Szerintetek is bennem van a hiba, mert nem akarok egy hétig ugyan azt enni?
Az anyukám sokszor teljesen ki van akadva rám, mert nem vagyok hajlandó egy hétig minden nap ugyan azt enni. Van, hogy megfőz egy nagy lábos pörköltet, vagy levest, és következő héten minden nap ugyan azt kell enni, amíg el nem fogy, vagy meg nem romlik teljesen. Volt, hogy rám akarta eröltetni a penészes sültcsirkét, mert "az még jó, nehogymár mást akarj enni".. Főzni minden nap, vagy akár minden másnap nem hajlandó, de még hideg kaját sem vesz mindig.
Régen nem volt ilyen.. Régen főzött mindig, és nem csinált olyat sem, mint most, hogy képes főzi egy óriás lábos főzeléket hármunkra -úgy, hogy csak ő szereti a főzeléket- csak azért, mert az volt éppen itthon. És addig nem csinál mást, ameddig teljesen meg nem romlik, vagy nem fogy el..
Mielőtt az jönne, hogy én miért nem főzök, elmondom, hogy azért, mert itthon nem sürűn van olyan alapanyag amiből lehet, vagy ha van is, és elhasználom, ismételten megy a cirkusz. Saját pénzem meg nincs amiből változatosan tudnék táplálkozni.. Ja és nem mondanám azt, hogy azért van így, mert szegények vagyunk, mert ha jön egy ötlete anyának, vagy a nevelőapámnak, csak úgy ki tudnak dobálni 80-90 ezreket olyan dolgokra, amik nekik kellenek..
L/18
Nálunk is így van, csak nálunk erőltetve kellene enni, mert nem juthat el odáig, hogy megromlik, mert akkor kegyetlen háború van a "pocsékolás" miatt. Ha véletlenül vajas kenyeret is szeretnék enni a változatosság kedvéért, mert már sz@rásig ettem magam ugyanazzal, akkor jön a szöveg: mi van, hagyod megromlani? Pocsékolsz, milyen háziasszony leszel? A poén az, hogy én már háziasszony vagyok, csak még nem költöztünk össze a párommal anyagi okok miatt, de éltem már külön 4 évig, és elég jól elvittem azért a háztartást. Most meg, közel 30 évesen nem főzök, mert az szentségtörés lenne, meg természetesen pocséklás.
Azt tudom mondani, hogy ez az idősebb generáció természete, szokása, mi meg másfélék vagyunk, ezért másképp fogjuk csinálni.
40 évesen azért annyira nem vénasszony még, mindent ugyan olyan energikusan csinál, mint évekkel ezelőtt, és mivel születésem óta ismer, pl azt is nagyon jól tudja, hogy soha nem voltam hajlandó megenni a főzelékeket.
És szivesen megeszek akár 2-3 napig is egyfajta kaját, de nem egy hétig.
A másik meg, hogy szakácsnak tanulok, tehát főzni tudok, csak cirkusz van belőle itthon ugyan úgy, mint egy korábbi válaszoló írta a pizzás sztoriát..
Én is tudnék mesélni ilyen sztorikat, csak a nagymamámról. Gyerekkoromban egy hétig nála nyaraltam, minden nap derelyét kellett ennem, a hét végére már volt, amelyik ki is száradt. Aztán teljesen fel volt háborodva, hogy mikor anya értem jött, nagy lelkesedéssel (én kis naiv) újságoltam neki, hogy hazafele bemegyünk a Mekibe ebédelni.
Mivel szakácsnak tanulsz, szerintem hasznos lenne, ha otthon is főzőcskéznél. Olvass utána, hogyan lehet az ételeket újrahasznosítani. A pörköltbe pl főzz gombát, és tejföllel habard be, vagy rizseshússá alakítsd át, a főzeléket meg mondjuk krémlevesnek turmixold össze és egy kis hússal vagy sajttal izgalmasabbá is teheted. Ez így azért mégsem pocsékolás, mert megeszed az adagod, csak más formában. És tudom, hogy mérgesek lesznek érte, tudom, hogy nem szeretik, ha másra költesz, de valamit muszáj lesz tenned, ha változtatni akarsz a helyzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!