Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek? Még egy...

Ti mit tennétek? Még egy ember se tudta a megoldást erre.

Figyelt kérdés

Jó pár éve megy ez a probléma, de nem igazán tudom eldönteni, hogy mit tehetnék ebben a szituációban.

Ketten élünk egy lakásban, én és anyukám.

Anyám alkoholista, talán a legdurvább szinteken, iszik, fekszik, durvább napokon bevizel, összehányja a szobáját.

Teljesen beszámíthatatlan, ami megy 2-3 hétig, aztán megtér, és körülbelül egy hónapig normális, mintha nem is csinált volna ilyet hetekig.

Számtalanszor kellett hívni mentőt hozzá, volt, hogy már gyógyszert is bevett stb...

Párommal nehéz így a helyzet, mert egyszerűen szégyenlem, hogy ilyen anyám van, és természetesen nem megyünk ilyenkor hozzánk. Hozzájuk is nehéz menni, mert igazán fura család, nem igazán szeretnek senkit, a saját belső családi körön kívül.

Jöhetne ilyenkor a válasz, hogy költözzek el. Pénzből kijönnék, de...

Ha elköltözök, anyukám 100%, hogy becsődölteti ezt a lakást, mert ilyenkor ugye nincs eszénél, és a számlák csak úgy állnak az asztalon... Ez az egy dolog, ami kezdőtőkének jó lehet, de ezt amit művel elviselni nem lehet. Ha elmegyek, ez jó eséllyel elvész.

Így tudok félretenni, vannak terveim, de ha kiveszek egy lakást, az legjobb esetben is -80 ezer havonta, és akkor még nem is ettem, és tankoltam, ruházkodtam.

Ilyenkor mikor ez a delérium állapot van, nem lehet azt, hogy elvitetni, nem lehet elvonóra küldeni, mert amíg Ő nem gondolja azt, hogy probléma van, addig nem lehet már csinálni semmit. /Beszéltem orvosokkal, pszichológussal is/

A barátnőm nem teljesen "keresőképes", mert otthon lakik, neki kell fizetnie a fősuliját, és amennyi pénzt megkeres, azt gyakorlatilag az iskolájába kell beépíteni...

Egyedül kicsit tartok belekezdeni egy albérletbe, mert tartok tőle, hogy a költségek elviszik a lehetőségét annak, hogy belekezdjek valamibe.

Hitelt most nem tudom mennyire lenne érdemes felvenni, hiszen nagyon sokan bedőltek sajnos az utóbbi időben, és nem is nagyon ismerem a lehetőségeket.

Abból kiindulva, hogy másnak fizetnék egy bérleti díjat, feltételezem fizethetném a saját lakásomat is. Plusz nem tudom, hogy 0, vagy kevés beugróval mihez kezdhetnék.

Ez időben viszont kiszámíthatatlan, mert anyukám hangoztatja, hogy addig akar élni, amíg ott vagyok!?

Mégis elég korrektül tesz azért, hogy kimondhassam, hogy gyűlölöm ilyenkor. Plusz ez milyen dolog, hogy ezzel fenyeget?

Ti mit tennétek?

Előre is köszönöm a használható válaszokat!

2014. febr. 2. 11:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Kinek a neven van a lakas? Anyukad mibol el?
2014. febr. 2. 11:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Elvonó. A környezetére és saját magára is veszélyes állapotokba kerül.
2014. febr. 2. 11:36
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

nagyon szépen irtad, hogy -anyukám-. :)

én "kegyetlen" lennék, és elköltöznék. a férjem édesanyja is ilyen volt, elment dolgozni, de haza már nem ment, még az autoban akkor munka után bepiált és képes volt az autoban aludni és másnap reggel folytatni a munkát. általában ö is annyit ivott, hogy összepisilte, hányta magát..a kutya nyaldosta a padlon. megmondtam a páromnak, hogy hozzájuk én nem megyek, ha akar tölem valamit, minimum kivesz egy lakást, de abba a koszba, büzbe, mocsokba én nem teszem be a lábam. el is költözött rá 1,5 honapra. azota az anyukája "megtért", nem iszik annyit (néha egy kis fröccsöt) és nem minden nap. takarit, föz, rendbe tartja a lakást. nagyon vár mindig bennünket, most pedig ennél is jobban várja az elsö unokáját. neki ez kellett, hogy magára legyen hagyva, azota teljesen megváltozott.

2014. febr. 2. 11:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló körülmények között sikerült nevelkednem... én a költözést választottam. Először csak a nagymamámhoz pár utcával arrébb, aztán a fővárosba. Én már nem bírtam ideggel nap, mint nap látni, ahogy fetrengenek a saját hányásukban (apám is ivott). Utáltam, hogy 14 évesen nekem kellett kihúznom az árokból az anyámat és hazatámogatni. Elegem lett, nem bírtam, és legkevésbé érdekelt akkor már, hogy a házzal mi lesz. Költöztem. Az eleje nehezen ment, de ment.

(Anyám is és apám is 51 évesen meghaltak, még 30 sem voltam, mikor mindkettőjüket eltemettem.)

