Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy győzhetném meg őket?

Hogy győzhetném meg őket?

Figyelt kérdés

16 eves vagyok nyelvi elokeszitobe jarok. Most vagyok masodikas , de nem szeretem az iskolat, tul gyengenek erzem es az osztalyom sem valami jo. Szeptembertol mindenkeppen masik suliba megyek a kerdes csak az, hogy hova. Gyor mellett lakunk, most gyorben jarok iskolaba, de egyik sem vonzz annyira, h ott tanuljak 3 evet, viszont Pesten talaltam egy iskolat, szamomra ez az 'alomiskola' sok nyelvtanulas, jo gimi, cserediakprogramok, utazasi lehetosegek. Tenyleg szeretnek oda jarni, szerintem 4.8as atlaggal es kozepfoku nyelvvizsgaval tuti felvesznek, csak a szuleim nem nagyon lelkesednek az otletert. Mit csinaljak, hogy megengedjek?

U.i. talaltam az iskolatol 5 percre egy koleszt is.

2014. jan. 7. 16:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb kérdés, hogy miért is nem akarják. Ha anyagi okokból azzal nem nagyon tudsz mit kezdeni, maximum vállalhatsz nyári munkát amiből finanszírozod a koleszt.

Ha viszont féltenek, az egy másik kérdés. Ilyenkor a legjobb beszélni a szülőkkel, elmondani hogy ha kell akkor naponta bejelentkezel, hétvégenként hazamész stb. így remélhetőleg elengednek.

2014. jan. 7. 16:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Az anyagiak nem problemak szerencsere, inkabb feltenek, h a kicsi lanyuk felno.
2014. jan. 7. 16:45
 3/4 anonim ***** válasza:
az a helyzet hogy sajnos ez nem rajtad múlik, hanem a szüleid beállítottságán. amin nem sokat tudsz változtatni. ülj le velük, és sorold az előnyöket amik miatt odamennél. készülj fel a kérdéseikre is, pl.: hogy biztonságban leszel, én mikor középiskolás kollégiumba laktam kötelező stúdium volt minden nap, heti 1X kimenő 9ig, ha egész héten tiszta volt a szoba (amúgy 6ig) szóval valószínű szigorúbban fognak mint otthon :D úgy kezdd el a beszélgetést hogy jól tudj válaszolni minden kérdésre. fontos még, hogy ne kerülj ki a sodrodból, ne hisztizz. csak mondd el nyugisan, hogy mit szeretnél, miért szeretnéd, az ellenvetésekre is nyugodtan reagálj. nyilván nem fognak azonnal dönteni, mondd nekik hogy emésztgessék 1-2 hétig a dolgot, járjanak utána ha szükségét érzik. ha viszont arra jutnak hogy nem engednek, jobb ha beletörődsz
2014. jan. 7. 17:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Nézd, mondd el ezt így nekik, ahogy ide leírtad.

De mivel még nem vagy 18, ezért az ő döntésük, hogy megengedik-e, vagy nem.

2014. jan. 7. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!