Szégyellnétek a rokonok, ismerősök előtt ha a lányotok gyári munkásként dolgozna?
Miért szégyellné az ember?
Hamvas Béla keresztény filozófust üldözték a Rákosi-Kádár korban. Nem jelentették meg a műveit, nem kapott katedrát.
Raktrái segédmunkásként dolgozott, s közben ontotta a remekműveit. Igaz, többnyire az asztalfióknak, de a 90-es években sok mindenki a helyére került. Igaz, már jóval a halála után, de ő is.
Szóval a munka nem szégyen, ha kétkezi, akkor sem.
Ez mind tapasztalás, sokkal gazdagabb lesz a személyisége, mint azoknak, akik nem kényszerültek erre.
Régen a kovács mester, asztalos mester a legműveltebbek között volt a faluban, községben, kisvárosban. :)
Amikor összeházasodtunk, a férjemet elvitték egy éven belül katonának. Én tanító voltam, ő edző, imádta a hivatását, abban akart kiteljesedni.
Jött a babácskánk, én gyes-re, gyed-re mentem, ő pedig elment trógerolni, mert azzal a nyolcszorosát kereste meg az edzői fizetésének. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!