Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok hány éves...

Mit gondoltok hány éves legyen az ember a gyerekvállaláshoz? Egy 22 éves pár fiatal ehhez?

Figyelt kérdés

2014. jan. 21. 12:15
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Az anyagi feltételek adottak,persze nem egy kacsalábon forgó palotában, de normális körülményekkel.

Kedves utolsó válaszoló!

Elgondolkodtató, amit írt!

Köszönöm mindenkinek!

2014. jan. 21. 12:36
 12/29 anonim ***** válasza:
53%
Ez mindig az adott páron múlik :) Én is 22 vagyok, férjem 24, minden vágyunk családot alapítani (a háttér megvan hozzá), de sajnos egészségügyi gondok ezt egyelőre hátráltatják. Ugyanakkor sok barátnőm inkább még bulizik, még komoly kapcsolatra sem vágynak, nemhogy gyerekre. Mind a két felfogás normális! Valaki 20 évesen már érett egy gyerekhez, valaki 30 felett sem az, a lényeg, hogy mindenki legyen tisztában a vágyaival és a helyzetével!
2014. jan. 21. 12:41
 13/29 anonim ***** válasza:
34%

"Igen ám, csakhogy azok a tulajdonságok is romlanak majd, ami csak szellemileg mérhető. Igaz, akkor már nem lesz összehasonlítási alap, meg sem lehet teremteni... "

Pont fordítva igaz,tanulmányok és Czeizel Endre is azt állítja, hogy idősebb szülőknek okosabb gyerekeik lesznek, talán kicsit többet ért hozzá mint te.

[link]

2014. jan. 21. 12:41
 14/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek a válaszokat!

Én mindig is úgy éreztem, hogy fiatal anyuka szeretnék lenni.

Boldog élettársi kapcsolatban élek, adottak a körülmények, mégis megijedtem!

Gyerekkorom szinte nem volt, problémás szülők stb. Az öcsémet szinte én neveltem fel a nagy korkülönbség miatt.

Úgy érzem, hogy nem magam kérdőjelezem meg, hanem attól félek, hogy egyedül maradok, pedig bízom a páromban, tudom, hogy szeret, de mégsem hagy nyugodni ez a gondolat.

Tudom, hogy most sokan azt gondolják, hogy ha ez felmerült bennem, akkor biztos valami gond van közöttünk, pedig nincs!

2014. jan. 21. 12:45
 15/29 A kérdező kommentje:

12-es válaszoló!

Kívánom nektek, hogy mielőbb elérjétek az álmotokat!!!

2014. jan. 21. 12:46
 16/29 anonim ***** válasza:
73%

Igazán kedves vagy, köszönjük! :)

A félelmeidet megosztottad már a pároddal? Egy alapos beszélgetés lehet, hogy kicsit nyugtatna a lelkeden!

2014. jan. 21. 12:47
 17/29 anonim ***** válasza:
6%
Kizárólag anyagi helyzeten múlik, hogy ki alkalmas gyerek vállalásra. Ha 22 évesen valaki ki van tömve pénzzel, vállaljon gyereket, de pl. egy panelban lakó 30 éves az ne.
2014. jan. 21. 12:54
 18/29 A kérdező kommentje:

Nem beszéltem még vele erről, mert talán én sem értettem eddig, hogy mi is a bajom.

De beszélek vele erről! :)

2014. jan. 21. 13:00
 19/29 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem 30 alatt lenne ideális szülni, mivel a petesejtek öregszenek, minél később szül valaki annál nagyobb az esély arra, hogy a gyerek nem lesz egészséges. Öreg sejtekkel rizikós a gyerekvállalás. Fiatalon az anyuka bőre, szervezete is gyorsabban regenerálódik, nem lesz olyan kinyúlt striás a bőre, melle. 22 évesen már teljesen normális dolog lenne gyereket vállalni, hiszen a gyerek sem szereti ha öregek a szülei.
2014. jan. 21. 13:08
 20/29 anonim ***** válasza:
28%

Első lányomat 23 évesen szültem, a másodikat most fogom 26 évesen.

Anno úgy gondoltam, hogy én leghamarabb max. 2011-ben szeretnék szülni (így is lett), legkésőbb 2014-ben szeretnék már szülni. Most jön napokon belül Ketteske.

Barátnőm közölte, hogy 27 évesen hajlandó leghamarabb szülni. Most terhes és épp hogy betölti a 27. életévét, amikor szülni fog. Már ha minden jól alakul. :)

Nem hinném, hogy bármivel is befolyásoltam volna, hogy akkor születnek/születtek a gyerekeim, amikor én óhajtottam. Szimplán csak nagy mázli.

Általában azért az ember érzi, hogy mikor jön el az a pillanat, hogy ő családot szeretne alapítani.

Valóban igaz, hogy va, aki 18-20 évesen már megérett rá, van, aki 38-40 évesen kerül csak oda.

Plusz, azért ebben az országban az anyagi körülmények igen csak befolyásolják, hogy ki mikor vállal gyermeket és mire.

2014. jan. 21. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!