Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon hianyzik a csaladom;...

Nagyon hianyzik a csaladom; hogy csillapitsam a honvagyat?

Figyelt kérdés

Most vagyok elso eves egyetemista. Tavaly elkezdtem egy egyetemet, de nem oda akartam menni, ezert 3 honap utan abbahagytam. Majd felveteliztem oda, ahova szerettem volna tavaly is. Most itt vagyok, de annyira hianyoznak az otthoniak. Tanulas mellett egesz nap sirok. Az egyetem is ratezz egy lapattal, annyira stresszes is vagyok. Tavaly is tulajdonkeppen azert hagytam abba az egyetemet, mert honvagyam volt, es csak 2 hetente tudok hazajarni. Ezen felul 3 eve tetszik egy fiu, aki ott lakik, ahol en a szuleimmel lakok, es igaz, hogy nem jarunk, de erzem, hogy nem vagyok kozombos szamara, es vagyok arra, hogy neha lassam. Nem tudom mit tegyek, a szuleimnek ezeket nem merem elmondani.

21L

2014. jan. 8. 12:06
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Mint mondtam tavaly elkezdtem egy egyetemet, de abbahgytam, mert erre akartam jonni. A falunkban mindenki csodalkozott, hogy miert hagytam ott, keresztszuleim majdnem veszekedtek velem hog soha nem fogok egyetemre jarni ezutan. Nem akarom megegyszer ilyen helyzetbe hozni oket, de igy meg en nem birom. Nem akarom, hogy mindenki azzal jojjon, hogy a masodik egyetemet hagyta ott. Ennek semmi nem jo.
2014. jan. 8. 14:43
 12/21 anonim ***** válasza:

Ezt írtad a kérdésben:

" Tavaly is tulajdonkeppen azert hagytam abba az egyetemet, mert honvagyam volt"

Mint írtam, neked szerintem az egyetemmel van bajod, nem fekszik neked a dolog, előfordul, csak akkor minek erőltetted a másodikat? Megfelelési vágyból?

Az sem normális, hogy valakivel 3 évig szemezel. Én azt tanácsolom, ha úgysincs társaságod, akkor van időd elgondolkodni az egészen, bogy tkp. mi is a bajod, mit akarsz, el lehet menni dolgozni is, később majd elkezdni egy egyetemet levezőn, stb.

2014. jan. 8. 14:58
 13/21 A kérdező kommentje:
De levelezon nem ugyanaz, mintha nappali tagozaton csinalna meg valaki. Es igen, megfelelesi vagy, mivel egyik porcikam sem kivan tovabbtanulni, a szuleim vagya, hogy en tanuljak, ha mar ok nem tettek. De nem akarom oket megint szegyenbe hozni.
2014. jan. 8. 15:01
 14/21 anonim ***** válasza:

Levelezőn, pontosan ugyanazt a nagyrészt semmire sem jó tudást kapod a mai egyetemeken, mint nappalin.

A te életed, neked kell eldönteni mi a jó. Ne a szüleidnek akarj megfelelni, hanem saját magadnak, a saját céljaidnak.

Nem szégyen dolgozni sem.

Azt azért hozzáteszem, ha azért van benned valami apró kis szikra arra nézve, hogy te diplomás ember akarsz lenni, akkor inkább most végezd el, mert később, munka, esetleg férj mellett ez már hatványozottan nehezebb lesz.

2014. jan. 8. 15:38
 15/21 anonim ***** válasza:
Ez a helyzet így sehogy sem jó. Nem tudsz átmenni levelezőre? Akkor haza tudnál költözni.
2014. jan. 8. 15:58
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Óóóó, most olvaslak tovább:

"...egyik porcikam sem kivan tovabbtanulni, a szuleim vagya, hogy en tanuljak, ha mar ok nem tettek."

Béluska hármas tanuló, mégis be kell jutnia az egyetemre, mert nagypapa a háború miatt nem tehette.

Jucika fakezű, botfülű, de hetente kétszer klimpírozik a zongorán, mert Margit néninek erre bezzeg sosem volt lehetősége, és igazán megbecsülhetné magát Jucika, hogy az ő szülei lehetővé teszik neki....

Kislányom, ez a te életed! 21 évesen már ki kell tudni mondani, hogy "apu, anyu, ez így nekem nem jó. Én mást szeretnék csinálni. Értem, hogy ti csak jót akartok nekem, de sajnos ez számomra nem megfelelő"

Sok sikert!

2014. jan. 8. 16:02
 17/21 anonim ***** válasza:
84%

Nem való mindenkinek elköltözni mamitól meg papitól. Van akik képtelenek önálló életre. Ezzel nincsen semmi gond. Ha nem megy, nem kell erőltetni.

Egyébként meg skypeoljál. Nálunk ha valami családi összejövetel van, kitesznek skypera, és én is ott vagyok a családdal. Ennyire egyszerű.

Arra nem tudok mit mondani hogy egy egyetemen nem találsz magadnak szórakozást, csak a kaszás Jóskára vágysz éjjel nappal, meg mami töltöttkápijára.

2014. jan. 8. 17:19
 18/21 A kérdező kommentje:

ma 17:19

iszonyat nagy taplo vagy! a sajat kisgunyos valaszodat meg megtarthatod magadnak!

2014. jan. 8. 17:36
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha nem indiszkrét a kérdés hová jársz? Mert ha abba a városba, ahol én szívesen segítek kilábalni belőle. 6 évet jártam egyetemre, fél évente egyszer tudtam haza menni, de leginkább azért, mert magamnak kellett megteremtenem a megélhetésemet. Eleinte borzalmas volt, de erős voltam, kerestem a koleszomban barátokat. Nem kell, hogy a lakótársad legyen. Legjobb barátnőm két szinttel lakott alattam a koleszben.
2014. jan. 9. 11:54
 20/21 mi a fene ***** válasza:
Drágám mindennek ára van !döntsd el tanulni akarsz, vagy nyavalyogni. lehet hogy a karácsony miatt erősödtek fel ezek az érzések. Majd elmúlik. teher alatt nő a pálma, nem csinálhatjuk mindig azt amit szeretnénk. ha a fiúval semeddig se jutottatok, keress a környezetedben olyat, aki észrevesz. Viselkedj felnőttként !
2014. dec. 31. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!