Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim sosem bocsájtják...

A szüleim sosem bocsájtják meg, hogy külföldre költöztem? Miért csinálják ezt?

Figyelt kérdés

Az érettségi után külföldre költöztem, a páromhoz (külföldi).A családom ezt nagyon ellenezte, de akkor úgy éreztem, hogy nem bírom ott tovább és nem bántam soha a döntésemet.

Sokan pletykáltak otthon arról, hogy a barátom és a családja pénze miatt költöztem, hogy a párom a pénzével győzött meg és hasonlók.Ma már ezeken csak nevetek, de akkor szörnyen esett, hogy a saját szüleim gondoltak kvázi prostinak vagy hasonlónak...

Azt hittem, már lenyugodtak és talán a Karácsonyt együtt tölthetjük.De nem.Beszéltem telefonon a tesómmal még Karácsony előtt és mikor kérdeztem, hogy idén hogy lesz, akkor kinyögte, hogy apa nem akar látni, anya pedig nem akarja megint látni, ahogy elmegyek, ezért úgy ne is menjek, ha visszajövök.

Mit tudnék tenni, hogy ez a helyzet változzon?

2013. dec. 28. 23:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
15%

Most gondolj már bele egy kicsit az ő helyzetükbe is.

Felneveltek egy lányt aki mire felnőtt, ott is hagyta őket de úgy hogy elment külföldre, gyakorlatilag esély nincs arra hogy olykor olykor lássanak téged.

Szerinted ez így nem hálátlan egy kicsit hogy arra neveltek fel hogy egy külföldi manushoz költözzél el, rögtön ahogy gondolom 18 lettél?

Én megértem hogy haragszanak rád, gyakorlatilag dezertáltál sok évnyi törődés után hálátlanul.

Csak nem arab pasit szedtél össze?

Azok csinálnak ilyet.

Persze nem akarlak elítélni mert nem ismerem a helyzetet, de megértem a szüleidet teljesen joggal.

2013. dec. 28. 23:42
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Sajnálatos. Nekem a szüleim azt mondták hogy azt szeretnék ha azt csinálnám ami szerintem nekem a legjobb és ezzel elengedtek.
2013. dec. 28. 23:53
 3/13 anonim ***** válasza:
70%
Beszélj velük, hogy ne tekintsenek úgy, mint aki meghalt, mert kicsit rosszul esik neked, hogy ennyire lemondtak rólad. Hova költöztél? Mert bárhova is, nem igaz, hogy évi egy látogatást nem lehet összehozni.
2013. dec. 28. 23:58
 4/13 anonim ***** válasza:
83%
Miért, ha mondjuk Debrecenből Győrbe költözött volna? Akkor ugyan úgy nem tudnák látni a távolság miatt, mégis más lenne a véleményetek...
2013. dec. 28. 23:59
 5/13 anonim ***** válasza:
64%

1.: érdekes módon az én szüleim normálisan álltak hozzá, hogy egy külföldi manushoz mentem férjhez, egy büdös percig nem volt ellene kifogásuk, sőt, fél év után még ők kérdezték meg, hogy mikor költözöm... nem azért, mert ki akarták tenni a szűrömet (mindig mindenben segítettek, mellettem álltak), hanem mert tisztában voltak vele, merre tart a kapcsolatunk.

Kérdező: sokmindent te sajnos nem tudsz tenni, itt a szüleid azok, akik hülyét csinálnak magukból.... légy türelemmel, ennél többet nem tehetsz. Vagy maximum beszélj a fejükkel, és kérdezd meg, hogy ezt mégis hogy képzelték?

2013. dec. 29. 00:02
 6/13 anonim ***** válasza:
67%

Egy szülő nem háláért cserébe neveli fel a gyermekét. Felneveljük őket és utána az kell hogy boldoggá tegyen, hogy önálló és jó sora van. Ráadásul a kérdező szeretne törődni a szüleivel, csak azok nem tudják megbocsátani, hogy önállóan döntött és éli a saját életet. Nem nekik ugrál, hanem saját élete van.

Pedig örülhetnének, mert annyi szülő panaszkodik itt a gyakorin, hogy a gyerekük a nyakukon élősködik még 30 évesen is...

2013. dec. 29. 00:28
 7/13 anonim ***** válasza:
17%

Nem fog tetszeni amit írok, DE:

"Sokan pletykáltak otthon arról, hogy a barátom és a családja pénze miatt költöztem, hogy a párom a pénzével győzött meg és hasonlók"

És nem így van? Itthon nem láttál jövőképet magad előtt és ez volt a kényelmesebb út. Nehogy már dolgozni kelljen...

"a saját szüleim gondoltak kvázi prostinak vagy hasonlónak..."

Teljesen igazuk van!

Felégettél magad mögött minden hidat. Itt hagytad a családodat, barátaidat. Mégis mit vársz?

Ne legyen igazam, de pár év múlva, ha a szerelem elmúlt és esetleg a pasid talált magának másik lányt, ott fogsz állni egy szál semmiben és "picsogsz" a szüleidnek, hogy fogadjanak vissza...

2013. dec. 29. 00:34
 8/13 anonim ***** válasza:
79%
Semmit. Majd idovel talan megbekelnek, foleg ha latjak,hogy tartos a kapcsolat es unoka is jon egyszer.Nalunk is volt botrany es kiakadas, de mar belatjak,hogy nem dontottem rosszul.Az unokak miatt sajnaljak nagyon, de megertik mar.
2013. dec. 29. 02:51
 9/13 A kérdező kommentje:

23:42

De miért, Magyarországon kellett volna maradnom "hálából", azért, mert felneveltek?Mennyi ideig kellett volna hálálkodnom és később kezdeni az életemet?

Lenne esély arra, hogy lássanak, csak közölték, hogy nem akarnak.

Nem arab a párom.

23:58

Angliába költöztem, de a barátom anyukája pl. Svájcban él és őt is elég gyakran meglátogatjuk, vagy ő jön hozzánk.

00:34

Ennyire tisztában vagy a kapcsolatunk részleteivel? :)

A szerelem nekem fontosabb, mint a pénz, de mindenki magából indul ki...A döntésemnek semmi köze nem volt a pénzhez, arról nem tehetek, hogy jól élünk.

Nem tartom magam azért prostinak, mert a barátom tehetős.

Hidd el, az a veszély nem fenyeget, hogy vissza kellene mennem a szüleimhez.

2013. dec. 29. 08:31
 10/13 anonim ***** válasza:
71%

Kedves Kerdezö!

Az en csalädom se torelärta,hogy külföldre költözem.

Igaz az en päromnak nem volt penze mikor összejöttünk(ö is külföldi), együtt gyüjtögettünk.

Epp ez volt a problemäjuk. Miert nem egy gazdagot szedtem össze????

Soha nem kellett gazdag pasi.

2013. dec. 29. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!