Valami jó tipp? Hogyan lépjek ki a testemből, mikor anyám a képembe mászik és órákon keresztül (! ) kiabál?
Szóval nem szabad visszaszólnom, mert akkor még rátesz egy lapáttal, és annál később lesz vége, esetleg még jobban a képembe mászik vagy rángatni kezd. Tehát a lényeg, hogy ne szólaljak meg, és ne mutassak semmi reakciót, miközben egyhelyben állok. Csak az a baj, hogy nehéz épp idegekkel és szó nélkül tűrni azt a sok igazságtalan mocskot. Valaki, aki hasonló helyzetben volt/van, nem fejlesztett ki valami használható módszert ilyen esetekre? Valahogy nem tudnék kilépni a testemből és ideiglenesen megsüketülni, vagy blokkolni az idegeimet, vagy hasonló? Nagyon nagy segítség volna, ha bármi tanácsot tudnátok adni.
(Ja, és azt ne mondja senki, hogy "üljek le vele és beszéljük meg a dolgot". Nagyon súlyos kommunikációs-és önkép-zavarban szenved, már számtalan próbát tettem, és nem csak én, súlyos kudarccal végződött valamennyi.)
17 éves lány vagyok.
Tiszteletem!
Ahogy írtad a baját, problémáit mondja el, ami annyit tesz, hogy rajtad vezeti le a feszültségét, ami azért veszélyes, mert a reakcióid tovább szíthatják a tüzet. Gyakorlatilag ilyenkor keresi rajtad a fogást, hogy még több feszültséget le tudjon vezetni rajtad. Ez bizony kemény dolog, van esetleg más a háztartásban, valaki vagy egyedül élsz vele?
A legjobb az lenne, ha a rokonság tudna vele beszélni vagy olyan ember, aki "hat rá" megnyugtatja, ha érted mire gondolok. Ha nincs, akkor egy érdekes módszert tudok ajánlani: Légy vele kedves. Ez hülyén hangozhat, de gondolj bele, ha nyugalmat árasztasz magadból, látja, hogy nincs oka a félelemre, őrjöngésre talán ő is megenyhül. Kezeld emberként, létező lényként, ehhez türelem kell nem is kevés és elhiszem, hogy híján vagy a dolognak, de érdemes megpróbálni. Lehet pusztán egy kapaszkodóra van szüksége az életben, egy ember akiben megbízhat. Persze azért ne díjazd, ha mindenfélének lehord téged jogtalanul. Ezt igen is mond meg neki, hogy bánt az, amiket a fejedhez vág. Ismétlem: meg kell próbálni.
Ezek után pedig, ha se rokon, se barát, senki az égvilágon nem hat rá, akkor érdemes felhívni a helyi családsegítő szolgálatot.
Remélem tudtam segíteni! A legjobbakat kívánom!
Tisztelettel: Kenyeres Dániel
Egy újabb 17 éves tinédzser aki azt gondolja, hogy ő a nagy bölcs, a szülő hülye.
Órákon át? Hagyjuk már. Másnapra hang nem jönne ki a torkán.
Bizonyára nem ok nélkül áll le veled ordibálni.
#10: Sajnos a flegmaság és az ilyen megjegyzések csak olaj a tűzre. A hangfelvétel nem rossz ötlet, de az a baj, hogy ha lejátszanám olyan távolabbi rokonoknak, akik nem tudnak az idegbajáról, szerintem szó szerint megölne. :"D Vagy legalábbis kitagadna, örökké haragudna rám, amit nem akarok. Kegyetlenül égne a rokonok előtt, azt pedig nem akarom.
#2: Nagyon köszönöm a részletes választ! Az a helyzet, hogy igazad van. Még 3 testvéremmel, apummal és vele élek együtt. Mindannyian ugyanúgy szenvedünk tőle, és egyikünk se képes már rá hatni. Nagyon kevés rokonnal tartjuk a kapcsolatot, ők nem tudnak róla, hogy ez megy nálunk. Ha bármi apró célzást teszek előttük, leszedi a fejem.
Valóban szükség lenne egy olyan emberre, akinél megnyugvást talál (rázúdíthatja az összes fájdalmát) és sokáig én voltam ez. De nem bírom hallgatni azt a sok hamis vádat és rágalmat, amit a fejemhez vág olyan emberekről, akiket én szeretek.
De erőt merítettem szavaidból, megpróbálok kedves lenni hozzá, még akkor is, ha ez egyre nehezebb. :/
#12: Nyilván nem végig teljes hangerővel ordít. Amit állítok, nem csak én állítom. Rajtam kívül 4 embert csinált ki totálisan, és még én vagyok a legtoleránsabb felé. Szóval nem jött be a "hülye tini p**csa" elmélet. :)
Őszintén kívánom, hogy jól alakuljanak a dolgok otthon.
Ha úgy érzed, hogy nincs kinek elmondani a gondjaid vagy bármilyen problémád van, írj nyugodtan: gondolatokegykoponyabol@gmail.com
Ifjúságsegítő vagyok, utána is nézhetsz itt: [link]
Kitartás!
Tisztelettel: Kenyeres Dániel
Nagyon köszönöm!
Beleolvastam a blogba is és nagyon jó dolgok vannak leírva. :)
nem kilépni kell a te testedből, hanem belépni az ő testébe.
egy szegecses bakancsos segglukba rugás néha csodákat tehet.
Testeddel együtt hagyd faképnél!
Told ki a szobából és zárd kulcsra az ajtót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!