Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi az értelme ezeknek a...

Mi az értelme ezeknek a tanácsoknak?

Figyelt kérdés

Akármilyen kérdést olvasok itt arra nézve,hogy valakinek problémája van a szüleivel vagy valamelyik szülőjével, akkor a válaszolók 90%-a biztos odaírja,hogy "ha nem tetszik,akkor költözz el", illetve "téged sem neveltek jól a szüleid".

Komolyan,ennek mi értelme,hogy csak kritizálni tudtok mindenkit?

Az, aki felteszi a kérdést, biztos nem lesz attól okosabb,hogy ti nagy bölcsen odaírjátok neki,hogy "menj el dolgozni,költözz el otthonról,tanulj tiszteletet,bla-bla-bla "

Értem a szándékot,de iszonyat felesleges ez a sok prédikálás és az itteni 15-25 éveseknek hiába írtok olyasmit,amit mi is csak 30-40 évesen értettünk igazán meg.

Vélemények?

44/F

2014. jan. 23. 07:30
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

#6: azt hittem valami értelmeset fogsz írni a válaszod kezdete alapján,de az utolsó mondatoddal mindent elrontottál. Pont az ilyen típusú személyekről szól a kérdésem,amilyen te is vagy.

#7: hát ezzel muszáj egyetértsek. No nekem aztán semmi közöm ahhoz és nem is ítélkezek afelett, hogy valakinek milyen munkája van.

Függetlenül attól,hogy valaki kocsis,gyári munkás,tanár,orvos,stb., a kommunikáció és a tiszteletadás alapjait az interneten és a való életben is alkalmazni kellene.

Csak egy kis illemtan. Éppen ezért szégyen, hogy pont a felnőttekből hiányzik.

2014. jan. 23. 09:06
 12/25 A kérdező kommentje:

#8- Én sem a mai nemzedéket védem, hanem a régi nemzedéket elemzem.

Azaz pontosítok: a régi nemzedék ITTENI képviselőit elemzem, mert nyilván nem egy egész régi nemzedéket minősítek, hanem azokat, akik a régi nemzedékből valóak és ide jönnek úgymond „ példát mutatni ” a mai nemzedéknek.

Méltóak példát mutatni azok közül sokan, akik itt vannak ? Sajnos nem.

Egy olyan felnőtt ne tekintse példamutatónak magát, aki olyasmiket ír, hogy „ biztos sajnálja anyád, hogy megszült téged”, meg „ beverném a szádat,ha az én gyerekem lennél ”, meg „ jól tette az apád, hogy szíjat hasított a hátadra, mert megérdemelted ”.

Hát én is, felnőtt létemre, kikérem magamnak azt, hogy bármelyik kamasz is az ilyen felfogású felnőtteket tekintse a példaképének.

Keith Lowell Jensen szavaival élve: „ Nem verem meg a gyereket. A barátaim mindig azt mondják: ’ Hogy érted azt, hogy nem vered meg? Meg kell verned őt ! Minket is megvertek, amikor gyerekek voltunk, emlékszel ? Minket is megvertek a szüleink ! ’ – Ezek után mindig el kell magyaráznom nekik, hogy pont RÁNK nem akarom, hogy hasonlítsanak. "

2014. jan. 23. 09:18
 13/25 gabie32 válasza:
Kedves Kérdező! Ez azért van,mert sajnos ilyenek az emberek. Sajnos én is tapasztaltam ezt. Kiírtam egy komoly kérdést,és engem kezdtek el bírálni. Mindenki okosnak hiszi magát ha más életéről van szó.Közben a saját élete egy nagy szemét domb. Ne foglalkozz a rosszindulatú emberekkel. Próbálj meg jól tanulni,nyelvvizsgát letenni,és hidd el megnyílik előtted a világ. A szüleidet meg próbáld kicsit tolerálni. Nem gondolom,hogy rosszat akarnak neked :/
2014. jan. 23. 09:49
 14/25 anonim ***** válasza:

Nagyon sok esetben egyet értenék a tanácsokban...

De az a stílus, amit egyesek megengednek maguknak konkrétan sokkol....

Azoknak a fiataloknak akiknek. Többen javasolják, hogy "ha nem tetszik el lehet költözni" sokszor nincs jobb tanács..

2 eshetőség:

vagy a szülő nagyon idióta, kompromisszupképtelen, és nem veszi emberszámba a gyerekét.. Nincs jó tanács.. Általában az ilyen szülővel bem lehet mit tenni.. A már kis távság jót is tesz a kapcsolatnak általában..

