonim ***** válasza:
Bocsánat. De nem kitaláltam, hanem így volt/van. Legalábbis nálunk. :( örülök hogy hihetetlen, ezek szerint más nem jàrt így mint mi. :(
2014. márc. 24. 16:03
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem hihetetlen, hanem színtiszta hazugság, utolsó. Siman el mehetne mai magyar népmesének.
2014. márc. 25. 08:18
 10/15 anonim ***** válasza:
Szuper, te aztán már csak tudod hogy én hogy jártam. Biztos valami szuper képességeid vannak, amivel látod ki mit él át. Mind1, nem fogok veled vitatkozni. Sok embernek elmesélték már a történetet és mindenki így reagált. Azért gáz, hogy megszívom, aztán még én vagyok hülyének nézve. Kössz.
2014. márc. 26. 02:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!