Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim sosem bocsájtják...

A szüleim sosem bocsájtják meg, hogy külföldre költöztem? Miért csinálják ezt?

Figyelt kérdés

Az érettségi után külföldre költöztem, a páromhoz (külföldi).A családom ezt nagyon ellenezte, de akkor úgy éreztem, hogy nem bírom ott tovább és nem bántam soha a döntésemet.

Sokan pletykáltak otthon arról, hogy a barátom és a családja pénze miatt költöztem, hogy a párom a pénzével győzött meg és hasonlók.Ma már ezeken csak nevetek, de akkor szörnyen esett, hogy a saját szüleim gondoltak kvázi prostinak vagy hasonlónak...

Azt hittem, már lenyugodtak és talán a Karácsonyt együtt tölthetjük.De nem.Beszéltem telefonon a tesómmal még Karácsony előtt és mikor kérdeztem, hogy idén hogy lesz, akkor kinyögte, hogy apa nem akar látni, anya pedig nem akarja megint látni, ahogy elmegyek, ezért úgy ne is menjek, ha visszajövök.

Mit tudnék tenni, hogy ez a helyzet változzon?

2013. dec. 28. 23:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
66%

Te? SEMMIT SEM! Jó, hogy el nem kezdesz pitizni anyukáéknak, hogy bocsássanak meg! Ugyan miért is? Mi a bűnöd? Az, hogy önállósodni és boldogulni akartál az életben?

Fordítva van, emberke! Majd, ha a szüleid bocsánatot kérnek a lehetetlenül önző, és birtokló, kontrolláló magatartásukért ÉS utána egészen másként viselkednek, akkor megbocsáthatsz nekik.

Minden más, amkit teszel, az agresszoroknak való behajolás, az akaratod megtörése. Eszedbe se jusson! Tessék elmenni pszichiáterhez, és kigyepáltatni a hamis bűntudatot magadből, különben a szüleid tönke fognak tenni. Ezt borítékolom; láttam már jópár ilyen esetet, sajnos.

2013. dec. 29. 10:14
 12/13 anonim ***** válasza:
68%
22 évesen Budapestre költöztem az otthonomtól 360 km-re. Anyukám nagyon szomorú volt, hogy ott hagytam őket, de elfogadta, hogy nekem az volt az álmom, hogy ott dolgozzak és sikerült is. Hetente 1-2X beszéltünk telefonon. Idén nyáron Németországba költöztem a páromhoz akivel 5 éve együtt vagyunk. Mióta külföldön élek többet beszélek a szüleimmel skypon szinte minden nap. Havonta haza járok hozzájuk, mikor Pesten laktam akkor meg 2-3 havonta jártam haza. Az én szüleim nem elleneztek semmit, elfogadták a döntésemet és támogattak. A te szüleid lehet azért haragudnak rád mert elég hamar itt hagytad őket, lehet Ők még azt gondolták hogy tovább fogsz tanulni.
2013. dec. 29. 10:44
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Akkor angol vagy valami egyéb a párod?
2013. dec. 29. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!