Hogyan lehetnék türelmesebb, empatikusabb a nevelt lányommal?
Lassan 10 éve együtt élek egy özvegyasszonnyal és a lányával,aki tulajdonképpen 2 éves kora óta velünk van . Nem különösebben rossz gyerek ,de nem is az a tipikus pedáns kislány . Valóban szeretem,de pár ölelést és simogatást leszámítva nem nagyon tudom kimutatni az érzelmeimet . A kedvesem szerint sokszor "parancsolgatok" nem kérek és nem vagyok elég türelmes vele - ami tulajdonképpen igaz is .
Lehetséges ezt tanulni ? Szeretnék példás apa lenni , egyrészt,mert igazán megérdemelné,másrészt pedig ezek miatt a párommal is nézeteltéréseink vannak,ami rányomja a bélyegét a kapcsolatunkra is.
Off: az egy nagy okorseg, hogy salatat kell enni vacsorara, es akkor nem kivanja a csokit. Dehogynem, a salatanak nincs csokiize :)
ON
Kerdezo, probalj meg tizig szamolni, mielott kimondasz valamit, vagy menj a szobabol egy masikba, es utana menj vissza, addig lehiggadsz.
Egyebkent nagyon ertekelem, hogy valtoztatni akarsz ezen :)
Az én nevelőapám engem rendre beszabályozott, mindig. Engem is 2 éves koromtól nevelt, én már eleve "Apának" hívtam. Ha fegyelmezetlen voltam, büntetésbe küldött (nem nagy dolog, csak leültetett a konyhába 5-10 percre, míg lehiggadtam), a rossz jegyeket nem nézte el, leült inkább tanulni velem, a sportot megkövetelte, és tizenéves koromban leült megbeszélni velem a miheztartást, ami a randikat, bulikat, kimaradozásokat érinti.
De ezzel egy időben a legjobb barátok is lettünk; ha beteg voltam, garantáltan mellettem volt amíg meg nem gyógyultam, kirándulni vitt, megtanított egy csomó hasznos dologra, értékelni mindent az életben, ha valami hülyeséget csináltam, biztos neki mondtam el először. Szép gyerekkort köszönhetek neki, szerintem jogos volt minden büntetés, vita, szankció amit rámszabott.
Egy alapvető fegyelmezettségért cserébe igazi apám lett. Valahogy ezt kéne ösdzehoznotok, mert egy rokoni kapcsolat is két félen múlik. Meg persze a pároddal is dűlőre kell jutni, az egyik legrosszabb, mikor a "vezetők" (szülők) nem értenek egyet a nevelésben. Ezt minden gyerek kijátsza, ha lehetősége van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!