Anyám hülye. Mit tegyek?
Amióta meghalt 3 hónapja az anyja azóta teljesen nemnormális. Elhiszem hogy szar neki de nem rajtam kell levezetni a feszültséget mert rohadtul unom már. Tegnap osszevesztunk és rácsaptam az ajtót izomból, utána meg nem is aludtam itthon, reggel is csak a cuccomert jöttem haza, hogy suliba menjek. Ma este hazajöttem és nekem állt meg kiabált hogy mit képzelek magamról hogy ilyen bunkó módon elmegyek és bocsánatot se kérek tőle, ezek utan nem mehetek sehova stb. A semmin vesztunk össze. Csak elkezdett velem kiabálni hogy húzzak fel a szobámban takarítani. Sose volt ilyen. Nem is szóltam ma hozzá. Utálom amikor ezt csinálja... apám szokta ilyenkor helyrerakni de ő nincs itthon. A húgom is ki van tőle. Mit csináljak ha ilyen idióta?
18/F
Te vagy a hülye. Meg az egész család... Húgod is meg apád is, hogyha szekáljátok szerencsétlent. Tudjátok mi az a gyász???? Főleg 3 hónapja tart, az még nagyon friss! Szerencsétlen nő... Mondanám, hogy majd megtudod, milyen érzés elveszíteni az Anyádat, de ahogy látom, beléd nem szorult semmilyen érzés.
Nemhogy támogatnátok ebben a nehéz időszakban, inkább bántjátok közös erővel. Büszkék lehettek magatokra...
Mi az, hogy idióta?! Megérdemelnél pár marha nagy maflást, nehogy azt képzeld, hogy 18 évesen olyan nagy vagy már! Nagyon éretlenül gondolkodsz még.
"Amióta meghalt 3 hónapja az anyja"
Tudod, ő a Nagymamád!
No comment.
Anyukád kibillent az egyensúlyából. Ilyen helyzetben az ember tud viselkedni úgy, ahogy normálisan nem tenné. Ez elképzelhető, hogy vele is így történt. Mondjuk, ezt 18 évesen magadtól is tudhatnád. Még az is lehet, hogy tudod, csak anyukád viselkedése túlment még azon a ahatáron is. Az is lehet, hogy valamiért te tetted túl alacsonyra a határt, ami szintén érthető, hisz a te életed is kibillenhetett az egyensúlyából, te is lehetsz érzékenyebb mostanában. A köztetek kialakult konfliktust nem írtad le olyan részletességig, hogy meg lehessen állapítani, ki milyen mértékben felelős az elmérgesedéséért, és azt sem lehet pontosan megmondani, mi vezet a megoldáshoz.
Az azonban biztos, hogy a hozzáállásodon változtatnod kéne. Konfliktusban a másik fél cimkézése nem segít a megoldáshoz. Márpedig ha nem elköltözni szeretnél, és nem egy időre elfelejteni akarod a családodat, akkor valahogy konszolidálni kell a helyzetet.
Anyád nem hülye, nem idióta. Az első lépés, hogy konkretizálod a problémát. Mi az, amit szerinted rosszul csinál (főleg a családjával való bánásmódban), pedig a nagymamád halála előtt jól csinálta? Nevezd meg az okát! Nem nehéz: az egyensúlyából való kibillenés.
Hogy tudnád ebben segíteni? Ez a problémától is függ. Pár ötlet:
-Megcsinálod helyette.
-Eltűröd, hogy rosszul csinálja. Legjobb, ha mosolyogva.
-Ha képtelen és abszurd dolgot vár el tőled, csináld meg. Abból könnyebben rájön, hogy mekkora hülyeség volt, mintha vitatkozol vele. Ez most nem meghunyászkodás, és magad alávetése a másik akaratának, hanem terápia. Annak ellenére, hogy látszólag az ő akarata érvényesül, te irányítasz.
-Keress valamit, amit jól csinál, és azért nyilvánosan dícsérd meg. A család vagy a rokonok, ismerősök előtt. Négyszemközt is jó, de ha sokan hallják mégjobb. Esetleg beszélj össze a húgoddal, és együtt keressetek ilyen dolgokat. Ha valamiért megdícséritek, arra már lehet építeni. Ne feledd, segítenetek kell most neki, hogy visszakapjátok.
-Olvasd el Gary Chapman könyvét az öt szeretetnyelvről. Találd meg, melyik anyukádé, és azt add meg neki. Ha nem tudod, melyik az övé, add meg mind az ötöt, de figyeld, melyikre reagál a legjobban. Mondjuk a "quality time" nem könnyű ilyen helyzetben, de meg tudjátok oldani, ha nagyon akarjátok. Lényeg, hogy úgy álljatok hozzá a húgoddal, hogy most anyukád a legfontosabb.
nem hulye, csak vkik ilyenkor ennyire feszultek, majd lenyugszik, megnyugszik.
rank vertek negyed milliot, jogtalanul, anyaval se lehetett beszelni, semmit, mar jobarattal beszeltem h vmit beszeljen vele o is, mert psichiatria lesz belole.
aztan az ido, meg az o segitsegevel megoldodott.
szoval kitartas, nezd el neki!
"Amióta meghalt 3 hónapja az anyja azóta teljesen nemnormális. "
Ha te képes vagy a nagymamádról így beszélni, akkor biztos vagyok benne, hogy nem anyukád a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!