Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem szeretnék hazamenni, de...

Nem szeretnék hazamenni, de anyu zsarol?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Nagyon ritkán járok haza, mert egy pokol az egész. Most hétvégén kellett volna, mert van ott pár ruhám, meg egyéb dolgok.

Eddig ahányszor visszamentem, hetekig tartott, mire ismét sikerült felépítenem némi önbizalmat.

A legdurvább az volt, amikor apukám ok nélkül megtiltotta, hogy zuhanyozzak. Felhívtam anyut, hogy megkérdezzem, mi van (apu veréssel fenyegetett), és amikor apu meghallotta, hogy telefonálok, üvöltve rohangálni kezdett a lakásban, akárhová mentem és csuktam be magam mögött az ajtókat, egyszerűen vadállat módjára kivágta az ajtókat, majd elvette tőlem a telefont.

Ezután megfenyegetett, hogy ha csak meg merek mukkanni, máris hív valakit, hogy tüntessen el innen.

(Azt mondta, a mentőket, hogy a pszichiátriára vigyenek, de mivel az nem így működik, valaki mást akarhatott hívni, talán jobb is, ha nem tudom.)

Szóltam ma anyunak, hogy nem szeretnék hazamenni, ő is tudja, miért. Azt mondta, hozzám soha egy rossz szavuk nem volt, ők mindigis nagyon szerettek, nem érti, mit hordok itt össze.

Azt mondta, ha nem megyek, kénytelen lesz elbeszélgetni rólam a barátommal, és ezentúl nincs anyagi segítség se. (ezt az utolsót mondjuk megértem, nem kértem, hogy adjanak pénzt, megoldanám, csak adnak, mert utólag ezzel tudnak zsarolni)

Mert hogy menjek, most az egyszer nem fognak bántani (egyszer azt mondja, sose bántottak, máskor azt, hogy most megígéri, hogy már nem fognak. Most akkor bántottak, vagy nem?), mert ha nem megyek, soha sem bocsátanak meg nekem.

Nemrég hívtam anyukámat valamiért, de amikor apu meghallotta, hogy anyu velem beszél, olyan durva üvöltésben tört ki, hogy telefonon keresztül is megijedtem tőle.

Mi lett volna, ha egyenesen haza is merek menni?

A barátom is megkért, hogy lehetőleg ne menjek haza, mert akkor nem tudunk skypeon beszélni (ha otthon vagyok apu gyakran ok nélkül kikapcsolja az internetet), és megint sokáig nem fog helyrejönni a lelkiállapotom.

Anyu viszont tombol, hogy még a haldoklóknak is adnak utolsó esélyt, nekik miért nem?

Egész életem azzal telt, hogy esélyeket adtam nekik, és nem változott semmi, maximum rosszabb irányba.

Mihez kezdjek?

2014. febr. 7. 11:07
1 2
 11/13 anonim válasza:
Apádat küld be a pszichiátriával majd rá anyádat is. Elég súlyos mentális bajuk lehet. Miért bánt az hogyha kitagadnak? :D Elvileg örökké szeretnél ki menni külföldre akkor meg nem k* rva mindegy hogy kivagy tagadva vagy sem? Elég szerencsétlenül állsz a dolgokhoz 20 évesen.
2014. febr. 7. 12:22
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz anyád zsarolásával. Mond meg neki, hogy nem kell a pénze, és állj a saját lábadra. Értem, hogy nem könnyű diák munkát találni, de valami alkalmi munka csak akad.

Amikor meg az utolsó eséllyel hozakodik elő, egyszerűen mondd meg neki, hogy már sok volt. Meguntad, ne keressen többé.

Ja és onnan kezdve a telefont se vedd fel nekik.

2014. febr. 7. 13:33
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudok mást írni, próbálj meg minél hamarabb függetlenedni a szüleidtől, hogy ne legyél rájuk szorulva.

Tanuld meg azt, hogy csak magadra számíthatsz.

Tapasztalatból mondom, hogy nem jó elfogadni a szülők segítségét. Sajnos én is ebbe a hibába estem, mikor pályakezdő voltam és munkát kerestem, hogy addig nyilván a támogatásukra voltam szorulva, csak sajnos ezzel visszaéltek sokszor. Mikor volt valami, akkor mindig felemlegették, hogy ennyit meg annyit segítettek. Mondjuk ez is olyan, ha szeretetből teszed, akkor nem emlegeted fel. Párom szülei is segítettek, de ők soha nem emlegették fel. Tudom milyen rossz mástól függni.

2014. febr. 7. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!