Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok hány éves...

Mit gondoltok hány éves legyen az ember a gyerekvállaláshoz? Egy 22 éves pár fiatal ehhez?

Figyelt kérdés

2014. jan. 21. 12:15
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
29%

"Lehet, hogy 35-40 éves korára érik meg valaki egzisztenciálisan, de akkor már genetikailag késő! Lehet neki egészséges utódja még akkor is, de nem olyan, mint 17-18 éves korától 2-22 éves koráig lett volna. Ugyanis negatív irányba módosulnak az örökítő gének!

Ha azt mondja valaki, hogy: Nézd! Lehet, hogy beteges lesz, óvni kell a szellőtől, de lesz rá pénzem, hogy óvjam, vagy kezeltessem! Igen ám, csakhogy azok a tulajdonságok is romlanak majd, ami csak szellemileg mérhető. Igaz, akkor már nem lesz összehasonlítási alap, meg sem lehet teremteni... "

Ez badarság. Akkor ezek szerint én csökkent szellemi értékű vagyok, mert anyukám 35 évesen szült? Épp az ellenkezőjét szokták rólam mondani.

Ezzel szemben ismerek olyan embert, aki végtelenül buta és primitív, vagy épp olyan gyereket, aki 12 évesen nem tud beszélni, csak artikulálatlanul ordít, ha kell neki valami, pedig róluk tudom, hogy elég korán bevállalták őket a szüleik... Akkor hogy is van ez?

2014. jan. 21. 13:44
 22/29 anonim ***** válasza:
38%
Mikor már eltudják magukat tartani önállóan, külön élnek a szülőktől, nem egyik napról a másikra élnek, tudnak félre tenni,megteremteni a minimumot a gyerekhez. Nem feltétlenül van ez így korhoz kötve. Ha nekünk meglenne most mindez a párommal és végre együtt tudnánk élni, é is találnék munkát, akkor már most vállalnánk. 21 és 25 évesek vagyunk. Én fiatalon szeretnék gyereket, ami nálam a 30 alattit jelenti. Ez mostanában nem valami népszerű felfogás ,de mindenki máskor érzi késznek magát:) a 22 viszont szerintem is kicsit korai még
2014. jan. 21. 13:50
 23/29 A kérdező kommentje:

Én őszintén szólva nem érzem korainak, csak tanácstalan vagyok.

21 éves vagy azt írod Kedves Válaszoló és azt, hogy ha adottak lennének a feltételek, akkor ti szeretnétek, akkor miért írod, hogy a 22 korai, adott feltételekkel?

Nem kötözködés, ne értsd félre kérlek, csak így nem értem.

Kedves 21-es válaszoló!

Természetesen mindenre vannak pozitív és negatív példák, ettől függetlenül még kár általánosítani és szélsőségesnek lenni.

Én is úgy gondolom, mint többen, akik írtak ide, hogy nem feltétlen a kortól függ, hanem az érettségtől.

Mégis bizonytalan vagyok, aminek leírtam az okát, ezért tettem fel a kérdést.

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

2014. jan. 21. 13:57
 24/29 anonim ***** válasza:
23%
korai, egy 22 éves utazzon, tanuljon nyelveket, képezze magát, gyüjtsön lakásra, autora..stb stb. szép is a babázás, de ugye nem csak abbol áll a gyerekvállalás. 22 évesen még tündérmesében élnek a fiatalok.
2014. jan. 21. 14:46
 25/29 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Tiszteletben tartom a válaszod, de beszélek nyelvet, szerencsére örököltem egy lakást. Tudom így könnyebb nekem és boldog is vagyok tőle.

Utazni szerintem babával is lehet és a tündérmesékből kinőttem elég korán.

Minden válasz segít azért, köszönöm, hogy írtál hozzám!

2014. jan. 21. 14:50
 26/29 anonim ***** válasza:
75%
Arra sosincs garancia, hogy két ember együtt marad. Ez ugyan úgy előfordulhat akkor is, ha 10 év múlva vállalsz gyereket.
2014. jan. 21. 16:22
 27/29 anonim ***** válasza:
szerintem mindenki akkor vállaljon gyereket, ha már készen van rá. ha 22 évesen, akkor akkor, ha 40 évesen, akkor meg annyi idősen. az anyagiak persze számítanak, de nem az az elsődleges. én 22 évesen még egyetemre jártam, de a barátnőm akkor már anyuka volt. ki hogy érzi, úgy csinálja :)
2014. jan. 22. 12:13
 28/29 anonim ***** válasza:
27%

az én barátnöm is anyuka volt 22 évesen és hiába voltak elötte együtt már 6 éve..azota egy boldogtalan házasságban él..amiböl nem mer kilépni..és attol fél már nem kellene senkinek, most 29 éves. másik ismerös ugyanigy "járt", szült 21 évesen, és mindennap irja nekem a panaszkodo leveleket, hogy milyen szar élete van..és 10 évet áldozott az életéböl a gyermeke apjára..bla bla...de persze mindenki maga dönti el, mikor és mit szeretne.

egy babával azért az utazás nem tul egyszerü, mert délután aludni fog, idöben le kell fektetni, etetni..és sorolhatnám. gyerekekre vigyáztam (8 gyerekre), nem hiába viszik a szülök a babysittereket a nyaralásokra..ha már gyerek van, az egy anyukának nem nyaralás....pláne nem pihenés.

2014. jan. 22. 13:41
 29/29 A kérdező kommentje:
Nem csak negatív történeteket ismerünk szerencsére, sőt! :)
2014. jan. 22. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!