Mit csináljak hogy a szüleim ne vegyék el éjszakára a telefonomat?
én is 13 vagyok, csak lány, és nekem is elegem van ebből a korán fekvésből.....
Tehát nekem is ilyenek a szüleim.....
Ha neked fontos a telefon, akkor próbáld meg megbeszélni velük.
Hajrá!
Igen valószínű valakiből azért lesz munkanélküli és aluliskolázott mert éjszaka tovább marad fent és nyomogatja a telefonját!:)
Én idősebb vagyok egy kicsit de szerencsére engem nem szabályoznak. És nincs semmi baj a tanulmányi átlagommal. ;)
Köss alkut a szüleiddel: jó jegyeket hozol haza: engedik a telefont este
viszont ha rosszakat hozol haza, visszavehetik!
Szerintem próbáld ezt meg!
beszéld meg velük :D
először is tudom hogy szar lehet hogy elveszik a telódat, mivel nem akarsz a barátnőd előtt folyton beégni, hogy neked 10-kor fellőtték a pizsamát. ez tényleg bármilyen szemszögből kínos és ciki lehet. de ha tényleg a barátnőd akkor nem fog ezzel cukkolni.(ez már mellékkérdés)
a te szemszögedből nézve azon vagy, hogy ne égj be a haverok előtt a lámpaoltási időkorláttal,és nem érted hogy annak ellenére hogy jól tanulsz, miért van pont neked korlátozott úgymond szabadságod, mikor azok akik rosszul tanulnak, addig neteznek ameddig csak akarnak.
>azért tanulnak rosszul, mert addig neteznek ameddig csak akarnak. hogy miért van ez így? azért mert az ő szüleik nem figyelnek annyira a gyerekükre, kb le se szarják.
ez így minden irányból igazságtalannak tűnhet feléd, de igazából ez a javadra fog válni.
namármost a szüleid szemszögéből azért veszik el a telefonodat és a laptopodat, hogy kipihend magad és az iskolában ugyanúgy jól teljesíts mint ahogyan eddig tetted azt. szerintük, ha ezentúl később feküdnél le és te irányítanád, hogy mennyit aludj, akkor elaludnál, elkésnél, nem tanulnál stb. ez azért is lehet mert nem bíznak meg benned -gondolkozz miért lehet ez- de ezt meg tudod változtatni. a másik ok az lehet, hogy túl begyöpösödöttek és régimódiak, hogy elismerjék, a mai világban az a normális amit te szeretnél (még ha nem is teljesen) megpróbálnak egy tökéletes gyereket alkotni, azzal hogy szabályokat állítanak fel, ellenőriznek, tiltanak stb. holott tökéletes gyermeket nem lehet nevelni. ezt persze ők is tudják, de vagy azért próbálkoznak mégis a lehetetlennel, mert annak idején ők is nagyon szigorú nevelést kaptak, vagy pont ennek teljesen az ellenkezője, hogy minden meg volt nekik engedve és éppen ezért úgy érzik hogy most az életük azért nem jó (gondolok itt mondjuk a munkára) mert a szüleik nem törődtek velük, ebből következett hogy rosszul tanultak és a rossz iskola miatt, rossz munkát kaptak. /a rossz munka fogalma persze viszonylagos/ mindenképpen arra törekednek hogy neked jó legyen.
ha nem értesz velük egyet, nem kell kijátszanod őket mert ha rájönnek akkor még inkább nem fognak benned megbízni.
tudasd velük hogy kezdesz felnőni és szükséged van több engedményre, cserébe ígéred hogy nem fognak romlani a jegyeid. valamit valamiért.
úgy érzem muszáj hozzátennem, hogy én 15 éves lány vagyok, négyes átlag tanulmányi eredményekkel, és ehhez képest nincs se laptopom se telefonom amin tudnék netezni, csak a számítógép ami közös és azt is minden nap minden este 9-kor pontban ki kell kapcsolnom, ha két vagy max három percet elcsúszok akkor anya odajön a géphez és az egészet úgy ahogy van kikapcsolja egy gombnyomással, nem érdekli hogy elköszöntem-e a barátomtól vagy sem.
egyik ismerősöm, szintén lány, de ő színötös tanuló, egyfolytában országos tanulmányi versenyekre jár, millió kupa, oklevél, érem díszíti a falát és ő naponta csak 1 órát netezhet, emellett minden ki van számolva az életében. másik fiú ismerősöm ugyanígy kitűnő, hibátlan tanuló, mégis mindent megengednek neki, azt csinál amit akar és akkor amikor akar.
hogy ellenpéldát is mondjak a jó tanulókra, vannak akik nem tanulnak és ennek ellenére mindent megtehetnek, ez azért van, mert a szüleik nem törődnek velük. olyat pedig sűrűn látni hogy nem tanul a gyerek és ezért állítanak fel neki szabályokat, ezzel is ösztönzik és próbálják megváltoztatni az életét, amíg lehet.
az hogy te 13 éves vagy, jól tanulsz és este 10-kor elveszik a telódat és a laptopodat, hogy aludj és maradj meg olyan jónak amilyen vagy.... nem tudom miért veszed rossz néven. csak a te javad, ebből neked lesz előnyöd később, de mondom, ha valami nem tetszik, ők nem fogják leharapni a fejedet ha megbeszéled velük a témát.
sok sikert! ;)
ui.: bocsi a regény terjedelmű válaszért :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!