Mit tegyek anyukámmal? Hogy teheti ezt?
Sziasztok!
Egy fontos, kétségbeejtő kérdéssel fordulok hozzátok. Anyukámmal a tanulásom miatt úgy összevesztünk, hogy elvette a telefonom, a gépet, mindent. Elmenni nem mehetek el, beszélni nem beszél velem, elhordott mindennek, elszigetelt a külvilágtól. Iskolába mehetek és kész. Még a barátaimmal beszélnem sem szabad. Leckét nem kérhetek tőlük. Se telefon, se net, semmi.
OKé, persze, ne legyek elkényeztetett tinip*cs@ de ez a 21. század, ahol nem átfutok a szomszédba és együtt tanulunk Józsival.
És mindezt azért, mert az ötös átlagom lerontottam négyesre gimi első félévében, és a matekom hármas lett.
Ki akar íratni a suliból, keressek egy szakközépet, hogy ne élősködjek tovább a nyakán. Megvádolt, hogy hazudok. Közölte, hogy le akar égetni.
Ezzel magát járatja le szerintem... Tegnap este óta bőgök.
Mit tehetek? MIt tegyek? Apám annyit mond " Hát én nem tudom..."
Most dolgozik, azért tudok feljönni, de ez nem megoldás... júniusig nem csinálhatja ezt velem...
Előre is köszönöm. Egy 15 éves lány.
Ti nem vagytok normálisak!! Így elhordani mindennek egy 15 éves gyereket mert nem 5-ös hanem 4-es?
:-O
Ti akik itt ítélkeztek csak szeretnétek ilyen gyereket , de az tuti hogy nincs és nem is lesz!! Engem akkor agyon kellett volna verni ,mert az érettségim 3-mas lett mind, csak a matek 4-es és lám egy jól választott szakmával tuti legalább 3-szorosát keresem a ti fizetéseteknek.
Anyukád eléggé fura, bár mivel kiskorú vagy nem igazán tudsz mit tenni, tanulj szorgalmasan , ne anyádért magadért, hogy majd sokra vidd ha felnősz aztán anyád mehet majd kuncsorogni, akkor jön el a te bosszúd ideje.
És lásd hogy ez nem lehetetlen mindenki aki tudja, hogy meg tudod csinálni és a kedves mama a hisztis az mind leszavaz, mert hiába ilyen okosak ők is csak azt lesik mikor dobja meg őket plusz pénzzel a kormány, mert hisz ők olyan jól tanultak , hogy nem kell a pénzt számolniuk....
Igen, NYEK-es, és igen, tudom, hogy milyen lesz. Vagyis sejtem. Nehéz. Csak azt is meg kéne érteni, hogy egy viszonylag könnyű általánosból átcsöppentem egy nehézségekkel, újdonságokkal teli nívósabb gimibe. És igen, még ha nyelvi osztály is, akkor is át kell szoknom. Igyekszem tanulni, év végére fel szeretném hozni magam ötösre, de az osztályom nagy része 3-as mindenből. Na akkor miért is vagyok akkora lúzer?
Oké, büntessen meg, ne gépezhessek, vagy vele el a telóm amíg nem tanultam, nem segítettem, ne mehessek sehová (amúgy sem szoktam sokat eljárni....) De azért ez, hogy még telefonom sem lehet...
És tudom, hogy sokkal nehezebb lesz a jövő év, mert bejönnek a tantárgyak is, de menni fog, tanulni fogok...
tudom, mit érzel... csak velem ezt még általános felső tagozatán játszották el..., bizonyos okból 5. év végére leromlottak a jegyeim (az okot, most hagyjuk...), becsúszott egy pár 3-as, egész nyáron hallhattam a szapulást, hogy én csak utcaseprő leszek, nem viszem majd semmire, egész nyáron takaríttattak velem itthon, minden egyes házimunkát nekem kellett megcsinálni, hogy szokjam, majd a jövőmet...
aztán 8. év végén 4,7-es átlaggal felvételiztem egy erős közgazdasági szakközépiskolába, ott szintén rontottam az első évben, hirtelen volt a váltás a két iskola között, akkor is megkaptam, hogy semmire se fogom vinni az életben, nem vagyok való egyetemre..., utána érdekesmód, szintén felturbóztam az átlagomat 4,7-re (csak a matek volt 4-es), az érettségim 5-ös lett, bekerültem a BGF PSZF, pénzügy számvitelre
azóta nem csesztetnek, és persze tudom, hogy az előbbiek is azért voltak, hogy tanuljak és a jövőben jó legyen nekem, csak én ezt másképp éltem meg
az biztos, hogy ha nekem lesz gyerekem, nem fogok vele így viselkedni
23 Ha Nyek-es vagy, akkor most amit az első félévben tanultál mennyiséget, szorozd meg 3x, az lesz a 10. és visszasírod ezt az időszakot. Igaza van az édesanyádnak.
Ja és a nyelvbeni követelmények is emelkednek.
jajj, hagyjátok már a hülyeséget, a nyekes év a legnehezebb, a többi már könnyű, ha az első év meg van, a többi sima ügy lesz...
tapasztalat
Köszönöm az újabb válaszokat.
Nem, sose csesznék ki vele, mindennél jobban szeretem őt, még ha nem is vagyok mindig büszkeségre méltó. Úgy érzem nem érdemeltem meg, hogy azokat mondja: élősködsz a nyakamon, meg hogy majd elmondja valakinek, és azok azt mondják majd rá: sajnálom hogy iylen gyereked van. Mindennek elmondott.
És igen, én is fel akarok jönni, meg akarom tanulni, de miért kell fenyegetni, zsarolni? Ezzel csak azt éri el, hogy sírok mindenen, mert nincs életkedvem. Nem érdekel semmi, mert tudom, hogy meghaltam. Ha bármit nem értek, nem kérhetek segítséget, ő nem segít, a barátaimmal nem beszélhetek... persze, ott a suli, meg tanuljak, de nekem senki ne mondja, hogy az a normális, hogy vagy tanulok, vagy neki segítek, és kész. Ott van Feró dala: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás. Akkor ez nálam úgy néz ki, hogy 6óra alvás, 6 óra tanulás, 4 óra tanulás itthon, 6 óra takarítás, segítség?
Tudom, hogy jövőre baromi nehéz lesz, de bevállaltam. Akkor ne Ő döntse el, hogy csinálhatom-e, vagy hogy hogyan. Nem őt fogom eltartani, nem neki tanulok, hanem magamnak. Ha meg akarok bukni, neki nem mindegy? Persze, félt, meg ne rontsam el az életem, de ha "lesz*rlak" akkor azt miiért nem sz*rja le, hogy mit csinálok a szabadidőmben? Ma este megkérdezem, hogy mit segítsek? Rávágja hogy semmit. Nem fogok három napon keresztül megállás nélkül tanulni, meg aludni...
Hétfőn nincs suli a zárások miatt...
Ez így fair teljesen? Semmi szórakozásom innentől nem lehet? Dacból úgysem hagyja majd, hogy segítsek. Csak veszekszik, flegmázik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!