Elszeretnék költözni de anya nem enged. Mit tegyek?
19 vagyok, érettségizett, jelenleg még tanulok okj képzést. Pár hónapja eljegyeztek... A családom nem fogadta túl nagy lelkesedéssel... Anyum válasza az volt hogy ha 2 évvl kúlva történik amikor dolgozó nő vagyok akkor jobban örült volna... Itt kicsit lelkileg megtörtem hogy ez nem okoz senkinek örömet... A párom a szüleivel él...pontosabban az anyjával és a bátyával... És ő tartja el őket... De ráunt hogy kihasználják ezért albérletbe akar menni de viszont az egyedülléttől fél... Így szeretné hogy vele menjek... De mivel nincs keresetem ezért anyum nem enged mert hogy nem sűl le a bőr a képemről hogy eltartson valaki?!
Hiába érvelek bármivel pl azzal hogy a párom ajánlotta fel hogy menjek... Főznék, mosnék takarítanék, bevásárolnék,... És ott lennék lelki támasznak a páromnak... Közben az iskolát is végezném hiszen tudom hogy ez a kötelességem amit teljesíteni akarok!
De az ő feladat (anya) hogy még felügyelett alatt tartson gondoskodjon rólam amíg az iskolát végzem, hogy elvégezzem!! Fáj hogy még mindig 13 évesnek kezel... Fáj hogy nem támogat az élet ezen területün...
Mit tehetnék?
Egy szülőnek még 30 évesen is gyerek maradsz :) Páromat is annak kezeli az anyukája :) Szerintem jól döntesz, ha még befejezed az iskolát. A párod ha szeret, akkor veled lesz akkor is, mikor befejezted az iskolát, és ha lesz munkád, összetudtok költözni. Ráadásul nem kell rosszul érezned magad, hogy ő tart el. Rosszul tud esni az embernek, mikor a fejéhez vágják.
Kívánom, hogy jó döntést tudj hozni.
Mi az hogy ez nem helyes? A párod elköltözik, és kivesz egy lakást. Az hogy te ott alszol-e, vagy nem, semmit nem oszt vagy szoroz a költségein.. Én a barátnőm lakásában lakom, akár itt vagyok, akár nem, neki ugyanannyiba kerül a lakás. Akkor már nem jobb a párnak ha együtt vannak?
Vagy majd ha heti egyszer ott alszol, akkor fizetsz neki minden éjszakára pénzt? Vagy mi? Arról nem is beszélve, hogy ha el vagy jegyezve, illene együtt is lakni, nehogy a házasság után derüljön ki hogy nem megy a dolog. Én a helyedben egy percig nem maradnék otthon.
Mondom, költözz. Én 18 évesen költöztem össze a párommal, amikor elkezdtük az egyetemet.
A rezsihez csak annyit tennék hozzá, hogy egyedül a víz és villany számla emelkedik meg, de csak minimálisan. Itt ilyen havi pár ezer forintról van szó. A kaja az egyetlen tétel amivel valóban megemelkedik a kiadása, de egy 19 éves lányból kinézem hogy nem zabálja ki a srácot a vagyonából.. És ha én a srác helyében lennék, megengedhetném magamnak, egy cseppet sem zavarna ha a lány miatt plusz havi 30 ezer forint kiadásom keletkezne. Arról nem is beszélve, hogy a lány szüleinek illene támogatni őt, attól mert nem otthon lakik.. A kaja akárhol is lakik ugyanannyiba kerül. És a szülők felé természetes elvárás hogy támogassák a gyereküket a tanulmányuk végéig, attól függetlenül hogy hol lakik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!