Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak hogy a szüleim...

Mit csináljak hogy a szüleim ne vegyék el éjszakára a telefonomat?

Figyelt kérdés
13 éves fiú vagyok de a koromhoz eléggé érett, és a esténként 22-kor elveszik a telefonomat és a laptopomat hogy éjszakára, mert másnap iskola, pedig nem szoktam suliba fáradt lenni. És csak nekem ilyenek a szüleim. Mit csináljak/játszam ki őket hogy ne vegyék el vagy szerezzek másik telefont?

2014. febr. 5. 18:49
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
89%

Mit csináljak/játszam ki őket hogy ne vegyék el vagy szerezzek másik telefont?

NA, ebből látszik, hogy nem vagy érett, a korodhoz képest még éretlen is vagy.

Éjjel se a telefon, se a laptop nem kell, szóval édesmindegy, melyik szobában van kikapcsolva.

2014. febr. 5. 21:02
 22/38 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem azzal kezdted, hogy nem akarsz beégni a barátnődnél, akit szrnak le a szülei, és éjszaka is a neten lóghat... Megmondod neki, hogy a nappal arra való, hogy találkozzatok, éjszaka pedig aludni szeretnél. Amúgy a tíz óra nekem is kicsit szigorúnak tűnik. Ülj le a szüleiddel, mint egy érett ember, ne pedig kijátszd őket, mint egy hisztis tini, és mond el nekik, hogy egyre nagyobb vagy, és a jó tanulmányi eredményeidet nem befolyásolja, hogy tíz óra után még egy órát a barátnőddel csevegsz, vagy az ágyban forgolódsz álmatlanul.
2014. febr. 5. 21:25
 23/38 anonim ***** válasza:
86%

"érett ember" -13 évesen?

"10 után még egy orát cseverészhessen" - 13 évesen???

11-kor feküdjön le, reggel meg 6-fél7kor keljen...na ne viccelj már...10 orakor minden gyerek aludjon. 13 évesen meg még javában gyerek az ember.

2014. febr. 5. 21:36
 24/38 A kérdező kommentje:
Számítottam rá, hogy nem mindegyik válaszoló a szülők szemszögéből nézi a dolgot de érthető.. a szüleimet erről sehogy se lehet megfűzni próbáltam mindenhogyan.. Jóljönne pár tanács NEM a 40-esektől..
2014. febr. 5. 21:42
 25/38 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő: Igen, de nem úgy értettem hogy egy felnőtt vagyok , hanem hogy a koromnál agyilag fejlettebb (nem egobol mondom) és kinézetre 17-18-nak néznek..lehet röhögni ezen a 40-eseknek:)
2014. febr. 5. 21:44
 26/38 anonim ***** válasza:
90%

én 28 vagyok..de én is elvenném a telefonodat és a laptopodat este.

az éjszaka alvásra valo, pláne a te korodban. sokan örülnének, ha ilyen szüleik lennének. 13 évesen telo is, laptop is.. inkább örülj neki, hogy ilyenek és a legjobbat akarják neked.

2014. febr. 5. 21:45
 27/38 anonim ***** válasza:
52%
23as vagyok. a válaszom a 22. válaszolonak szolt
2014. febr. 5. 21:47
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

nem negyvenes vagyok, hanem harmincas, 17 éves gyerekkel. 13 évesen se én, se a gyerekem nem éjszakázunk azért, hogy az aktuális szerelemmel csacsogjuk szóban vagy írásban.

ÉS csatlakozom valamelyik előttem szólóhoz, nem elég, hogy nem vagy érett, de még szemtelen is vagy.

2014. febr. 5. 22:28
 29/38 anonim ***** válasza:
90%
18 vagyok, teljesen egyetértek a szüleiddel. Testvérem is csak azóta képes reggel normálisan felkelni, mióta este telefon/laptop mentes takarodó van.
2014. febr. 5. 22:44
 30/38 anonim ***** válasza:
87%

13 éves, sőt később is fontosnak kellene lennie az alvásnak. Ha nem alszol eleget, egész nap fáradt leszel, nem tudsz koncentrálni.

Azt tudom javasolni, hogy kérd meg a szüleidet, hogy pénteken meg szombaton ne vegyék el a telefonodat, hiszen másnap nem kell korán felkelned.

2014. febr. 5. 23:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.