Nincs egy magymama, testvér, keresztanya, aki átmenetileg befogadhatna? Kié a ház? Eladni nem lehet és kisebbre cserélni? Anyukád kapna kisebbet, te meg egy kezdőtőkét, hogy kikerülj ebből a helyzetből. Hitelt nem ajánlom. Te hány éves vagy? Tanulsz is vagy csak dolgozol? Anyukádnak miből van pénze italra?

2014. febr. 2. 11:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha mondja, úgyse teszi meg... általában ezek üres fenyegetések, fel akarja hívni magára a figyelmet.

Próbáltál már leülni vele és megkérdezni tőle, hogy mi vezetett odáig, hogy eszméletlenre issza magát? Mi a gondja? Mondja el neked, együtt megoldjátok. Semmi esetre nem hagynám el, mert igazából segítségre szorul. Nyilvánvalóan neked is kell a külön élet, ez jogos, viszont akkor úgy hagyd ott, hogy már jól van.

Ha nem sikerül megbeszélni, én inkább elvonóra küldeném/vinném. Sok sikert :)

2014. febr. 2. 11:45
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyád mentálisan beteg.

Két választásod van.

Vagy elköltözöl és lesz ami lesz, vagy elkezded kezelgetni aztán vagy összejön vagy nem, vagy hagyni fogja vagy nem.

Én a helyedben mindenképpen saját magammal foglalkoznék.

Minden esetben 50-50% az esély mindenre.

2014. febr. 2. 11:51
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám pontosan ilyen volt mint te. Volt hogy tizenévesen én húztam ki az árokból mert ott feküdt totál részegen összehugyozva, szarva. Anyám emellett agresszív is volt, mert ha rájött akkor képes volt addig verni amíg el nem eredt az orromból a vér. Nekem elegem lett. Kényszer elvonóra nem küldheted, hisz magad is írtad, amíg ő nem akarja nem lehet kényszeríteni. Én elmentem albérletbe, mert tudtam, ez nem fog változni. Azt sem érdekelt, hogy a ház elvész. Annyit nem ért meg az én életem, hogy egy házért aggódjak. 42 éves voltam amikor anyám 63 évesen meghalt. A ház elúszott, de ezt sem érdekelt.Legalább normálisan éltem az életem..

Ha újra kezdhetném, akkor is elmentem volna, talán már 17 évesen....

A fenyegetésről annyit, hogy az én anyám is fenyegetőzött, hogyha ott merem hagyni, öngyilkos lesz. Sosem lett az.

2014. febr. 2. 12:07
 8/13 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! :)

Ez egy önkormányzati lakás, természetesen inkább jobb volt inni, mint megvenni 20 éve 100 ezer forintért... Azért jó dolog, mert a bérlőknek mindig olcsóbban lehet megvenni egy ilyet, mint amennyit valójában ér. Már azonban lehetetlen igényelni egy ilyen lakást.

Elvonóra nem lehet vinni, mert már csak olyan lehetőség van, hogy csak SAJÁT akaratából tud az ember ilyenre jelentkezni.

Ő rokkant nyugdíjból él, az italnak köszönhetően jöttek a betegségek is, így leszázalékolták, és ennyi.

Sajnos úgy látom, hogy nincs már annyi esze, hogy felfogja mit csinál. Azt mondta, hogy egyszerűen ez rájön, és nem tudja lefékezni magát.

Nem igazán foglalkoztat már, hogy mi lesz vele. Számtalanszor beszéltem vele, szépen, durván, üvöltve, és egyik verzió, vagy kombináció sem vezetett sikerre. Ő már ilyen el kell fogadni, csak így a lehetőségeimben tör meg, és nem tudom mi lenne a jó lépés.

Ha elköltözök elbukom ezt a lakást?

Anyagilag mennyivel lesz jobb, hogy lesz már egy megkötésem, hogy egy albérletet fizetnem kell. Persze itt is fizetek mindent, de egy 30-40-nel beljebb vagyok havonta.

Bátyám van, de ők egy panelban laknak, és hát nekik is megvan a saját bajuk...

2014. febr. 2. 12:22
 9/13 anonim ***** válasza:

Keress társbérletet, pl. egyetemistákkal. Nem muszáj rögtön egy lakást bérelni, lehet egy szobát is. Az 30-40 körül ki is jönne a fővárosban. Főleg, ha inkább külsőbb kerületben nézel, ott olcsóbbak.

A lakást hagyd a fenébe, anyádat szintén. Nem tudom hány éves, de talán 10 éve lehet még hátra, vagy alkoholos befolyásoltság alatt magának okoz halálos balesetet, vagy szép lassan leáll valamelyik szerve.

2014. febr. 2. 13:07
 10/13 anonim ***** válasza:
Hitelre akkor tudnék válaszolni, ha pontosabban ismerném az anyagi helyzetedet. Mennyi önerőd lenne, mennyi a kereseted, mennyire stabil a munkád/munkáltatód (kis cég, vagy inkább nagyobb, stabilabb cég), mennyire vagy keresett munkaerő?
2014. febr. 2. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!