Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy szülő felemlegeti, hogy segített és visszaél vele?

Figyelt kérdés
Pl. ha friss diplomásan kikerülsz a főiskoláról/egyetemről és éppen munkát keresel egy ideje, de eddig elég sikertelenül
2014. febr. 7. 13:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem szép dolog, nekem volt benne részem hosszú évekig. Anyagi támogatásért cserébe a felmenők jogot formaltak megszabni, hogyan eljem az életem.

Amikor ellenszegultem, kitagadtak. Azóta nem tartjuk a kapcsolatot. Nem is bánom, nyugodtabb az életem sokkal.

2014. febr. 7. 14:50
 12/12 anonim ***** válasza:

Hát nem túl pozitív a véleményem, főleg azok után, ami nálunk volt: A férjemet sokáig zaklatta az édesanyja az esküvőnk után, hogy mikor kapja már meg a pelenkapénzt (?? senki mástól nem hallottam még ilyet). Az összeget is megadta, jófejségből csak 750ezret kért, pedig 1 milliót gondolt. Azt hittük lehidalunk, mondhattunk akármit, meg se hallotta. Mikor már fenyegetőzött, belevontuk a szüleimet is, hogy beszélgessenek el vele, mi is család szeretnénk lenni, maradjon meg az a pénz a leendő unoka pelenkáira. Ezen csak berágott, nem nekik kellett felnevelni, iskoláztatni és eltartani őt, amíg el nem kezdett dolgozni, sokat pazarolt rá, stb. Ez 2,5 éve történt, azóta nem hajlandó szóba állni az anyjával a férjem, és a haragja sem enyhült, szóval még egy pár évig így leszünk.

Szerencsére az én szüleim se tőlem, se a tesómtól nem követelnek semmit, inkább adnak, és ezt a példát fogjuk mi is követni. Pl most szólt anyu, hogy holnap ne főzzek, délelőtt meglátogat egy kis finomsággal. 2 hete vasárnapi ebédre hívott meg minket. Ilyenek a másik részről soha nem történtek.

2014. febr. 7. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!