Vagy a gyerek annyira éretlen, és nem érti meg, hogy a szülő esetleg nem engedhet meg magának dolgokat, vagy csak tini és bedurcizik, közben nincs tisztában az élettel, csak azthiszi, hgy annyirafelnőtt..

Ráadásul sajnos nemcsak a tizenévesekre igaz, hanem gyakran olvasn itt 21-23 éveseket is ilyen mentalitással..

Annak pedig élből mondja ezt az ember...hogy kapjon már észbe..

Pl nekem van egy 23 éves "bnarátnőm" aki vett magának egy 270e ftos szgpet.. Ezzel nem is lene bqj, de a szüleit jól ismerem...anyagilag kívülről nem látszik, d nem állnak jől..

Az apjának behazudott egy árat,amiért vette, pár azon is ki volt akadva..

Nekem a lány elkezdte magyarázni, hogy de arra ő kereste meg...

Ez tény, de 23 évesen a szülei fizetik az albérletét, ahol kb nem lakik, mert a pasijánál van mindig, de kell a biztosíték lakás neki.. Suliba jár még, mellette dolgozgat(legalább:))

Akkor próbáltam rávilagitani,mhogy miért em tetszik az apjának(habár ő nevelte ilyenné!!! Ezt tudja is)

Mert én ha volt többletpénzem, akkor azt modnta anyunka, apunak, hogy akk kst nem kell a kolira bérletre, mert megkerestem...és azon felül ami maradt költöttem magamra...

Ő pedig nem értette azt, hogy felnőtt annyira, hogy mérlegelje, hogy egy ilyen drága gépet nem engedhetne meg magának.. Miközben az otthoni téli fűtésük 60e, az albi 50e...csak neki..és van hitelük is..

Tehát addig míg a szülők támogatnak könnyű azt hinni, hogy megengedheti magának azt a gépet, de nem tud komplexen a családra tekinteni, nem erezné szükségét a lódításnak.. Persze megkaptam tőle, hogy most köszöni szépen, hogy bűntudatot okoztam neki...

Az a baj, hogy nehéz pl a csakj esetét úgy elmondani hogy a lényeg átjöjjön...

Neki is azt mondtam, hogy megtanulná a magyarok Istenét ha önállősodna..én tudom, mert annyi isős voltam mit ő, amikor megtettem.., (akkor ő belegondol és hüledezik...hgy engem már felnőttnek látott akkor is, pedig csak 3 év van köztünk)

Itt a gyakorin a legtöbb esetben a stílussal van baj...

Én nagyon jól tusom, hogy nem egyszerű elköltözni... Éppen ebben van a lényeg, amikor tanácsolják, hogy gondolja végig, hogy az mivel járna.. Azonnal sokkal kompromisszumképesebb az ember... Mert tényleg sokszor nem csak a szülő hozzáállása a baj. Gyakran így együtt a szülő-gyerrek.. És generálják egymás felé a konfliktust.

Nagyon nem egészséges a mai helyzet, hogy a gyerekek sokáig kénytelenek otthon lakni...amikor már felnőttnek önállónak érzik magukat, akkor is szigorúan a szülői szabályok szerint kell élniük.

Sok szülő ki is használja ezt...

Viszont nem hiszem, hogy 30-40 évesnek kellene lennie az mbernek, ahhoz hogy ezeket megértse.. Erről viszont 100%osan a szülő tehet, hogy így van...én miért értettem meg 20 évesen? Pediga szüleim támogatóak, szeretjük egymást és oda-visssza segítjük is...sőt a qngyszülőket is..

:(:(:(

Bocs, hogy hosszú lett..csak szivügyem több ismerősöm miatt is ez a téma...(remélem nem sok a hiba...telefonról vagyok...)

2014. jan. 23. 09:52
 15/25 anonim ***** válasza:
Nincs értelme. Csak azt kell belőle levonni, hogy az emberek bunkók (tisztelet a kivételnek). Frusztráltak, sok a dolog, sok a gond, emiatt kínlódás minden. Ezt úgy élik meg, hogy az ismeretlen emberekkel bunkók. Igazából ugyanezt látod az utcán. Ott is, inkább neked megy, de ki nem térne (persze, én is kitérhetek, de vannak szituk, amikor a másiknak egyszerűbb lenne). Múltkor jól le lettem dudálva, mert nem kanyarodtam ki egy mellékutcából a szirénázó mentő elé. 10 másodpercet nem tudott várni a mögöttem álló, azonnal nyomta a dudát. Ezt csak azért írtam, hogy mindenhol jelen van ez a viselkedés. Szóval frusztráltak az emberek, ez a lényeg.
2014. jan. 23. 09:56
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

A magam részéről továbbra is tökéletesen egyetértek a Kérdezővel, az ilyen válaszoktól én rendszerint dührohamot szoktam kapni... és általában le is reagálom...

