Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A Budapest-Nyugati pályaudvar...

A Budapest-Nyugati pályaudvar tényleg veszélyes? Apum azért nem akar felengedni oda mert szerinte "nem egy életbiztosítás".

Figyelt kérdés

Apukám szerint a vonatút is veszélyes, meg a pályaudvar is.

Nem egyedül mennék, anyum és 2 két kisebb tesóm is jönne. Egy bizonyos dolgot szeretnénk elhozni onnan, és ott találkoznánk azzal, akitől azt kapjuk, ráadásul fényes reggel mennénk (10 óra körül).

Ti mit gondoltok? Tényleg veszélyes lenne az a cirka 1 óra vonatút meg a pályaudvar?

16l

2014. febr. 7. 17:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%
Ja, az alap, hogy a "Ne haragudj, van egy perced?", az gyűjt egy általa kitalált szervezetnek, na ezekkel nem szabad leállni.
2014. febr. 7. 17:54
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért 4-en, felnőtt kíséretében, fényes nappal nyugodtan felmehettek. Apukád enyhén paranoiás.

Egyébként újabban mindig látok ott rendőröket is.

Vannak érdekes arcok ez tény, de az túlzás, hogy fényes nappal 4 embernek veszélyes.

Éjjel is nagy a "tömeg" mert tele van szórakozóhellyel a környék. Inkább a részeg pofák idegesítőek, meg az, hogy kerülgetni kell az embereket és a hányásokat.

Éjszaka kerüld a sötét helyeket, meg azokat ahol egyedül lennél, és ne állj szóba senkivel. De úgy sem akkor mentek.

A táskákat zárva hordjátok, mert sok a zsebes meg a koldus, aki mindenféle gagyi sztorival pénzt lejmol a vonatjegyre. Előfordulnak prostik is, de nem Ti vagytok a célcsoport. Kb. ennyi.

A Keleti amúgy gázabb...

2014. febr. 7. 18:22
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondjad apudnak, hogy kísérjen el téged ő.
2014. febr. 7. 18:27
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy 16 éves anyuka fölvaonatozik 3 gyerekével Budapestre. Leszállnak a Nyugati Pályaudvaron, ott a közelben találkoznak egy emberrel, elhoznak valamit tőle, majd visszaszállnak a vonatra és hazautaznak.

Ebbe valami veszélyt belelátni teljesen abszurd. Ha csak nem a történetnek abban a részében, amit nem akartál kirészletezni (nem baj, hogy nem akartad - csak így tudok utalni rá). Ép ésszel elképzelni is nehéz, hogy apukád, aki felnőtt férfi komolyan a Nyugati pályaudvar közelében az utcán látok leselkedő veszélytől tartana. Itt egyszerűen más van a háttérben, és valamiért nem akarja megmondani a valós indokot. Csak tippelni tudok:

-Sajnálja a pénzt vonatjegyekre.

-Nem akarja, hogy találkozzatok azzal az emberrel.

-Nem akarja, hogy hazavigyétek azt a valamit.

-Nem akarja, hogy a családban valami úgy történjen, hogy nem ő irányít.

-Más terve volt arra az időpontra, amikor mennétek.

stb.

Sokminden lehet.

Persze, az is lehet, hogy elmondta, csak te nem a valódi problémájával foglalkozol, hanem az álkifogással.

2014. febr. 7. 20:58
 15/20 anonim ***** válasza:
54%
Meg azért nézzük már hozzá azt is hogy Budapest egyik legforgalmasabb helyéről van szó, a nyugati melletti térnél mindig fiatalok ücsörögnek, egy lánnyal oda jártam sörözni, vagy ott van a McDonalds, ott van mellette a WestEnd is, így nézve az utcára se menj ki vagy az udvarra.
2014. febr. 8. 01:10
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez vicc.. Szerintem kb. fél Bp. van olyan "veszélyes" mint a nyugati. Nem vagy már gyerek, pláne hogy nappal mennétek.
2014. febr. 8. 20:44
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

14 éves koromba koliba mentem vidékről, Budapestre.

Ez azt jelentette, hogy heti kétszer vonatra ültem, 3 órát zötykölődtem és leszálltam. Sose kísértek el anyáék, nem is vártam el.

Szóval ha nekem sikerült, szerintem anyukáddal ti is túlélitek :D

Be van kamerázva az egész, a vonaton nem üres kocsiba kell ülni, a pénzt nem mások orra előtt kell számolni és a pályaudvaron nem kell leállni senkivel, aki megállít, ennyi a titka a dolognak.

Szerintem apukád kicsit túl aggódja ezt az egészet, azért egy felnőtt nő csak meg tud oldani ennyit.

2014. febr. 8. 21:12
 18/20 Susie J. válasza:
kb 5 percre lakom a Nyugatitól, nappal és éjjel is (buliból hazafelé) átmegyek az aluljárón, és nem történt semmi se. Apud túlreagálja nagyon. Amúgy újabban tele a Nyugati rendőrökkel, szal sok bajod nem lesz :)
2014. febr. 9. 20:21
 19/20 anonim válasza:
Fényes nappal tényleg semmitől sem kell tartani! Értékekre kell csak figyelni, de arra mindenhol. Én voltam már fent Pesten többször is egyedül (vidéki vagyok), de még semmi bajom nem volt. Értékekre pl. úgy vigyázz, hogy az első zsebeidben tartod őket, nem farzsebben. Vagy ha tél van, akkor nagyon jó megoldás a kaabát belső zsebe, ha van. Nyugatiba én még csak leszólítással találkoztam, de nem foglalkoztam velük, mentem tovább, még semmi bajom nem volt. De igazából Pest sem különb más városoknál nagyon. Mondjuk ha metrózok, akkor elég erőteljesen fogom a zsebeimben a telefonom és a pénztárcám, ott azért vannak zsebesek, de tényleg nem olyan vészes a dolog, főleg ha csak a Nyugatiig mész. Nem lesz baj! 16/f
2014. febr. 19. 19:23
 20/20 anonim válasza:

19-es vagyok!

Még annyi, hogy igaza van a 18-asnak, én is láttam, hogy mostanában az egész pályaudvar rendőrökkel van teli. Szóval így ott tényleg nem lehet baj!

2014. febr. 19. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!