(meg az olyan kérdést nem olvasótól is, mint fentebb a #13)

2014. jan. 23. 10:43
 17/25 anonim ***** válasza:

Az ilyen ordenáré tanácsokat tipikusan nem felnőttek adják, hanem a kérdezőnél max. néhány évvel idősebb tizen-, huszonévesek.

De olyat is láttam, ahol odaírta a válaszoló a korát, vállaltan 16 éves fejjel úgy megmondta a tutit, hogy csak lestem :D Persze jóóó magas lóról, mert hát a 15 éves kérdezőnél neki ANNYIVAL több élettapasztalata van, hogy bizony megalapozott a válasza.

Aztán persze sokan a frusztrációjukat élik ki itt. Ami mondjuk abból a szempontból elég gáz, hogy nem segít, viszont ki tudja, mennyit árt a kérdezőnek, ami ugye soha nem derül ki. A tinik még nem tudják helyén kezelni a netes megnyilvánulásokat. De hát mégsem lehet letiltani őket a netezésről...

2014. jan. 23. 10:43
 18/25 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, nagyon a szívemből szóltál. Nálam is ezek a "tanácsok" verik ki a biztosítékot, de nagyon durván. Aki ide ír, az általában lelki megnyugvást keres, vagy csak ki akarja adni magából a fájdalmat. Persze vannak elkényeztetett kölykök is, akik csak nyafognak, de NEM MIND ILYEN! Miért kell mindenkit általánosítani? Mert ezek a válaszolók ezt csinálják.

A másik, amit nem bírok, az ez a rohadt anyagias felfogás. Van fedél a fejed fölött, van mit enned, van ágyad, vannak ruháid és ezek után kuss, érd be ennyivel! Az, hogy szeretet és tisztelet nincs a családban és ettől lelki sérült lesz a fiatal, az kit érdekel? Az le van sz@rva! Sajnos ezeknél a problémás fiataloknál, akik ide írják le a gondjaikat ez egy ördögi kör, mert belegabalyodnak a saját problémáikba, ok okozat követi egymást, ugye ha nincs lelki támogatás, akkor elég nehéz elindulni az életben. Sokan otthon ragadnak, mert egyszerűen nem elég érettek rá lelkileg, hogy külön életet éljenek és nem tudnak elszakadni a családtól, meg lelkileg rendbe jönni sem. Erre meg idejön egy ilyen anyagias barom és kioktatja.

A harmadik problémám meg a példamutatással van. Ezek a "felnőttek", akik itt osztják az észt, hogy költözz el, biztos istennek hiszik magukat, mert ők a FELNŐTTEK, akiknek van mit enni, inni, kis nyomorult albérletük, tönkrement házasságuk és a többi...és ezek osztják az észt a problémás fiataloknak, akik ide írnak, hogy segítséget kérjenek. Az agyam eldobom. Érdekes amúgy, hogy senki nem gondol bele, hogy miért lett ez a mai fiatalság olyan, amilyen... vagyis sokan céltalanok, züllöttek, lelkileg roncsok, depressziósok a fiatalok között...ami általában nemcsak hiszti, csak ugye könnyebb erre ezt a szót rávágni, mint jobban belegondolni a problémába. És mégis ilyen "példamutató" nemzedék mellett, mint ez a mai 40-50-es korosztály, mégis mit várnak? Az ő életük se makulátlan, ugyanolyan problémásak, mint a fiatalok. Volt kitől tanulni. Gondolj bele, minden második házasság válással végződik... vagy nem válnak el és csak élnek egymás mellett, mint két idegen. Vagy van még ennél is rosszabb. Ez mégis milyen példa? Ugyanazt műveli ez a korosztály, mint a fiatalok, csak más szinteken, mert nekik már van külön életük, meg munkájuk, amivel lehet hencegni.

2014. jan. 23. 11:12
 19/25 anonim ***** válasza:
Nekem az a véleményem, hogy ezek a kérdések legalább annyira feleslegesek és semmitmondóak, mint a ráérkező válaszok.
2014. jan. 23. 11:45
 20/25 anonim ***** válasza:
19 Ennyi erővel minden kérdés fölösleges. Sőt, beszélni is fölösleges.
2014. jan. 23. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!